Kalapos írta: ↑2022.01.07. 21:40:41
Mi szurkolóként a klub érdekét nézzük, de mielőtt utálkozunk, szidunk és űzünk valakit azért gondoljunk bele az ő sztorijába is.
Ez a vitánk hasonlóan alakul, mint a Riqui Puig topikban párhuzamosan zajló vita. Igen, Coutinho egy rossz közegbe érkezett, nem a posztján játszatták (mi a posztja egyáltalán? Azóta sem derült ki - mindenki máshol vélte ideális helyen látni a varázslónkat; szerintem ő egy klasszikus tízes), lesérült, elment a kedve. Riqui-t meg nem játszatta az edző, eltört benne valami, stb... én tudok empatikus lenni, de nem szeretnék túlzottan, mert a versenysport nem egy empatikus műfaj.
Egy ilyen top csapatban (már ha még azok vagyunk egyáltalán - nem vagyunk), a krém krémjében csak úgy lehet xy sikeres, ha az ilyen pofonok után fel tud állni. Mert mindig fog jönni egy sérülés, egy sorozat meccs a posztján kívül, egy olyan edző, akivel éppen nincs meg az összhang, ez egy 10-15 éves sportolói karrier során borítékolva van. Az igazi túlélők meg ezeket a korszakokat átvészelik, aztán megy tovább az élet.
Coutinho a Bayernben miért nem tudott pl. ugyanúgy semmit sem alkotni (azon kívül, hogy kitömte az ilyen Augsburgokat)? Ott volt egy évet. Ja vagy egy év kevés volt, hogy kiheverje a barcelonai traumákat? Hát egy focista profi karrierje úgy 10-15 év, abból 1 évet hagyni lefolyni a klotyón finoman szólva luxus. És ugyanúgy azt láttam rajta, hogy akkor tud sziporkázni, és két gólt lőni, amikor a volt csapatának MÁSOK, ő helyette már berámoltak 6 gólt akkor, amikor még volt tétje a meccsnek. Ha már zéró a nyomás, mindjárt ő is tud azért gólt lőni (az se baj, ha amúgy a saját csapata az ellenfél).
Én nagyon sajnálom Coutinho-t, ha tényleg depresszióba esett, de ha ez így volt, és azóta sem tudott kijönni belőle (egy teljesen másik közegben sem!), akkor szimplán alkalmatlan arra, hogy a csúcson játsszon. Akkor tényleg menjen el egy Aston Villába, ahol újra lehet cirkuszi mutatványos a nyomás, kényszer nélkül, hogy - pontokban, neadjisten trófeákban mérhető módon - teljesítenie is kell a joga boniton túl. És emiatt örülök annak (elsősorban a csapat, másodsorban a játékos miatt, de álszentkedni nem akarok), hogy elmegy innen, mert nem való ezek szerint ide (szerintem). Már persze akkor, ha az EL-győzelemtől itt magasabb célok lesznek. Ha nem, befér ide is.
Az árat, a fizut én fel sem hoztam most, nem is szeretném.