Ne dugjuk homokba a fejünket, Messi távozása bizony meglátszódik mindenen.
Psg instagram követői 37m-ről 54n-ra nőtt az elmúlt fél évben, a leigazolása óta.
Direkt megnéztem a tendenciát, mert tudtam hogy majd jön, hogy eleve növekedett a követőszámuk, tipikus bagatelizáló érv szerint.
De nem, nem ilyen ütemben, messze nem.
És ez csak egy platform, amit nem muszáj komolyan venni, de ma ezeken a közösségi médiás felületeken szocializálódik a fiatalság, akikből potenciális szurkoló lehet, majd potenciális meccsre járó.
Még mielőtt valaki belém állna, nem azt mondtam, hogy 17 millió szurkolót vesztettünk, de az biztos, hogy mérhető a száma azoknak, akik most kicsit “elpártoltak” a klubtól, illetve nem olyan érdekes nekik többé a Barca Messi nélkül.
Persze erre is megkapom, hogy akik emiatt nem szurkolnak tovább azok nem “igazi”

szurkolók.
Hát persze, csak az igazi aki elélvez egy Busquets hátrapassztól. Lapozzunk.
Személyes élmény, de nekem a szívemben a barca előtt egy helyi, megyei csapat van. Ahol magam is fociztam 5 éves korom óta. Apám meccsre hordott oda ahogy tudtam járni, az egész hétvégémet a mai napig meghatàrozza, hogy nyer vagy veszít a csapat.
A barca is ilyen, illetve ilyen volt.
Most nem érdekel annyira, nem Messi távozása miatt, az csak egy adalék. Mondhatnám egy nüansznyi dolog, ahhoz képest amilyen egyéb dolgok történtek a klub háza táján 3-4 éve kezdődően. Ilyen volt nekem a Pep utáni 2-2,5 fél év is.
De itt vagyok, itt leszek, és szívből kívánom, hogy Fati, Torres, Gavi, Nico, akárki hozza vissza ezt az érzést, és a szurkolókat.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."