Chino írta: ↑2021.08.03. 14:00:05
Hogy ez a meddő labdajáratás és fantáziátlanság mennyire az edzőn/taktikán/ötlettelenségen vagy képességeken múlik azt addig nem fogod tudni, amíg Messi itt/így játszik. Nagyban mernék fogadni, hogy a komolyabb kluboknak is effelé tendálna a játékuk ha Messi ott lenne. Amíg a félpályán vagy kilátástalan pozícióban is 90 %-ban ő kapja a labdát, addig túl nagy változás nem lesz. Természetesen csinál hihetetlen dolgokat és sokszor képes eldönteni meccseket, de néha már káros, hogy ennyire ő van a középpontban. Néha szinte a csapattárstól veszi el a labdát. Tudom, hogy most kapom a köveket és a rugdosást, mert szentségtörést követtem el, de lassan be kell látni, ahhoz hogy változás legyen Messi szerepét kellene kicsit változtatni. Na jó, most megyek mert amit most kapok azt nem teszem zsebre.
Azért szerintem akkor is látványos, milyen játékosokat választ ki a sok közül. Nem a klasszikus Masiás kis zseniket, hanem aki kemény. Például az első felkészülési meccsen Matheus játéka nekem hatékonyságban, gyorsaságban, pontosságban is kiemelkedett tán az egész második félidei csapatból, de több lehetőséget nem kapott, ő ezt a szervező-védekező Busi posztot inkább Xavi stílusában oldotta meg, és az nem volt RK-nak túl szimpi. (Ő monduk már nem is fiatal, az is igaz.) Nicoban van tán mindkettőből egy kicsi, nekem sokkal ügyesebbnek, gyorsabbnak, és kontrolláltabbnak tűnik az egész játéka, mint Moribáé. Plusz Moriba tán inkább DJ posztja/stílusa, Nico meg inkább Busi posztja, és Busi helyére inkább kél el a csere, mint DJ-éra szerintem.
Baldé remélem elég jó lesz ahhoz, hogy Albát padra kényszerítse legalább 30 percekre, és RK ne féljen hozzányúlni, amikor kell. Úgy láttam, hogy tavaly is sokszor azért nem cserélt be valakit, mert bár szükség lett volna rá, de nem bízott a cserékben.
Igen, egyetértek, de az sem igaz, hogy ezt nem lehet kontrollálni edzőként. Nem mondom, hogy nem nehéz, de attól még lehetséges. De szerintem a tavalyi év azért volt talán különösen gáz ilyen szempontból, mert sajnos tényleg Messi volt az egyetlen villanásra képes játékos a kapu előtt illetve visszahúzódva kiszolgáláskor is. (Griez jó támadó, de csak egy komplex rendszerben, ami nemigen volt...) Elöl most jó gólvágóink lesznek mellette, szerintem nem leszünk olyan függők. De hogy visszakanyarodjak a Masiához, én pont ezért akarnék Gavikat és Puigokat látni - de minimum egyet közülük - a csapatban, hogy legyen meg az a villanás a középpályán is, hogy oda is kevesebb szükség legyen visszalépegetnie Messinek, és akkor az egész függés már könnyebben kezelhető lenne, mert nem szükségből kell megkeresni, hanem max a neve miatt passzolnának neki túlzóan. Azt meg már szerintem lehetne kezelni, kötöttebb szerepet adni neki, még ha a csapatvédekezés alól részben mentesülne is.
Túl sokat itt tán nem kapsz, mégiscsak erős offhoz vezetne.
Aaron3991 írta: ↑2021.08.03. 14:32:58
...Én rendkívül optimista és izgatott vagyok az új igazolások(Depay Neymar szintű impact lesz mark my word

) miatt...
Emelem a tétet azzal, hogy én eladnám Puigot. A hírek alapján Koemannál is megelőzte Gavi a sorban.
Tökéletesen egyetértek, szerintem is közel Neymar szintű hatás lesz, ami ingyen kis fizuval különösen vicces lesz a 350M-nyi "új Neymar" után
Egyetértek majdnem, de én csak kölcsönbe adnám opció nélkül, mindenképp meg kéne várni vele a valószínűleg 1-1,5-2 év alatt megérkező következő edzőt, mert lenne, akinél sima kezdő kp-s lehetne, Xavinál pl erre jó esély lenne. (Setiennél ez már kb megtörtént, egészen amíg be nem kakilt és tett fel egy védekező, SR-es kp-t a BL-ben

)
Aztán ha Koeman hosszabb távon marad, akkor el lehet adni, és közben az ára is jelentősen felmenne, mivel most épp nagyon le van épülve, játékkal sokkal komolyabb pénz jönne érte.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy