recrea írta: ↑2021.04.07. 14:58:29
Csak a hírekből tudom, h mi folyik a többi európai országban, de szerintem a többiekhez képest a magyar emberek kellőképp felelősségteljesen betartották/betartják az előírásokat: hordják a maszkot, az utcák este üresek, viszonylag kevés a zugkocsma és a házibuli, elmennek oltatni, nincsenek tüntetések, nem láttam locsoló csapatokat az utcán, stb. Mindezt már több, mint egy éve.
Vagy tévedek? Vannak itt nyugaton elő emberek, biztosan jobban tudják,
Hát én itthon a közösségi médiában, és sajnos a tág ismerettségemben is több embert látok minden hétvégén valamilyen házibuliban/pizsipartyn, mint amennyit nem.
Meg persze a rendszeres családlátogatás is csak kevés helyen maradt ki, meg hát a boltokba is a legtöbben mindig családostul jártak ha tehették, stb.
Idősek is bár felvették a maszkot, kesztyűt, de hát a minden reggel piacozás, bevásárlás, mint hobbi nem maradhatott el soha.
A felelősségteljesség mércéje nem másik ország kellene legyen, hanem ami reálisan elvárható egy jelenlegi helyzetben. Persze megértem azt is, hogy sokan nehezen viselik ezt a "bezártságot", mert most már évtizedek óta úgy éljük az életünket, hogy folyamatosan, megállás nélkül érnek minket az új ingerek, információk, emberek, stb. Aztán most hirtelen ezek jelentős része el lett vágva, és olyanok vagyunk mint az elvonási tünetetekkel küzdő drogosok. Szomorú, de ez van.
A Glamour napokról meg annyit, hogy szerintem sem korrekt az a cégek részéről, hogy tetőző járványügyi számok mellett csődítenek embertömeget a boltjaikba. És ne legyen késtsége senkinek: ezek a boltok nagyrészt bevásárló központokban vannak. Szóval annyi lesz a trükk, hogy nem a bolton belül lesznek egymás hegyén hátán az emberek, hanem a boltok előtt kígyózó sorokban. Igenis várhattak volna ezzel még 1 hónapot legalább, amíg normalizálódik a helyzet kicsit.
Persze igaz az is, hogy az emberek döntése, hogy elmennek-e. Viszont az emberek hülyék. Ettől még aki kihasználja az emberi hülyeséget, az rossz ember szerintem, főleg ha az életükkel játszik.