2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Írtam random neveket példaként. Lehetnek mások, nem ezen kellene pörögni. Én is leírtam a kommentemben, hogy nyilvánvalóan egy adott évre adják a díjat: "közülük ki volt a legjobb az IDÉN". Itt az "idén" azt az egy darab évet jelentette, amelyre az aranylabdát most adni fogják. Ha figyelmesen elolvasnád a kommentemet, akkor ilyen pingpongozásba bele sem kellene bocsátkoznunk. Affelől semmi kétségem, hogy te erre képes vagy, maximum affelől van kétségem, hogy te ezt meg akarod-e tenni egyáltalán, és nem csak úgy élből elhesegeted-e mindazt, amit írok, csak azért is.
Korrekt…Kantet régóta csípem, én is dobnám neki. Baromság volt elvenni az újságíróktól a szavazást, akkor sem értettem, és azóta sem, nívós díj volt, most kb. tucat.miro. írta: ↑2021.08.21. 23:27:39Még mindig a legjobb játékos,ezzel egyetértek. De nem a legjobb formában lévő,vagy az év legjobb játékosa.recrea írta: ↑2021.08.21. 22:57:54
Jórészt ok, egyet is értek. Kivéve, h volt…igazából még mindig a legjobb játékos, ez mindent el is mond a felhozatalról.
Szerinted akkor ki érdemli meg? Sosem az év legjobbjának adták ezt a díjat, régebben biztosan nem, a régi rendszerben a címekre adtákmost kb. 10 éve már nem arra adják, ezért nyert annyit Messi meg CR. Nekem mondjuk utóbbi lehengerlő EB szereplése nem maradt meg 2016-ról.
Azért régen Messi és Ronaldo azért kapta,mert mondjuk megnyertek egy bajnokságot,lőttek 50+ gólt,meg egy kupát,vagy egy bl elődöntő stb.
Most nagyon nem erről van szó már,ezt kell megérteni.
Most hiába Ő/Ők a legjobbak,akkora eredményben a lemaradás,hogy szerintem nem érdemli meg.
Simán odaadnám Kanténak.
Nem kell mindig a legpengébbnek kapnia,vagy aki a nike poszteren szépen mosolyog.
A világ nem állna meg,ha Ő kapná esetleg,de nem is lenne baj,jövőre lenne más,nem aranylabdás kalibernek kell lenni,hanem úgy kell futballozni. A mai futballban ez már többet ér,azért is van kevesebb penge játékos.
De akár ott van De Bruyne is.
Még mindig a legjobb játékos,ezzel egyetértek. De nem a legjobb formában lévő,vagy az év legjobb játékosa.recrea írta: ↑2021.08.21. 22:57:54
Jórészt ok, egyet is értek. Kivéve, h volt…igazából még mindig a legjobb játékos, ez mindent el is mond a felhozatalról.
Szerinted akkor ki érdemli meg? Sosem az év legjobbjának adták ezt a díjat, régebben biztosan nem, a régi rendszerben a címekre adtákmost kb. 10 éve már nem arra adják, ezért nyert annyit Messi meg CR. Nekem mondjuk utóbbi lehengerlő EB szereplése nem maradt meg 2016-ról.
Jórészt ok, egyet is értek. Kivéve, h volt…igazából még mindig a legjobb játékos, ez mindent el is mond a felhozatalról.miro. írta: ↑2021.08.21. 07:41:22Ez nem en vagyok akirol beszelsz.
Millioszor leirtam mar rola a velemenyem.
Jobb cr-nel,es a vilag legjobb jatekosa volt.
Olaszok mellett meg Argentinanak drukkolok a vb-n.
Ergo szeretem oket. Szoval kapufa,bocs.
De most nem O erdemli meg,nem rola szolt mar a vilag futball,de ezt is leirtam sokszor.
Nyerjen a Psg-vel bl-t,meg bajnoksagot stb. Aztan kapja arra meg.
Nem banom,ha megerdemli.
De egy copara ne adjanak aranylabdat,mert egyszeruen nem az a nivo.
Igen,egy eb-n tobb nagyobb csapat van pl,nehezebb megnyerni barkinek is.
Ez kicsit mint az amerikai kosarasoknak az olimpia. Jo megnyerni,meg megkell,de nem ettol leszel a vilag legjobb kosarasa.
Ha ezt nem latod be,te nezed szemuvegbe a futball ezen reszet.
Hiába próbálsz meg ironizálni, ettől még igaza van a kollégának, nem tudom, h te pl hol jártál az elmúlt években az Aranylabda szavazáson, de világosan leírja a lényeget.Sonoma írta: ↑2021.08.21. 18:19:37Azt mondod az Aranylabdánál számításba veszik, mennyi cikket írtak róla, mennyi mezt adtak el a nevével?NovaProspekt írta: ↑2021.08.21. 10:11:58nem Messiről szól a világfutball, de a Copa győzelméről írtak 100 cikket, a PSG-be átigazolásáról 200-at. A Messi 10-es mezeket jelenleg is még adogatja el a Barcelona szeptember 1.-ig, amíg van rá joguk. A PSG-s Messi 30-as mezek folyamatosan el vannak kapkodva.Rendben, akkor kiről szól a futball ma?
Ez nekem új, ezt nem tudtam.
Az gondolom nem számít, hogy a játékosra nézve negatív, vagy pozitív a cikk.
.Az aranylabdát az adott év legjobb focistájának kell kapnia. Ehhez érdemes feltenni a kérdést, hogy kik mostanság egyáltalán a legjobb focisták. Nekem személyszerint (sorrend nélkül) egy ilyen névsor merülne fel: Messi, Ronaldo, Mbappé, Haaland, Salah, De Bruyne. Rendben. KÖZÜLÜK ki volt a legeredményesebb idén? Messi. Ő nyert valamit, a többiek nem. Ja, hogy Jorginho, Chiellini is nyert valamit? Oké. A csapatuk nyerte meg, vagy ők? Jorginhonak, Chiellininek vajon van-e egyáltalán akkora hatása a játékra, hogy nekik tulajdonítsunk egy ilyen csapatgyőzelmet? Mert ha nincs, akkor az ő sikerük csapatgyőzelemként lesz egyszerűen elkönyvelve.
Ez tényleg jó. Van hat ember akikre figyelni kell mit nyertek. A többi meg törjön lekvárost. Csinálhat bármit ugyse számít. A sok h.lye meg hajt a címekért, a jelölésért az Aranylabdához.
Szegény Chiellini meg azt hiszi elég egy történelmi győzelem a Wembleyben, megverni a Belgákat, Spanyolokat és az Angolokat az EB-n, hogy kapjon egy Aranylabdát. Mekkora balfék!
Én is ezt vettem észre. Miután kiestünk a médiát egyáltalán nem érdekelte a BL. Az EB- ről is úgy kellett keresnem egy normális cikket. Állandóan a Copa hírei voltak elől. Értelek én. Így jogos Messi újabb labdája.Mellesleg Messi 30 év után nyert az argentinokkal kupát, megverve a brazilokat a Maracanában. Mondom, tömérdek cikk, fotó, videó, óriási média rivaldafény övezte a tettet. Ne gondoljuk már, h ezek után majd nem fog felmerülni győztesként.![]()
Azt mondod az Aranylabdánál számításba veszik, mennyi cikket írtak róla, mennyi mezt adtak el a nevével?NovaProspekt írta: ↑2021.08.21. 10:11:58nem Messiről szól a világfutball, de a Copa győzelméről írtak 100 cikket, a PSG-be átigazolásáról 200-at. A Messi 10-es mezeket jelenleg is még adogatja el a Barcelona szeptember 1.-ig, amíg van rá joguk. A PSG-s Messi 30-as mezek folyamatosan el vannak kapkodva.Rendben, akkor kiről szól a futball ma?
.Az aranylabdát az adott év legjobb focistájának kell kapnia. Ehhez érdemes feltenni a kérdést, hogy kik mostanság egyáltalán a legjobb focisták. Nekem személyszerint (sorrend nélkül) egy ilyen névsor merülne fel: Messi, Ronaldo, Mbappé, Haaland, Salah, De Bruyne. Rendben. KÖZÜLÜK ki volt a legeredményesebb idén? Messi. Ő nyert valamit, a többiek nem. Ja, hogy Jorginho, Chiellini is nyert valamit? Oké. A csapatuk nyerte meg, vagy ők? Jorginhonak, Chiellininek vajon van-e egyáltalán akkora hatása a játékra, hogy nekik tulajdonítsunk egy ilyen csapatgyőzelmet? Mert ha nincs, akkor az ő sikerük csapatgyőzelemként lesz egyszerűen elkönyvelve.
Én is ezt vettem észre. Miután kiestünk a médiát egyáltalán nem érdekelte a BL. Az EB- ről is úgy kellett keresnem egy normális cikket. Állandóan a Copa hírei voltak elől. Értelek én. Így jogos Messi újabb labdája.Mellesleg Messi 30 év után nyert az argentinokkal kupát, megverve a brazilokat a Maracanában. Mondom, tömérdek cikk, fotó, videó, óriási média rivaldafény övezte a tettet. Ne gondoljuk már, h ezek után majd nem fog felmerülni győztesként.![]()
Megegyszer leirom. Az aranylabdat egy bizonyos evre adjak. Ha neked ezek a legjobb nevek a mostani evben,akkor te rossz adot nezel.NovaProspekt írta: ↑2021.08.21. 10:11:58nem Messiről szól a világfutball, de a Copa győzelméről írtak 100 cikket, a PSG-be átigazolásáról 200-at. A Messi 10-es mezeket jelenleg is még adogatja el a Barcelona szeptember 1.-ig, amíg van rá joguk. A PSG-s Messi 30-as mezek folyamatosan el vannak kapkodva.Rendben, akkor kiről szól a futball ma?
Azt még meg is értem, ha írjuk Mbappét, Haalandot, de ők mit nyertek idén? Kanté heroizmusáról a Chelsea BL menetelése közben; Jorginho, Chiellini kvalitásairól az olaszok menetelése közben hány dicsérő cikk született vajon (amíg még nem nyerték meg a kupát), és hány ember gondolta meccsnézés közben magában azt, hogy "Jorginhonak mostmár tényleg oda kell adni az aranylabdát"? Én nagyon maximum egy Kantét fogadok még el, de a többi név, aki szóba kerül, számomra vicc.
Az aranylabdát az adott év legjobb focistájának kell kapnia. Ehhez érdemes feltenni a kérdést, hogy kik mostanság egyáltalán a legjobb focisták. Nekem személyszerint (sorrend nélkül) egy ilyen névsor merülne fel: Messi, Ronaldo, Mbappé, Haaland, Salah, De Bruyne. Rendben. KÖZÜLÜK ki volt a legeredményesebb idén? Messi. Ő nyert valamit, a többiek nem. Ja, hogy Jorginho, Chiellini is nyert valamit? Oké. A csapatuk nyerte meg, vagy ők? Jorginhonak, Chiellininek vajon van-e egyáltalán akkora hatása a játékra, hogy nekik tulajdonítsunk egy ilyen csapatgyőzelmet? Mert ha nincs, akkor az ő sikerük csapatgyőzelemként lesz egyszerűen elkönyvelve.
Ja, hogy ez igazságtalan? Semmi gond, akkor verekedje előbb be magát egy Jorginho (mondtam egy nevet) a fenti Messi, Ronaldo, Mbappé... stb. névsorba a saját tudása nyomán, és aztán felmerülhet majd, ha nyert is valamit adott évben. Mert az aranylabdát a LEGJOBB FOCISTÁK közül kell kapnia valakinek. Ha jelenleg az illető nincs a legjobb focisták között, akkor ne merüljön már fel a neve attól még, hogy éppen az Ő CSAPATA nyert valamit. Ez egy egyéni díj. Ha ezt nem vesszük figyelembe, az éppen ilyen tévutakra tereli a beszélgetést, minthogy az olasz labdaszedő fiú is kaphatná a lasztit, mert a győztes válogatott stábjának tagja volt.
Mellesleg Messi 30 év után nyert az argentinokkal kupát, megverve a brazilokat a Maracanában. Mondom, tömérdek cikk, fotó, videó, óriási média rivaldafény övezte a tettet. Ne gondoljuk már, h ezek után majd nem fog felmerülni győztesként.![]()
Persze, igazságtalan a rendszer, de ez meg már egy másik vita. Ugyanakkor ha 100 embert megkérdezel az utcán arról, h ki a legjobb focista, ugyanúgy nem fogja túl sok Chiellinit vagy Kantét mondani. Itt a fél fórumnak nedves álmai vannak Haalandról teszemazt, és csak elég kevesen írják, h milyen jó lenne idehozni egy Skriniart (mondtam egy nevet ismét), mert ő milyen ígéretes fiatal védő, és új szintre emelné a védekezésünket.LG írta: ↑2021.08.21. 12:29:47Pont ez a baj, hogy az Aranylabdát annak adják, aki körül a legnagyobb a hype az adott évben.
Pl. a 2013-2017 között időszakban, mikor CR 5/4-szer behúzta, itt a fórumon is a többség köpködte az Aranylabdát, hogy PR-díj, meg hasonló jelzőkkel illették.
Egyébként egy Kanté-típusú játékos komoly hátrányból indul a támadókkal szemben, a védők pedig még inkább. Mert sokan még mindig nem látnak túl a gólon, gólpasszon.
Pont ez a baj, hogy az Aranylabdát annak adják, aki körül a legnagyobb a hype az adott évben.
