davi10 írta: ↑2021.07.15. 15:03:08
Az lehet, de ez az ominózus védősor a Levante ellen állt össze, amikor lehozta a félidőben Araujo-t, pedig (látszólag) semmi baja nem volt, és SR mellett ott volt még a padon Mingueza és Umtiti is, illetve De Jong-ot is hátra lehet rakni.
Nekem az égvilágon semmi nem indokolja ezt a védőhármast, akkor maradjon 2 belső védő és Alba meg Dest menjen hátrébb, de ez maga az öngyilkosság. Veled is sokat vitáztam anno, mert nekem nem volt sok bajom Koeman-nal, de az a húzása volt az, ahol már én is elbizonytalanodtam, hogy kell-e nekünk jövőre is.
btw duplára majd figyelj kérlek.
Bocsi, figyelni fogok!
Araujo ha jól emlékszem, sérülésből jött vissza. Amúgy úgy rémlik, az volt az első elég jó meccse, szerintem sem kellett volna lehozni, de ha le kellett, tökéletesen egyetértek, maradjon két védő. Persze, sok húzása preferenciakérdés volt inkább, amin lehetett vitázni, de volt pro és kontra érv. Ilyen volt Busi helye ősszel, vagy Puig esete, ilyen volt Messi, Dembélé, Griezmann játékperceinek a mennyisége, helye, Pedri túljátszatása, 4-2-3-1 vs 3-5-2/3-4-3, de még akár Braithwaith balszélsősége jódarabig, ésatöbbi, lehet sorolni. De ez tényleg durva volt, a világon mindenki megmondta volna előre, hogy gólt fogunk róla kapni. Talán ősszel a Madrid ellen voltak még ilyen egyértelműen rossz húzásai, amikor mindenki fura helyen játszott, és a végére se védő, se középpálya nem maradt, csak kb 7 csatár - ezt illettük sokan "fifázás" címszóval.
Ezek a döntések el tudnak tűnni sunyin az ember szeme elől, mert semmi nem garantálja, hogy ha húz valami evidensen rosszat - lásd SR ügy - abból ténylegesen nagy gáz lesz ilyen rövid idő alatt. Simán megúszhattuk volna kis szerencsével, de attól még ugyanúgy rossz döntés lett volna. Nagyon sajnálom, hogy az az eset ezek szerint nem bírt döntő jelentőséggel SR (meg legalábbis nálam RK) távozása ügyében. Azért ott mindketten csúnyán leszerepeltek (oké, SR csak csinálta, amit rábíztak), és Koemant is amiatt rúgták végül ki konkrétan majdnem, vagyis az lett volna az utolsó csepp a pohárban. Már csak maga miatt is fura, hogy így ragaszkodik valakihez, akit a klub ki akar paterolni, és majdnem a saját bukását is okozta.
És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a kp bőven megvan nélküle is, valljuk be, még Pjanic is többet tud, mint ő. Illetve a jobbszélre is ketten vannak, tehát még szerintem számszerűleg sem indokolja sokminden a maradását.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy