Alapvetően igazad van, ugyanakkor nálunk ez speciális eset. Olyan szinten gólképtelenek voltunk, hogy elsősorban emiatt buktuk a pontokat. Egyszem Depaynak kellett volna megszórni az ellenfelet. Gavi, Dest, Coutinho, LDJ volt a bevethető támadósor a holland mellett. Ha kaptunk akár egy gólt már borítékolható volt, hogy megfordítani nem fogjuk a meccset. A kapott gólok száma nem volt kirívó. Sőt, még kevesebb volt mint az utóbbi években, azzal együtt, hogy MAtS teljesítménye is visszaesett.LG írta: ↑2021.12.21. 11:17:05Teljesen máshogy gondolom. Az építkezést mindig hátulról kell kezdeni. Nézd meg, mikor Pep anno 2008-ban átvette a csapatot, elsősorban hátul erősítette meg, a Citynél szintén oda költötte a legtöbbet. A játék dominálásához elengedhetetlen a stabil védelem, nem egy olyan meccsünk volt, ahol már a saját térfelünkön elvesztettünk a labdákat, mert a gyenge védelmünk nem bírta, hogy nyomást helyeznek rá. Stabil védelemmel és gyengébb támadósorral lehet címeket nyerni, lásd Olaszország vagy a Chelsea idén, fordítva viszont nem megy. Mikor még volt pénz, hiába igazoltunk előre 100 milliós támadókat, nem segítettek rajtunk.Kalapos írta: ↑2021.12.21. 10:57:12Én előző nyáron is mondtam hogy támadó kell mert mind B kategóra vagy fél lábbal már kint a klubból vagy fél lábbal a kórházban van.
Továbbra is, sőt hatványozottan igaz ez. Hiába lenne hátul Alves-Pique-Puyol-Abidal ha elől meddők vagyunk és lendületből rohannak át rajtunk.
A Xavi-éra első meccseiből pedig méginkább az jön le, hogy hátul kell erősítés. A fiatal támadónk nem tűnnek ügyetlennek, ha hátul stabilak leszünk, és a játékot a meccsek nagy részén tudjuk irányítani, jönni fognak a gólok is.
Dembélére nem lehet alapozni, akármekkora erőssége is lenne a csapatnak, főleg, hogy nyáron lécel. A korábbi években lehetett arra számítani, hogy, hátrányban vagyunk jön Messi vagy Suarez és egy-egy villanással eldönti a meccset. Ezt Depay nem fogja.
Plusz jelenleg sztem Piquével nincs gond, jobb szezont hoz mint a közelmúltban, Araujo pedig ihletett formában játszik. Szóval a legsürgetőbb szerintem (és Xavi szerint is) a támadósor megerősítése.