Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Azért ehhez, hozzájárul, hogy a csapat kétharmada 17-20 éves játékosokból áll, akik idén kezdtek el legmagasabb szinten játszani vagy éppen 32 év felettiek. Nem lehet összehasonlítani a huszonéves, legjobb korban lévő játékosokkal. Amellett rendszeresen sérülésből térnek vissza a játékosok, akiknek szintén kell idő hogy újra felvegyék a ritmust. És akkor ott vannak olyanok, mint De Jong akik csapágyasra vannak hajtva. Közel 7000 percet tolt le tavaly, nyilván ő is rengeteget visszaesik a 70-80. percre, és itt újra visszakanyarodhatunk a sérülésekre, amik a rotációt is nagyban gátolják.Rivaldo11 írta: ↑2022.01.10. 10:11:18Amúgy azokkal értek egyet, akik szerint nagyon komoly fizikális gondjaink vannak. Látványosan elfogyunk a 60. perc után kb. Nem tudom mi történt a nyáron, de nem úgy néz ki a csapat, mint akik normálisan felkészültek a szezonra. A rengeteg sérülés mellett a most már rendszeres rövidzárlatok, a kihagyó koncentráció a meccsek utolsó szakaszaiban is arra utalnak, hogy jelenleg 1, de max másfél félidős a csapat. Nem emlékszem arra, hogy lett volna olyan sorozat valaha is, hogy ennyiszer blokkoljon le a brigád a meccsek záró szakaszaiban. Celta, Osasuna, Granada ki is hozta xre, az Elche is feljött - 2ről, az Espanyolnak és a Mallorcának pedig óriási sansza volt arra, hogy egalizáljon a végén. Ez nem lehet már pech, vagy véletlen. Szintén erre utal, hogy ezeket a meccseket képtelenek vagyunk lezárni. De nem is úgy, hogy kimaradnak a ziccerek, hanem az van, hogy nem is vagyunk tényezők támadásban. Nagyjából a 70.-75.perc után csak lézengünk, egyszerűen a labdatartás sem megy, mert nincs mozgás, egyre jobban magunkra húzva az ellenfeleket, akiknek zsinórban jönnek a szögletek, beívelések, érzik a vérszagot, és sajnos sikerrel is járnak.
Ez persze csak feltételezés, de Xavi nyilván nem fogja lenyilatkozni ha így is van. Mindenesetre ez annyiból "jó hir", hogy normális felkészüléssel még ez a keret is jóval többre képes. A rossz hír, hogy ezt a fizikális hátrányt szezon közben lefaragni nem egyszerű, és végig vért fogunk izzadni a 4.helyért.
Az nem lehet,hogy ezek a játékosok ennyit tudnak? Ennyire bírják a nyomást,ennyit visel el a szervezetük? Hogy lehet egy 1-1,5 hónapos nyár alatt úgy leépülni,hogy utána fél évig nem képesek magukra találni?Rivaldo11 írta: ↑2022.01.10. 10:11:18Amúgy azokkal értek egyet, akik szerint nagyon komoly fizikális gondjaink vannak. Látványosan elfogyunk a 60. perc után kb. Nem tudom mi történt a nyáron, de nem úgy néz ki a csapat, mint akik normálisan felkészültek a szezonra. A rengeteg sérülés mellett a most már rendszeres rövidzárlatok, a kihagyó koncentráció a meccsek utolsó szakaszaiban is arra utalnak, hogy jelenleg 1, de max másfél félidős a csapat. Nem emlékszem arra, hogy lett volna olyan sorozat valaha is, hogy ennyiszer blokkoljon le a brigád a meccsek záró szakaszaiban. Celta, Osasuna, Granada ki is hozta xre, az Elche is feljött - 2ről, az Espanyolnak és a Mallorcának pedig óriási sansza volt arra, hogy egalizáljon a végén. Ez nem lehet már pech, vagy véletlen. Szintén erre utal, hogy ezeket a meccseket képtelenek vagyunk lezárni. De nem is úgy, hogy kimaradnak a ziccerek, hanem az van, hogy nem is vagyunk tényezők támadásban. Nagyjából a 70.-75.perc után csak lézengünk, egyszerűen a labdatartás sem megy, mert nincs mozgás, egyre jobban magunkra húzva az ellenfeleket, akiknek zsinórban jönnek a szögletek, beívelések, érzik a vérszagot, és sajnos sikerrel is járnak.
Ez persze csak feltételezés, de Xavi nyilván nem fogja lenyilatkozni ha így is van. Mindenesetre ez annyiból "jó hir", hogy normális felkészüléssel még ez a keret is jóval többre képes. A rossz hír, hogy ezt a fizikális hátrányt szezon közben lefaragni nem egyszerű, és végig vért fogunk izzadni a 4.helyért.