A te meg a madridista haverjaid szemében semmi* így a helyes a mondat
Deluigi írta: ↑2021.08.21. 00:13:43
pontosan
azert egy Chiellinit ne hasonlitsd ossze Messivel
tudjuk, hogy (Messi) barmire kepes es be is bizonyitotta nekunk az elmult evekben
jelenleg nincs merheto ellenfele a kis golzsakunknak
Az aranylabdat egy adott,aktualis evre adjak. Senkit nem erdekel,ki mit csinalt az elmult par evben.
Illetve a copa america egy 2,max 3 csapatos kupa,aminek a presztizse semmi,legyen ez messinek az elso vagy utolso kupaja.
pontosan
Én azon vagyok meglepve, a PSG-nél meg merik tenni, hogy kondíció hiánya miatt nem engedik pályára még két hétig. A Barcanal biztosan kezdőben lenne már, majd- mivel nálunk nem lehetett lecserélni-a mérkőzés nagy részében elsétálgatott volna....
2002-ben és 2006-ban más volt a rendszer, mások döntöttek az Aranylabdáról. Kicsit érthetetlen, h ezt még el kell magyarázni. Én fogadok veled, h Messi előrébb végez, mint a harmadik hely.Subinho írta: ↑2021.08.20. 21:36:28Nem értem miért ennyire biztos, hogy Messi nyeri az Aranylabdát??? Mert nyert egy Copát? Szerintem a BL, az Európa Bajnokság sokkal nagyobb súllyal fog dönteni. Messi ott lehet a 3-ban, de nem fog nyerni. Igazából igazságtalan bárkinek nyernie, tavaly Lewa nem kaphatta meg, pedig egyértelmű lett volna, dehát a Covid ugye.... Akkor ezek szerint most csak az őszt kellene figyelembe venni??? Következetesnek kellene lenni...
Sztem vmi olasz fogja nyerni, aki húzóember volt. Bonucci, Jorginho, Chiesa, Insigne, mert jó EB-jük volt.
Lásd pl. 2002-ben Ronaldo. Előtte másfél évig sérült volt, majd volt egy jó VB-je és ennyi elég volt. Vagy pl.2006 Cannavaro. Tényleg ő lett volna a világ legjobbja akkor? Nem hinném. Mégis nyert. De mondhatnám CR-t is akár az EB után... Messinek a 3. hely marad, meglátjátok.
Akkor 2004-ben a görögök közül kellett volna valakinek kapnia, hiszen ők még sosem nyertek korábban. Meg fogja kapni szerintem is, de másnak nem lett volna elég ez a teljesítmény. Az előző években a kutyát nem érdekelte a Copa, csak most lett hirtelen értékes trófea.
Messi 30 év után trófeát nyer a válogatottal, nyilván nem fogja megkapni XDDDDSubinho írta: ↑2021.08.20. 21:36:28Nem értem miért ennyire biztos, hogy Messi nyeri az Aranylabdát??? Mert nyert egy Copát? Szerintem a BL, az Európa Bajnokság sokkal nagyobb súllyal fog dönteni. Messi ott lehet a 3-ban, de nem fog nyerni. Igazából igazságtalan bárkinek nyernie, tavaly Lewa nem kaphatta meg, pedig egyértelmű lett volna, dehát a Covid ugye.... Akkor ezek szerint most csak az őszt kellene figyelembe venni??? Következetesnek kellene lenni...
Sztem vmi olasz fogja nyerni, aki húzóember volt. Bonucci, Jorginho, Chiesa, Insigne, mert jó EB-jük volt.
Lásd pl. 2002-ben Ronaldo. Előtte másfél évig sérült volt, majd volt egy jó VB-je és ennyi elég volt. Vagy pl.2006 Cannavaro. Tényleg ő lett volna a világ legjobbja akkor? Nem hinném. Mégis nyert. De mondhatnám CR-t is akár az EB után... Messinek a 3. hely marad, meglátjátok.
azert szokott szamitani az is, hogy a fogadoirodak hogyan fizetnek es ott messzemenoen Messi van az elso helyenSubinho írta: ↑2021.08.20. 21:36:28Nem értem miért ennyire biztos, hogy Messi nyeri az Aranylabdát??? Mert nyert egy Copát? Szerintem a BL, az Európa Bajnokság sokkal nagyobb súllyal fog dönteni. Messi ott lehet a 3-ban, de nem fog nyerni. Igazából igazságtalan bárkinek nyernie, tavaly Lewa nem kaphatta meg, pedig egyértelmű lett volna, dehát a Covid ugye.... Akkor ezek szerint most csak az őszt kellene figyelembe venni??? Következetesnek kellene lenni...
Max arra esélyes, hogy az első sorból nézhesse ahogy Messi megkapja