2021.05.12. 10:14:38
Persze én is félek Xavitól, ahogy anno rettegtünk Peptől is, és rögtön az első két bajnokin minden félelmünk beigazolódni látszott.
De most őszintén, lehetne még rosszabb? Csak nézzünk végig az elmúlt 3-4 edzőnkön, valóban nagyot kockáztatunk Xavival?
Ami Koemant illeti, szerintem nem kérdés, hogy mennie kell. Oldalakat lehetne írni arról, hogy mit csinált rosszul (meg amúgy arról is, hogy mit jól az elődeihez képest), meg hogy miért nem való egy nagy csapat kispadjára sem.
De szerintem elég csak a tegnapi meccsről kiemelni 2-3 dolgot, ami amúgy az egész szezont jellemzi, és a bajnokság simán ezeken ment el.
1. Puig öt percet kapott, és többet tett hozzá öt perc alatt (kb huszadszorra már), mint Griezman / Braithwait / Roberto / Dest / Lenglet / Piqué / Pjanic / Tricao / Firpo / Umtiti átlagosan egy egész 90 perc alatt (a posztjuknak megfelelően). Ennek ellenére egész szezonban nem játszik, és minden említett több lehetőséget kapott nála. Eközben a három kezdő özéppályásunk szó szerint végkimerülésig lett hajtva, pedig kb az ő zsenialitásuk tehetett róla, hogy versenyben voltunk végig. (Igen, Busquets szerintem Január, vagy még régebb óta világklasszis formát hozott minden tekintetben).
És mindez történt szvsz kizárólag azért, mert Koeman megmondta, hogy nem lesz a csapat hasznára, és nehogy legyen a srácnak lehetősége nyilvánosan rácáfolni.
2. 3-2nél, a 80. perc körnékén az a dupla csere, amivel szemmel láthatóan ráültünk (volna) az eredményre..... ez már a szégyen kategória a Barcelona háza táján, szerintem. Abszolút megengedhetetlen.
Mondom, oldalakat lehetne írni róla, hogy mennyire nem képes a leghalványabb mértékben sem rotálni-pihentetni, és ha megpróbálja, akkor az katasztrófába torkollik.. meg arról, hogy 10ből 9 cseréje jó esetben nem jön be, rosszban elveszíti a meccset nekünk. Meg arról, hogy dühből cserélget, ordibál a fiatalokkal ha egy mozdulatot eltolnak (még nem kritikus helyzetben is), és egyébként is egy rémes figura a kispadon... vöröslik a feje a dühtől, duzzog, méltatlankodik, kiabál, köpköd... egy ilyen ember nem ülhet ennek a klubnak a kispadján.
Fejétől bűzlik a hal, szokták mondani. Bartomeuék lecserélődtek.
De egyrészt Koeman még az ő döntésük eredménye, másrészről pedig most ő a következő lépcsőfok a tisztogatásban.
Nem értek egyet azokkal, akik szerint Piquét, Robertot, meg úgy kb mindenkit el kéne küldeni. Mindenkit nem lehet, mert nincs pénzünk pótolni. Majd az új edző megmondja, ki az akire biztosan nem számítana, a többiek meg kapjanak esélyt még egy jó edzővel is.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila