mess2009 írta: ↑2021.09.24. 09:12:53
természetesen nincs ok Koeman itt tartására az anyagi veszteségen túl, ennek ellenére állítom, hogy nem ő a fő ok. hanem az állomány gyengesége. gyenge emberek sokasága gyenge eredményre képes. nincs vezér egyéniség
Lenti példám alapján kérlek emeld már ki, hogy ki a Rayo vezéregyénisége, és posztról posztra vezesd le miért jobb az állományuk.
Én elhiszem neked, hogy te nem hiszel a fiúkban, lelked rajta. Majd az új edzővel megmutatják, vagy nem, rajtuk áll majd.
A sztárok távozása csak lerántotta a leplet a 0 Koemanról, mert tavaly is ugyanakkora 0 taktikával játszottunk. Értetlenkedtünk hogy mi lehet az ok... már tudjuk. Az tuti hogy nem szabad még egy ilyen edzőt leültetni. Olyan kell aki igazi vezér. Pirlonál én Gattusot előbbre teszem ezért, nekünk egy állat kell aki szétbarmol mindent hogy aztán lehessen építkezni.
szerk
Amit már írtam
Jó edző, rossz keret = jó foci, kicsiben
Rossz edző, jó keret = rossz foci, nagyban
Nekünk rossz focink van nagyban, drága emberekkel, lelketlenül, céltalanul. A jó edző és jó keret együtt ad egy jó focit nagyban, ami után már csak pillanatok döntenek, aktuális forma, lelki állapot, egy-egy döntés, szerencse. Ilyeneken lehet veszteni. Nekünk évek óta sztárokkal volt tele a csapatunk, de mindig nagy verés és bukás lett a vége. Takaróztunk mindennel... de végül is itt látszik hogy mi a gond. Nincs foci.
Amiért így gondolom, azaz, hogy elmentek a sztárok, így nem maradhatott volna más, mint a korábbi foci csontváza, az alapjai. De most azt látjuk hogy nincs semmi. Persze szezon eleje van oké, de az világosan látszik hogy mikor van mögöttes tartalom egy gyenge eredmény sorozat mögött és mikor nincs.
Évek óta úgy játszottunk hogy kimentek a sztárok, és majd megoldják csípőből, mert ki lesz az az edző aki majd elmagyarázza Businak (eb, vb, bl minden is) és Messinek (goat) hogy mi is a foci. Persze hogy nem magyaráztak. Edzegettek, cserélgettek, ötleteltek !együtt, Valverde! vagy !külön, Setien! és ennyi. Az volt mint eddig, csak senki se értette meg hogy a csoda foci pont akkor működött amikor minden passz le volt vésve előre hogy mikor, hogyan, honnan hova kell történni. Pep irányítás mániás volt. Pozíciós játék, szigorú szábályok és feladatok. Kívülről egyszerűen tűnt, de komoly munka volt mögötte.
Elvesztettük az egészet, és magától ez nem fog menni, és magától nem fog vissza jönni, lehet hogy amúgy sose fog visszajönni.
Rondozni meg lövéseket és beadásokat gyakorolgatni nem elég.. ötletem sincs mi folyik edzésen. De ha folyik valami, akkor annak nincs eredménye. Tavaly ugyanez volt teljesen, csak több kaliberrel jobb emberekkel, és az se volt elég semmire. Jöjjön ide valaki aki definiálja a srácoknak a posztokat, a szerepeket, ki hova megy mit csinál mit nem csinál. Legyen ez a váz fix, legyen minden posztra 2 ember, akik tudják egymást váltani (nem minőségben, az az idő már elment, hanem pihenésben) és lássuk a focit. Majd ha kihagyják a helyzeteket, rosszak a cselek, a lövések akkor lehet mérlegelni hogy ez most lelki/koncentrációs probléma vagy képességbeli egyáltalán. Jelenleg akkora dupla 0-ák vagyunk hogy felesleges a játékosokat hibáztatni.