1. Ha sok ember teljesen irreális, a valósággal teljes mértékben összeegyezhetetlen dolgot vár el, akkor joggal gondolhatom, hogy nem felnőtt (szellemileg legalábbis).
Most ha én indulok a kövi országgyűlési választáson olyan szlogennel, hogy elszámoltatok minden eddigi politikust, a magyar GDP-t megháromszorozom 2 év alatt, és a minimál bért az első évben az 5szörösére emelem, akkor szerinted mit gondolnak rólam az emberek? Mert kb. ilyet várnak el most sokan Laportától.
2. Nem legitimálom a hazudozást, leírtam a realitást. Nézd meg a kelet-európai, meg a mediterrán országok politikáját. Aki az igazat mondja, és reálisakat ígér, azt nem fogják megválasztani. Nézd meg Magyarországot...
Hidd el, én sem szeretem ezt, ezért nem is akartam volna sose politikus vagy hasonló lenni.
De be kell látni, a választók (sociók) nagy része buta, a nagy szlogeneket akarja hallani, hogy minden szép lesz újra.
(Font is kamuzott egy csomót a kampánya alatt, alább olvasható is.)
Nagyon örülnék egy olyan világnak, ahol reálisakat ígérve, a földön maradva lehet válazstást nyerni. Talán van is 1-2 ország, ami ilyen, de Spanyolország nem az.