Na igen, nem egy ügyetlen és esetlen gyerek. Eléggé pörgette a csapatot 16 évesen. Koemannál jövőre debütálni fog a nagy csapatban is.
A másik nagy tehetség aki asszem idén került fel a B csapathoz a Juveniltől az a belső kp
Nico González, ő inkább védekező kp, mondjuk meg is van hozzá az alkata a maga 188 centijével. 19 éves, ő már "öregnek" számít.
Aki nem ismerné, annak itt egy kis szösszenet az idei szezonjáról a B-ben:
https://youtu.be/C1RxEh8M9yc
Sok jót írtatok
Mingueza teljesítményéről, meg ugye ki lettek emelve a jelenlegi! gyengeségei is.
Én is személy szerint nagyon örülök, hogy folyamatosan az első csapat tagja, és meg is kapja a bizonyítási lehetőségeket. Írtátok ti is, hogy taktikailag még nem eléggé érett, de ez szerintem betudható, hogy még fiatal, 21 éves csak. És én azt látom rajta, hogy ő már most is fejlődött, nem úgy játszik mint ősszel, szerintem már érettebb mind taktikailag, mind technikailag mint mondjuk fél évvel ezelőtt. Nálam pl Lengletnél előrébb van a sorban. Be is hívták most az U21-es válogatott keretbe.
Jelenleg (még) egy nagyon jó 3. számú védő a csapatban, és nagyon jó lenne egy ilyen játékos a csapatban hosszabb távon is.
Sokan viccelődnek vele, hogy ő a mi "TeszkósRamosunk", ami nem is áll messze a valóságtól ha Mingu habitusát nézzük. De ha már hasonlítjuk akkor inkább Nacho karakter lehet a gyerekből. Ő is ugye hol középen, hol szélen segíti a csapatát évek óta.
Fiatal még, nagyon sokat tanulhat, mert az ilyen szellemiségű játékosokra jellemzőbb is, hogy fejlődnek, meglátjuk mit tud majd hozni hosszabb távon is. Én örülök neki, hogy a csapatban van, az utóbbi meccseken (pl. Sevilla ellen) tanári módon játszott a pali, reméljük kitart a lelkesedés. A hétvégi góljának is nagyon örültem, megérdemelte.