miro. írta: ↑2021.07.13. 15:02:32
Nespressobol ki mit ajanl esetleg? Mert latom van 600 fele,8 kulonbozo gyartotol.
https://www.nespresso.com/hu/hu/order/machines/original
Itt nézd és regizz be. Tudsz szín, dizájn és funkció alapján válogatni. Attól függ, h milyen kávét szoktál inni, ha presszót, akkor elég a legkisebb gép, ha bármilyen tejeset, akkor olyat, amelyik tejhabot tud készíteni. Azért regizz be, mert sokszor van olyan akció, h pár 100 db kávé rendelése esetén ingyen van a gép, nekik előbbiben van az üzlet, a kávét meg úgyis meg fogod inni, vagy ismerősi körben szétdobod és kifizetik. Amúgy a DeLonghi gyártja őket, gyors és finom kávé, én nagyon szeretem. A kapszula kicsit húzós, 120-140 Ft/db, vannak olcsóbbak is, de ízre is annyival elmaradnak, én inkább fizetek többet a jóért, mint kevesebbet pocsékért.
Előtte kotyogóst használtam, Bialettit, itt a kávétól függ a minőség, meg minél forróbb vízzel kell csinálni és nem tömni a kávét. Ez egy olasz márka, ő találta fel a kotyogós főzőt. Én ebbe is 2000-2500 Ft-ért vettem a fél kilós kávét 4 évvel ezelőtt, itt sem láttam értelmét a 800 Ft-os Tchibonak.
És akkor mondom a tutit: JURA márka. Ez egy (talán német) automata darálós gép, isteni kávét csinál, de mocskos drága, 500.000
Ft-nál kezdődnek az újak, de én használtat is vennék (veszik is, mint a cukrot), ugyanazt tudja, mint az új, több helyen is ittam ilyenből kávét. Elég nagy helyet foglal és nem olyan dizájnos, mint a Nespresso gépei, de nem is ez a céljuk.