csababarca írta: ↑2021.06.24. 22:50:30
@mess2009-el is egyetértek, de azokkal is, akik most örömmámorban vannak, és hagyják magukat megdumálni, hogy amúgy mi vagyunk az EB győztesek:D persze csak mert a szurkolók így szurkoltak, amúgy 10-0ra kikaptunk volna.
az érem egyik oldalán (számomra ez a fontosabb) ott van a mutatott játék, és a két döntetlen elérése, amik közül egyet be kellett volna húzni, reális esély volt rá.
a másik oldalán meg ott a valóság, hogy 4. helyen kipottyantunk, ilyen szempontból a 2016-os EBnél rosszabbul zártunk. ezek a száraz tények.
aztán innen lehet kibontani, hogy mégis mekkora különbség van aközött meg eközött az EB között, nem csak eredményekben, de pontokban is.
Én megmondom őszintén, egyedül a portugálok elleni meccsen éreztem, hogy túl biztonsági focit tolunk, szerintem ott Rossi csak arra ment, hogy elkerülje, ami végül bekövetkezett, a nagyobb arányú vereséget. Utána már felszabadultabban játszottunk a franciák és a németek ellen is.
Lehet ha újrakezdhetné a portugálok ellen is már más szellemben menne ki a csapat, persze ki tudja.
Még egy gondolat: nem gondolom, hogy 100%-ra vehető, hogy egy gyengébb csoportban is hoztuk volna ezt a játékot. lehet továbbmegyünk, de a lelkesedés, a motiváció nem lett volna ilyen szerintem. sokszor volt olyan a Rossi csapattal is a selejtezőkben, hogy papíron gyengébb ellenfél ellen a mi játékunk is lement az ő szintjükre.
Szép volt, grat a csapatnak, most a pihenő után lehet majd koncentrálni a vb selejtezőkre.
Jó gondolatok, egyáltalán nem biztos, h gyengébb csoportból továbbjutottunk volna. Nekem pl. németek úgy tűntek, mint akik a hátuk közepére sem kívánják a focit. Lejátszottak 60-70 meccset összezsúfolva a szezonban, inkább pihennének.
Szerintem fejben a mostani válogatott sokkal erősebb, pl. 2016-ban borítékolható volt, h kiesünk a belgák ellen, teljesen feltartott kézzel, jól lakva léptünk pályára, most azt érzem, h erősebbek vagyunk és nem fáradtak annyira ki a srácok, mint 5 éve.
Amúgy, én maximálisan megértem azok véleményét, akik nem szeretik a focit, és visszatetsző számukra, ami jelenleg folyik, én pár országban jártam már és elég sok meccset láttam élőben ezeken a helyeken, szeretem a focit, de számomra is nagyon túl van tolva. Bár másban is ennyire összetartozók lennénk. Nagy társadalmi ereje van a focinak, jó lenne, ha a hétköznapokban is megmutatkozna ez, csak sajnos annyira frusztrált, irigy és ostoba nép vagyunk, hogy ennek esélye sincs.
Utánpótlást én nem látok, a tao pénzekkel tömegsporttá vált a foci, akit régen a pálya mellől is elzavartak, az ma játszik, mert apa cége tolja a taot. De amúgy utál focizni, szóval focista nem lesz belőle, de a tehetségből sem, mert az feladja amiatt, mert nem játszik.