Istenem, de más idők voltak még azok.

Hol voltak akkor még spanyol, angol meg magyar Barcelona fórumok, lehetett nézni hétfő esténként az eurosport összefoglalókat 2-3 percben egy meccsről, ha már épp mutatták a Barcát vagy venni a Sztár sportot és bújni a pletykákat.
Érdekes párhuzam a mostani csapatforma/keretalakulásával, hogy anno Figo eligazolása indította meg a lejtőn a csapatot, mint ahogy az utolsó időszakban Neymar eligazolása. Ahogy régen Figo pótlását úgy a brazilé se jött össze, jöttek a tömérdek középszer, nem volt egy karakteres kapus se, Reina, Arnau, Bonano, Rüstü, Dutruel… egyszerűen siralmas volt, Dutruel egy külön szenvedés volt, mint most Neto kb. Ahogy Messi mellé hiányzott egy megfelelő karakter, Suareztől függetlenül, úgy a Rivaldo-Kluivert kettőshöz is hiányzott nagyon egy 3. karakter.
Azért ha 2000-ben együtt marad a Figo-Rivaldo-Kluivert 3as vagy 3-4 évig akkor szerintem 1-2 bajnoki cím talán 1 Bl is becsúszott volna.
Vmi borzasztó volt, hogy semmilyen sportszakmai terv nem volt a csapat mögött, jöttek a totál értelmetlen igazolások, pénzherdálás, úgy, hogy a Reiziger, De boer, Abelardo, Sergi védősorra ráfért volna az erősítés, de nagyon nem jött össze. Puyol kölyök volt, bár pont Figo első madridos el classico meccsével hívta fel magára a figyelmet, mert nagyon szépen levette a pályáról.
Alfonso, Cristanval, Rochemback, Geovanni, Simao, Gabri, Petit, Gerard (a tejfölös szájú miután Valenciába igazolt kapta ezt a nevet) Overmars se volt az igazi, istenem rossz volt nézni az egészet, emlékszem örökké csak a számolgatás ment, hogy ha már nyertük a classicot, ami anno azért ritkábban jött Figo után, akkor esetleg dobogósok lehetünk stb stb aztán képesek voltunk kikapni egy sima 3-0ra a Santandertől, aztán a Bilbaonak rúgtunk 6-8 gólt. Tömérdek beégett tehetség, Saviola, Riquelme. Egy 2 vagy 3–0ról olyan simán bármikor x-eltünk, hogy kb azt vártuk, sokszor olyan volt Barcelona meccset nézni mint egy magyarválogatott kézi vagy focimeccs utolsó 10 perce lett volna csak.
Aki abban az időben nem látta, tudta a csapat hátterét, hogy mi szenvedés volt, az fel se tudja fogni, hogy ami 2004-től vagy majd 2009-től itt elkezdődött az egy valóságos csoda volt.
Nekem abból az időszakból az Antic időszak volt az egyik kedvencem, emlékszem amikor átvette a csapatot, úgy néztük először a kezdőcsapatot, mint az ősember a tüzet. Mendieta bal szélen, Overmars meg a jobbon!?!? Hát mit akar az ember? A szélsők ellentétes oldalon, szerintem akkor Kluivert-Saviola/Mendieta-Cocu-Xavi-Overmars 4-4-2vel álltunk fel, jó kis meccsek voltak.
Ronaldinhoval meg vmi megváltozott, szerintem mindenki tudta, hogy itt valami végre elkezdődik és a jó igazolások egymást követték. Bár azt mai napig nem értem, hogy Ronaldinho bemutatkozó meccsének időpontját, hogy sikerült a csapatnak vagy 2 órás csúszással talán éjféltől kezdetni, mert a brazil később tudott csak visszaérni a válogatottól, akkor lőtte azt a hatalmas nagy felső kapufás gólt.