davi10 írta: ↑2021.03.19. 11:56:53
bence0330 írta: ↑2021.03.19. 11:31:34
Ősszel zengett a topik arról, hogy a kis fékünket hogy kéne kiebrudalni innen.
Nem vágom mit nem lehet azon érteni, hogy nem Messi személye és játéka a fék, hanem a csapattársak vagy tudatos vagy tudat alatti játékfelfogása, hogy majd Ő megoldja.
Ezt edzői és keretépítési feladat lenne megoldani. Kell egy keret, ami fel van töltve játekosokkal, akikben benne van a váratlan ( pl. Fati, vagy akarmennyire nevetséges Dembele). És kell egy edző aki p.csán rúgja azokat akik alibipasszokkal és "majd Messi megoldja" mentalitással hoznak le meccseket.
Ezt úgy néz(ett) ki, hogy nem lehet máshogy megoldani, csak ha egész egyszerűen kivesszük Messi-t a képletből, akkor valamit muszáj lesz villantani.
Nem akarom Koeman-t fényezni, de az utóbbi időben pl. Alba se mindig azt keresi már, hogy hogyan adja vissza Messi-nek, hanem éles szögből ráküldi, meg is van az eredménye.
Dembele is lövöldözik, mégha csak stadionbú ki is.
A Messi-s videó meg libabőr, mintha ezer éve nem látott haverjaimat láttam volna

Keita-t meg se ismertem
Tökéletesen értem, mire gondolsz, de épp utána indokoltad meg, miért nem lehetséges. A keret. Mert a keretben bizony nincs, aki pótolná - igen, Fati kicsit, de ő eleve nem keresi Leot, szóval ez nem téma, és Puig, aki szintén nem keresi őt, meg hát nem is játszhat, szóval ez sem téma. Mindenki más alkalmatlan bárminemű villanásra. Valami alapszintet mindenkibe bele lehet magyarázni, de én nyilván Barca-szinten értem. Ha a Cityben lenne, onnan el lehetne küldeni, ha tényleg ezt a mentalitást látnák a problémának, mert ott van helyette Mahrez, Sterling, akiknek nem lehet követni a lábát és a lövéseit, KDB, akinek a megoldásait és a lövéseit nem lehet követni, Gündogan, akinek a mozgását vkp-sból hamis kilencesbe, B. Silva, akinek szintén a lábát és a lövéseit, és még meg sem említettem Fodent, vagy akár Agüerot ötletességét és gólérzékenységét, aki mindenféle rekordot megdöntött, de még a sokat szidott Jesus is olyan mozgékony és kreatív, mint nálunk senki.
Ha onnan kiveszel egy Messit, azt mondom, oké, ha tényleg úgy látjuk, hogy több kárt okoz, mint amennyire zseni.
Én nem értek egyet eleve a témával, szerintem épp azért keresik, mert tök ötlettelen előre kb mindegyik, és tudják, hogy az az egyetlen esély a gólszerzésre, ha leadják neki, ráadásul nem is tévednek, mert be is lövi, de ha egyet is értenék, itt Haalandokat meg KDB-ket kéne hozni arra, hogy pótolják Leot, és legalább kettőt, de inkább hármat, egyet előre, kettőt kreatív kp-snak, mert Leo mindkettőt játssza, és egyik helyre sincs, aki pótolja. Amíg ez nincs, és a keret ennyire szürke játékosokból áll, mint DJ, Busi, Pedri(ő különösen, mert tkp-sként játszatják, amikor annyi köze sincs a poszthoz, mint Businak), elöl Griez, Braith, Dembi - az egyetlen nemszürke meg nem játszhat - addig ez szerintem totálisan értelmetlen mint ötlet is.
Dembi felállt védelem ellen tök ötlettelen, és a kontrához túl toporgósak vagyunk, így sajna őt is idevenném, de legalább nem 100%-ban. Nem kreatív, de legalább bátor, akármilyen lejtmenetben is van, ez legalább félig kiváltaná, ha lenne valami hatékonysága. De nincs, pedig nem passzol Messinek, pláne nem görcsösen... nehogy már ez is Barca-szinten elfogadható legyen, hogy nem lő gólt, nem ad gólpasszokat, "de legalább bátor".
Ha most kivennéd innen Messit, akkor látnánk sorban a 0-0-ára álló meccseket, ahol a kedves kis szürke játékosaink hősiesen rohangálnak 12-km-eket tök értelmetlenül. Ezek a játékosok nem rosszak, ha van helyettük valaki, aki megoldja a meccset, de maguktól nem fognak soha gólt rúgni, amire ezt a játékot játsszák. Néha elöl villanna egyet 5-6 meccsenként Griez, 10 meccsenként Dembi, és 10 meccsenként DJ megérkezne fejelni, de ennyit kb kapnánk is hátul. Néha szerencsével nyernénk 3 helyzetből 2-tőt belőve, néha meg nem. Szerintem BL-ről szó sem lenne. Mármint az indulásról.
Olyan szintű keretátalakítás kellene, ami meg sem közelíti a realitás talaját, hogy a világ legjobb játékosát értelme legyen elküldeni némi mellékhatása miatt. A realitás talaján senki nem maradna, aki át tudna törni védelmeket (Puig-on kívül), távolról lőni (Pedri, DJ, Busi, vagy ki?

Dembi néha eltalálná a kaput, de ez kevés), ezek nélkül meg kuka az egész.
Ja, és Alba. Sajnos több ok miatt Koeman-ellenes vagyok, úgyhogy elismerem, ha ebben tévedek, de ahogy én látom: A Messi-Alba kapcsolat pont ugyanolyan, mint eddig. Nem negatív felhanggal, mert ebből születik rengetege gólunk. Amikor Alba a minap felvágta élesen, nem volt senki a környéken, nem volt más opciója, régen is ellőtte ezeket.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy