2022.01.24. 20:04:01
Kapuban most már nagyon rendben vagyunk több mérkőzés óta és remélhetően ez így lesz még további legalább 3-4 évig.
Tegnap sokan nem voltak elégedettek Albaval, pedig nála láttam azt, hogy mondjuk egy hosszú keményen meglőtt passzt képes megszelídíteni nagyon kis területen vagy tud adni egy váratlan gyors passzt. Igaz, most nem olyan elemében tett hozzá a játékhoz, amit megszoktak tőle és igen, játszott már sokkal jobban is, de ezen a gyenge mérkőzésen én például egyáltalán nem a gyengébbek közé sorolnám.
Piqué és Araújo szerintem jók voltak nem először így együtt, de az tény, hogy egy igazán komoly ellenfél esetén ez már sebezhető páros, ha hosszú távra kaphatna Araújo egy 10-essel fiatalabb Piqué karaktert, itt nem lennének gondok, max. sérülés, eltiltás esetén.
Dest egyelőre kevés, nagyon "középszerű", de azért még nem írnám le.
Frenkie de Jong nagyon hullámzó volt, néha a legegyszerűbb dolgokban is hibázott, de néha húzott olyanokat, amelyek jelentősen előrébb vitték a játékot, nála a kiegyensúlyozottságra van szükség és a nagyobb "tökösségre". Sokszor tényleg lehetne indítani, ha ezeket a pillanatok begyakorolt elemmé válhatnak, sokat tudna hozzáadni a játékhoz támadásban is.
Pedri a hosszú kihagyás után szerintem egész jól mozog, remélhetően még csak most kezd majd igazán visszajönni és ez csak az "előjáték".
Busi ezen a szinten még mindig megfelelő, ha egy-egy váratlan passzát a csapattársak "megértenék", akkor ilyen ellenfelek esetén bőven hozzá tud adni még a játékhoz.
Abde nagy talány, mert hozzá voltak köthetőek azok a megindulások, amikor némi vagányság, pimaszság is társul a játékhoz, a kérdés az, hogy tud-e hatékonyabb lenni idővel és az összjátékban is megérzi majd mikor szükséges az individum és mikor kell arról lemondani.
Luuke de Jong sajnos nagyon halovány volt, egyetlen értékelhető mozzanata volt, amikor az első félidőben egy középre lőtt labdát nagyon szépen továbbított kapásból a kapu irányába, de ez kevés egy ilyen ellenféllel szemben.
Ferrán Torres sokszor csak egy a sok közül, de legalább vannak villanásai és hosszabb idő után jött vissza a pályára egy teljesen új közegbe, azaz Őt inkább a szezon végén lehet érdemben értékelni.
Nico most nem tudott olyan "hatást" eszközölni, mint korábban egy-egy mérkőzésen, de benne bőven van potenciál.
Valahogy meg kellene érkezni a végén az első négybe és utána ősszel már remélhetően jönnek majd a precízebb, begyakoroltabb játékelemek, ha kialakul végre egy stabilabb mag.