Guille írta: ↑2021.06.17. 14:54:43
Na közben jól leírtátok kicsit máshonnan nézve a dolgokat, egyetértek velük.
...Ami erről még eszembe jutott: mivel 20-30 méterre passzolgatunk tényleg olyan, mintha a kreativitás hiányozna, hisz onnan már nem nagyon lehet mit kitalálni az átlövéseken vagy 1-1 zseniális passzon kívül. De pont ezzel szúrjuk tökön magunkat, hogy ha képesek lennénk tempósan kihasználni, amíg az ellenfél még nem állt fel egy 10 emberes fallal, eszünkbe sem jutna, hogy ötlettelen a focink és nem kreatív. Ez olyan, mintha 20 méter előnyt adnánk százon aztán keseregnénk, hogy nem vagyunk elég gyorsak. Vagy nem váltanánk fel 3-as fölé a ferrariban (inkább 2).
Két dologra reagálnék: azért szerintem sok top csapatban van kreatív támadó középpályás, akik váratlan dolgokat tudnak húzni.
PL top5: MU:
Bruno, Pogba - City:
KDB - Chelsea:
Mount, Havertz - Leicester:
Maddison, Poolban annyira tényleg nincs.
La Liga: Reál: Modric - Barca:
Cou, Puig - ATMA: ott inkább ilyen second strikerek vannak, ilyen konkrétan nincs
Serie A: Inter: Eriksen, talán Sensi és Barella - Atalanta:
Gomez(oké, közben elment, de na), Malinovskyi - Milan:
Diaz, talán Calhanuglu - Juve: nemigen - Napoli: kvázi mindenki - Lazio:
Alberto
Bundesliga: Reina, Brandt, Reus - pedig ők klasszikusan lendületes focit játszanak - BM: Musiala, de Müller is főleg ezt játssza
Ligue 1: PSG - ha Neymart annak vesszük, van, ha nem, akkor tényleg nemigen - Lyon:
Aouar, sőt, lassacskán Paqueta is.
Van, aki csak félig-meddig az a felsorolásból, de a kiemeltek szerintem egyértelműen azok. Feltűnő, hogy a jelenleg legsikeresebb PL topcsapatoknál szinte mind van ilyen, pedig a ManU, Chelsea, Leicester mind lendületes, sőt, akár kontrajátékot nyomnak. Ehhez is nagyon kell szerintem egy jó bokájú, ügyes játékos, aki továbbpenderíti a labdát bármi áron a mellette indulónak, akin átfolyik a lendületes támadás. Egy ilyen játékos szerintem tityi-totyiban és lendületben is elég fontos lenne. Ha sebessége lenne, annál jobb.
Amire még reagálnék: írtad, hogy felállt helyzetben a zseniális passzokon kívül az átlövések hiányoznak. Na ez nekem még nagyobb hiányosság, mint a kreatív playa, Cou óta senki nem mer lőni Leon kívül, Griez kétszer mert kb, mindkettőből bombagól lett, így hát többet nem is mert vele próbálkozni. Dembélé mer, néha be is esik, de mindketten támadók. A középpályáról senki nincs, és így mindenki tudja, hogy Messivel és Dembelével vigyázni kell, a többiek meg hadd szaladgáljanak amerre akarnak a 16-os előterében.
Az nyilvánvalóan igaz, amit írtál, hogy ha nem ez lenne a focink, ezek nem annyira tűnnének fel.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy