ALEXDP írta: ↑2021.06.11. 00:53:40
bunga írta: ↑2021.05.06. 08:13:32
Engem De Jong arra a Fabregasra emlékeztet, akit szerettünk volna látni, de nem jött össze. Puig meg egyelőre nem több Halilovicnál.
De Jong esetében egyet értek.
Puig esetében nem. Sokkal több annál amit írsz, kvalitásait alapul véve, ugyanakkor, pontosan ugyanaz az eljárás.... Igaz, Halilovic kapcsán fogalmam nincs , miért tűnt el, igaz, ha Puig is eltűnik, arról sem lesz fogalmam miért. Ennyi az átfedés összesen.
Jelenlegi helyzetben, szerintem amit Puig tud, azt mások nem. Nem állítom, hogy senki nem tudja, de azt igen, hogy jelenleg a csapatban nincs nála jobb dealer...
Ugyanakkor elfogadom Koeman döntéseit. Akkor is, amikor nem értem.
Halilovic leginkább a természete miatt tűnt el. Ha ebben az időszakban olyan alázatos lett volna mint mondjuk Puig, nem itt tartana. A képességeit nem lehet elvitatni, még ha nem is volt akkora csodagyerek, mint azt állították. Már itt is folyamatosan kiverte a balhét, ha nem játszott és a többi klubjától is lehetett hasonlókat hallani. Nem véletlenül váltogatta fél évente a csapatait.
Azért Puigot sem kell még ennyire piedesztára állítani. Nagyon jó a kölyök és tényleg képes változtatni a játék képén, de azért olyan hosszútávon még nem láttuk. A B-ben mondjuk eléggé kiemelkedett, de azt tudjuk hogy annyira nem mérvadó.
Szerintem van benne egy olyan dolog is, hogy, nem igazán bírja el a csapat Messivel együtt.
Pedri is például nem azt játszotta szezon elején, mint a második felében, de a válogatottban is lubickolt a szerepkörében.
Amúgy volt egy érdekes cikk, azt hiszám a Marca-n vagy a Sport-on: a focistákat rengeteg különböző paraméter alapján megvizsgálták, kicsit tudományos alapon, és felállítottak egy sorrendet a legértékesebbtől kezdődően. A Barcaból a top 10-ben ketten voltak. Az 5. De Jong volt, a 6. Pedri.
Nyilván ez teljesen hipotetikus és olyan paraméter is bele van véve ami a pályán lényegtelen, mindenesetre érdekes. Az első amúgy Foden lett.
Ha valaki kíváncsi esetleg előkaparom.