2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Na de most komolyan.LG írta: ↑2022.01.28. 17:29:35Nekem ez a hozzáállás nagyon messze van a tudatos építkezéstől. Ha zsákbamacskákat hozunk, akkor legalább fiatal tehetségek legyenek, ne olyanok, akik már valahol beárazták magukat, és csak vakon reménykedhetünk, hogy itt talán jobbak lesznek.![]()
A másik meg, hogy Xavit meg Laportát emlegetitek, hogy ők akarják, akkor biztos jó lesz, mert ők aztán nem tévednek. Én ebben sem hiszek. Laporta eddigi főgásai finoman szólva sem sziporkáznak. Xavi pedig tudom, hogy mekkora kedvenc a fórumon, nem is alaptalanul. De edzőként még sem villantott akkora dolgokat, hogy feltétel nélkül kellene bízni benne. Pl. engem az a tény, hogy továbbra is stabilan tervez a bukott bandával (mert az én szememben a 8-2 óta azok), elbizonytalanít abban, hogy tényleg ő a megfelelő ember ide. Még akkor is, ha pl. Koemanhoz képest előrelépésnek gondolom én is, de a holland nagyon alacsonyra tette neki a lécet.
Szerintem mire levetkőzte a gátlásait, simán erős csereszint lett a Barca mezében is, csak és kizárólag a 3-5-2 miatt ment el, mert ott tényleg nem volt helye Griez-Dembélé-Messi mellett, ami nem csoda. De ez nézőpont kérdése, oké, szerinted nem volt szint, elfogadom. De attól még gólképes játékos volt, ezt kb kár tagadni.LG írta: ↑2022.01.28. 17:29:35Ahogy mondod, Trincaot sem tartom nagyra, és ehhez nem kell néznem azt, amit Angliában mutat. Nálunk egyértelműen kevés volt, még csereszintre is. Aztán kiemelhetitek nekem néhány jobb meccsét, összességében akkor is elhasalt.
Adama mellett meg az az egyik nagy érvetek, hogy azért gyenge, mert egy gyenge támadójátékú csapatban játszik, de itt majd erősebb társak mellett megtáltosodhat. Rajta kívül viszont ez még igaz egy csomó másik támadóra, akkor próbáljuk meg őket, hátha jók lesznek, nem? Értem én, hogy ínséges időket élünk meg, de ne legyen már olyan alacsonyan a léc, hogy mindenkit megróbálunk, aki olcsó és kicsi benne a kockázat, hátha beválik. Nekem ez a hozzáállás nagyon messze van a tudatos építkezéstől. Ha zsákbamacskákat hozunk, akkor legalább fiatal tehetségek legyenek, ne olyanok, akik már valahol beárazták magukat, és csak vakon reménykedhetünk, hogy itt talán jobbak lesznek.![]()
A másik meg, hogy Xavit meg Laportát emlegetitek, hogy ők akarják, akkor biztos jó lesz, mert ők aztán nem tévednek. Én ebben sem hiszek. Laporta eddigi főgásai finoman szólva sem sziporkáznak. Xavi pedig tudom, hogy mekkora kedvenc a fórumon, nem is alaptalanul. De edzőként még sem villantott akkora dolgokat, hogy feltétel nélkül kellene bízni benne. Pl. engem az a tény, hogy továbbra is stabilan tervez a bukott bandával (mert az én szememben a 8-2 óta azok), elbizonytalanít abban, hogy tényleg ő a megfelelő ember ide. Még akkor is, ha pl. Koemanhoz képest előrelépésnek gondolom én is, de a holland nagyon alacsonyra tette neki a lécet.
Ahogy mondod, Trincaot sem tartom nagyra, és ehhez nem kell néznem azt, amit Angliában mutat. Nálunk egyértelműen kevés volt, még csereszintre is. Aztán kiemelhetitek nekem néhány jobb meccsét, összességében akkor is elhasalt.
Bevallom rosszul értelmeztem amit írtál.csababarca írta: ↑2022.01.28. 16:37:39Nem fizikai gyorsaság kell a kp-tól, nem is azt írtam.
Hanem gyors szándék és kivitelezés.
...
Egy Gavi, Pedri, Dejong-Adama, Depay, Ferran fogattal lehetne. Sőt azt mondom hogy kötelező lenne alkalmazni a kontrákat.
Itt jön be Xavi a képbe.
Mi nagyobb gátja a kontráknak szerinted Busi vagy Luuk?csababarca írta: ↑2022.01.28. 15:53:07Hagyjuk ezt a kontra témát, nem azért nem csináljuk, mert nincsenek sprintereink, hanem mert nem tudunk/akarunk.
Kp-n nagyon sok múlik, milyen gyorsan játszák fel a labdát a kontralehetőségeknél.
Ha annyin múlna, hogy kell gyors játékos előre, akkor minden csapat csak ezt nyomatná.
De nem ilyen egyszerű a képlet.
Kiemelném, hogy progresszív passzról írtam, nem átlagos passz számról az kutyát nem érdekel valóbanChino írta: ↑2022.01.28. 13:36:56
Most komolyan, olvastál te olyan statot amin az fentebbieket hozzák fel.
Mondom, nem védeni akarom, de a két csapat játékát ne hasonlítsd már össze. Dembélé 85,1 -el passzol (BL-ben lemegy 74-re), míg Adama 77,9-el, nézd meg mire épül a két játék. Vagy az a 2,8 % - os SPG az 1,2 ellen, de előbbi 80 %-a csúnya labdavesztés. De értelmezhetjük úgy , ennyivel hatékonyabb.
A KeyP az tényleg szépen Dembouz felé hajlik, de a jól és sokat cselező Dembélének van 2,3 %-os DrB-je, míg a spanyolnak 4,2 (!).
De ezekkel a statokkal is kb ki lehet törölni a seggünket, alig adnak objektív képet két játékosról. Odateheted Messit is. 3,7-es SpG-vel van 1 db gólja, a DRB is csak 2,2, a labdvesztések relatíve magasak. Ebből neked az jön le, hogy ő a világ talán legjobb játékosa?
A korábbi hsz-emből azt sikerült kivenned, hogy Adama jobb mint Dembélé? Mert akkor csak gratulálni tudok.
A szakmai stábunk. Passz, hogy most ki hozza meg a döntéseket, Xavi, esetleg Laportáék. Tippre kétirányú utca, kommunikélnak, Xavi elmondja, mit szeretne, pl hogy egy mozgékony szélsőt, aki jó 1v1-ben, és akkor Laportáék eléteszik az opciókat. Én reménykedem, hogy értik a dolgukat, és eddig nem bizonyították az ellenkezőjét. Xavi ugyan fiatal, tapasztalatlan, lelkes, fejlődnie kell neki is, de hogy hülyeséget csinálna, vagy belemenne, azt kétlem. Laportáék első turnusa sem a hülyeségeikről szólt.LG írta: ↑2022.01.28. 10:14:03Kik azok a szakértők? Ha annyira nagy potenciál van benna, miért nem kellett rajtunk kívül a kutyának sem, és miért mondott le ilyen könnyen róla a csapata?Nem, ez olyan igazolás volt, amikor meglátsz valamit kiselejtezett áruk között, és megveszed, mert olcsó, és hátha jó lesz még valamire.
Amúgy a Trincao topic utolsó hsz-it érdemes megnézni. Hogy még júliusban hogyan nézett ki a támadóink névsora, és hogy fog februárban kinézni.A keret folyamatosan gyengül, hiába csapjátok be magatokat hosszú elemzésekkel.
![]()
Èn kíváncsi vagyok a nevekre,ki istenítette Dembelèt? Ha beidèzed megköszönnèm,bár gondolom nem nagyon olvastál el egy hozzászólást sem.1994barca írta: ↑2022.01.28. 13:24:54Még mindig itt valaki aki Dembelét marasztalja vagy Isteniti? Hagyjuk màr a statokat egy nulla a pali es hátára van tetoválva, hogy sérült! Adama sem egy sztár, de ha bagóért jön nektek nem mindegy? Itt siránkoztok és nektek semmi sem jó… ez a fórum nem írva neveket, de tipik magyar mentalistás amire büszkék vagyunk! Kívánom càfoljon rátok!
A dortmundi Dembelé aranyat érne.
Kölcsön, a szezon végéig.Barcaforever írta: ↑2022.01.28. 13:13:23Érdekes helyzett lett volna, ha marad, akkor mi történt volna a középpályánkkal, h alakult volna Nico és Gavi sorsa.
Kölcsönbe érkezik vagy végleges?
Most komolyan, olvastál te olyan statot amin az fentebbieket hozzák fel.Grimaldo írta: ↑2022.01.28. 12:36:16Csak Dembele 90 percre vetítve a liga élnovalában van az alábi statokban :progresszív labdacipelés, progresszív passz, támadó harmadba eljuttatott labdák, xA, boxon belüli passzok. De tudom ezek a forumon nem számítanak, mert annulálja, hogy nincs gólja, aztán meg csak a picsogás megy, hogy a 19. helyezet ellen se tudjuk a labdát a támadó harmadba juttatni. Adama meg futni fog a vonal mellett és beadni, ahhoz, hogy ő használható legyen LDJ is kell. Gyönyörű kilátások.Chino írta: ↑2022.01.28. 12:06:27
Negatívumként a statisztikát hozzák fel ellene. Akkor nézzük kinek kellene a csapaton belül a top fizetést adni. 11 meccsen lőtt egy potyagólt egy harmadosztályú csapat ellen. Adott 2 gólpasszt szögletből.
De mi jön fel a franciánál mint pozitívum és indoklás a maradásra: Jól cselez, nekimegy az 1vs1-nek, gyors, kétlábas, jól játszik a jobbszélen. Ahogy hallottam és amit láttam a spanyolnak szintén. Azzal bőven előrébb vagyunk, ha Jutglá, Abde, LDJ helyett a Traorénk lesz harmadiknak úgy, hogy egy hatalmas fizetés felszabadul.
Pontosan. Az sem véletlen, hogy Dembelét akarják top csapatok megszerezni, nem pedig Adamára csaptak le, holott utóbbi jóval olcsóbb megoldás lett volna. Amíg nem jöttek róla a hírek, itt a fórumon sem merült fel senkiben, hogy jó lenne leigazolni, pedig, ha valakinek épp egy kicsit jobban megy, akkor valaki bedobja itt a topicban a nevét.Grimaldo írta: ↑2022.01.28. 12:36:16Csak Dembele 90 percre vetítve a liga élnovalában van az alábi statokban :progresszív labdacipelés, progresszív passz, támadó harmadba eljuttatott labdák, xA, boxon belüli passzok. De tudom ezek a forumon nem számítanak, mert annulálja, hogy nincs gólja, aztán meg csak a picsogás megy, hogy a 19. helyezet ellen se tudjuk a labdát a támadó harmadba juttatni. Adama meg futni fog a vonal mellett és beadni, ahhoz, hogy ő használható legyen LDJ is kell. Gyönyörű kilátások.Chino írta: ↑2022.01.28. 12:06:27
Negatívumként a statisztikát hozzák fel ellene. Akkor nézzük kinek kellene a csapaton belül a top fizetést adni. 11 meccsen lőtt egy potyagólt egy harmadosztályú csapat ellen. Adott 2 gólpasszt szögletből.
De mi jön fel a franciánál mint pozitívum és indoklás a maradásra: Jól cselez, nekimegy az 1vs1-nek, gyors, kétlábas, jól játszik a jobbszélen. Ahogy hallottam és amit láttam a spanyolnak szintén. Azzal bőven előrébb vagyunk, ha Jutglá, Abde, LDJ helyett a Traorénk lesz harmadiknak úgy, hogy egy hatalmas fizetés felszabadul.
Csak Dembele 90 percre vetítve a liga élnovalában van az alábi statokban :progresszív labdacipelés, progresszív passz, támadó harmadba eljuttatott labdák, xA, boxon belüli passzok. De tudom ezek a forumon nem számítanak, mert annulálja, hogy nincs gólja, aztán meg csak a picsogás megy, hogy a 19. helyezet ellen se tudjuk a labdát a támadó harmadba juttatni. Adama meg futni fog a vonal mellett és beadni, ahhoz, hogy ő használható legyen LDJ is kell. Gyönyörű kilátások.Chino írta: ↑2022.01.28. 12:06:27