Jól összeszedted. Az egészhez még hozzátartozik az, hogy kb semmilyen normális alapozás nem volt, nem véletlen hogy csak 20 perces periódusaink vannak, és a meccsek utolsó harmadára védekezünk már csak, mert máshoz nincs szufla. A fizikai gondok mellett pedig elég sok játékos a béka segge alatt van mentálisan, nem akarom tudni mi lett volna ha Koeman ezt a szezont is végig csinálja.Kalapos írta: ↑2022.01.09. 15:41:13Basszus most látom hogy EG is off.
FDJ/Pedri sérült, hátul sérült Araujo és Eric, a most tért vissza Alba egy 0, Dest sérült, Emerson eladva, Mingueza sérült, Lenglet se javult fel de legalább nem rosszabb mint eddig, Umtiti nem épült fel elfogadható fizikai szintre, BW sérült, Fati sérült, Demir sérült/nem játszhat, Collado kölcsönben, Coutinho sérült is volt el is ment, Aguero kidőlt, Griezmann és Messi lépett, Trinaco is eltüntetve, Pjanic eltüntetve, még SR is sérült, Dembelé novig sérült volt aztán megint sérült aztán covid most játszik de gyenge, Baldé sérült, EG sérült.
Tökre egyetértek, viszont hurrá hangulatot ugyanúgy nem olvasni mint ahogy azt se, hogy el kéne küldeni.csababarca írta: ↑2022.01.09. 12:20:52
Én nem olvastam ilyeneket, de lehet átsiklottam felette.
Inkább páran arra próbáltunk utalni, hogy a hurráhangulat talán nem helyén való egyelőre, mert kb alap "elvárásokat" hoz eddig az itt léte. Valljuk be, ezzel máris az elmúlt edzők felett jár, mert ott sokszor még az sem volt meg.
Alakul a játék, vannak helyenként tudatosságok, de azért 10-15 perces jó periódusok miatt még nem kell elélvezni, mert a meccsek összképe még mindig kínkeserves.
Lassú fejlődés figyelhető meg, egy természetes folyamat, ami el fog tartani még sok ideig. De nincs ezzel baj, nincs is elvárás vele szemben, max annyi az esetemben, hogy a BL helyekre érjünk valahogy oda. Szerintem ez meglesz.
Szóval türelmesnek kell lenni, és benyelni az ilyen gyötrelmes meccseket.
De kritikát azért had fogalmazzunk meg.
Én nem olvastam ilyeneket, de lehet átsiklottam felette.
LDJ-vel kapcsolatban: https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... g-12052746 //Koeman kérésére jött.sansz írta: ↑2022.01.09. 00:07:10
... ja és Grizes helyett Laporta kegyesen még neki adta köécsönbe a Sevillába sem beférő LDJ-t.
Koemannak pontosan ugyanúgy nem volt egy pillanatig sem stabil kerete, de még egy felkészülési időszaka sem, mint Xavinak.
...Azért Koemanhoz képest van amiben jobb,van amiben rosszabb, ez már látszik. De végül a keret gyengesége,ami igazán torzítja a képet. Ha visszatérnek a sérültek és megjönnek a Xavi által kért 50 milliós erősítések, ki lehet lépdelni a gödörből, de a két edzőt összehasonlítani objektíven nem lehet akkor se...
Amit írsz, az a másik véglet. Koemannak valójában se ideje, se tere nem volt. Valverde alatt évről évre kényelmesedett el és esett szét a csapat. Egy Ter Stegen bravúrjaira alapozó világsztárokból álló érdektelen lusta csapat lettünk. Setien alatt az öltöző látványosan átvette a vezetést és ugrott bele a még nagyobb gödörbe,hogy aztán a Bayern elleni történelmi vereség létrejöjjön.
Hát ez a mai kezdő éppenséggel fejnehéz régi garnitúra volt.csababarca írta: ↑2022.01.08. 21:50:12Pont ezen gondolkoztam a 30. Perc környékén, amikor közben itt olvastam az ajnározó kommenteket.
Többet látunk bele nagyon sok fiatalba,
De hát pont azt írtam az utolsó bekezdésben, hogy Koemannal még rosszabb volt.Kalapos írta: ↑2022.01.08. 22:11:29
https://www.eredmenyek.com/merkozes/fag ... zefoglalas
Na ja, Koemannal minden szebb voltVegyétek magatokat kicsit komolyan..
Ne lássatok mindent olyan feketén. Ez nem volt jó, nem mondom hogy jó volt. De azért messze nem volt olyan rossz mint amikor Koeman alatt a közel 1milliárdos csapat ennyit se mutatott. Ezek a mai srácok meg összesen ha érnek 250 misit... és jobb a foci eddig.