2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Elvileg Artetával volt összezörrenése, hogy mi volt az oka, az nem nagyon szivárgott ki. Nem emlékszem, hogy korábban bármilyen balhéja lett volna, szóval nem nevezném problémás játékosnak. A tavalyi szezonja igaz nem volt túl jó, csak 15 gólt tett el, de azelőtt rendszeresen 30 fölött termelt. Ha lehoz egy 12-13-as tavaszt már baromira megérte.sansz írta: ↑2022.02.01. 13:07:52Én nem temetném azért és hát nem tudjuk, hogy nyártól milyen lesz a fizetése (a mostanit se). Az Arsenálnál nem játszották el, azt amit nálunk Umtitivel és Dembelével, hogy a saját klubja fúrja hosszú időkön át és csepegteti a kis hergelő féligazságait.
Kegyvesztett lett, ez a biztos, de olyan kevés infó van, hogy nem jó, ha ítélkezünk róla. És ha csak a tulajjal zördült össze, ahol esetleg a játékosnak volt igaza..? Nyilván ennek az ellenkezője is lehet.
Állítólag meg kell várni, hogy egyszer a Senal-nál megtörténjen a bejelentés.
Valamit írtak még tegnap este, hogy mivel szabadügynök, ezért éjfélig be se lehet jelenteni, csak utána.. ha meg ma is be lehet, akkor minek kapkodni.
Ki tudja.Guille írta: ↑2022.02.01. 12:39:07Hát igen, bár ilyen felállás szerintem sosem lesz.
De sztem egy FDJ - Pedri - Gavi trióból is mindenki képes lenne a gyorsaságra, ha nem is futásban, de labdajáratásban biztos.
Javíts ki, de a videók alapján én úgy láttam, hogy Adamat nem igen zavarja, hogy hol van a pályán, fut, mint a veszedelem, nem kötődik annyira a pálya széléhez.
Szóval igen, nyilván mi vagyunk a Barca, de ez akkor is fontos játékelem lehetne, legalább időszakokra, játékhelyzetekben vagy csak egyszerűen azért, hogy kiszámíthatatlanabb legyen a csapat, mert évek óta még a hülye is tudja, mit fogunk játszani.
Mármint arra gondolsz, hogy a csúnya gonosz barca nem nézte jó szemmel, hogy a keret legnagyobb fizut kapó játékosainál szerett volna valami változást eszközölni, csak ők erre hosszú ideig nem voltak hajlandók? (Dembélé még most sem)Az Arsenálnál nem játszották el, azt amit nálunk Umtitivel és Dembelével, hogy a saját klubja fúrja hosszú időkön át és csepegteti a kis hergelő féligazságait.
Mit lett volna a megfelelő ebben az esetben? Mosolyogva tűrni, hogy ez a nyeretlen kétballábas lehetetlen fizetést kér, majd év végen lelép, mindezt úgy, hogy kb semmit nem tett le az asztalra, és csak egy örök ígéret maradt? Igenis szenvedjen, remélem az arcára fagy a mosoly a lelátón, mi is szenvedtünk miatta elég sokat az elmúlt 4évben, neki csak felet kell.Számomra ez a Dembelé körüli sz.rvihar generálás, ami nagy tüske és még évekig maradni is fog bennem, az tuti. Nehéz nem szándékosságot látni az egész folyamatban
Én nem temetném azért és hát nem tudjuk, hogy nyártól milyen lesz a fizetése (a mostanit se). Az Arsenálnál nem játszották el, azt amit nálunk Umtitivel és Dembelével, hogy a saját klubja fúrja hosszú időkön át és csepegteti a kis hergelő féligazságait.
Frenkie és Nico tökéletes modern játékosok. Magasak de nem túl magasak, normális mozgásuk van, és 70-85 kiló között vannak, izmosak, robbanékonyak, ügyesek.csababarca írta: ↑2022.02.01. 11:18:44Mivel nem akarom fokozni a témát, amit ezerszer átbeszéltünk, inkább hazudok, és azt mondom igazatok van, ez a kp teljesen megfelelő, és semmi gond nincs, hogy egy kiégett, befásult, lassú Busquets a "motorja" a többiek meg vasággyal együtt 100 kilók, és szökőévente fogalmazódik meg a fejükben a kontra lehetősége. Ez tök rendben van egy csak kontrajátékra alkalmazható Auba-Adama igazolás mellett:D
Nekem mindegy, reméljük majd Busquets 3 év után bizonyítja mondjuk egy rangadón, hogy nem nulla. Akkor tényleg valóban igazat adok majd nektek.
Hát igen, bár ilyen felállás szerintem sosem lesz.bence0330 írta: ↑2022.02.01. 12:27:41Huhh, most gondoltam bele így az írásaitok alapján, hogy egy Adama - Ferran - Dembélé támadótrió esetén magasan a miénk lenne a világ leggyorsabb támadóhármasa.34,5 körül lenne hármójuk átlag top sebessége egy meccsen...
Esetleg a Bilbaoi testvérpár szólhatna ebbe kicsit bele, más nem jut eszembe.![]()
Huhh, most gondoltam bele így az írásaitok alapján, hogy egy Adama - Ferran - Dembélé támadótrió esetén magasan a miénk lenne a világ leggyorsabb támadóhármasa.
Stimmt. Én főleg a kp-ról beszéltem, mert az volt a téma fő medre talán, annak a jellegzetes technikás játéka elengedhetetlen szerintem ehhez.csababarca írta: ↑2022.02.01. 12:07:29Ezzel így egyetértek. (tényleg. bár ehhez majd kellene egy Fati, vagy hasonló gólérzékeny kaliber)
Ezzel én is egyetértek. Nevetséges, hogy kb. soha nem használjuk ezt a taktikai elemet, mint fegyvert, főleg úgy, hogy most már tényleg van nem egy rohadt gyors játékosunk, akinek nagyon feküdne.csababarca írta: ↑2022.02.01. 11:54:44Nem azt mondtam egyszer sem, hogy erre rendezkedjünk be.
Azt mondtam, hogy ha lehetőség adódik egy meccsen párszor, akkor legalább próbáljuk meg. Ennyi a "vágyam", nem az hogy erre építsük a taktikánkat.
De minek hoztuk ADamat, Aubat, Ferrant ha egyáltalán nem akarunk kontrázni? Márpedig a kp felfogása szerint egyáltalán nem akarunk, pedig most majd lehetne, de lehetett volna eddig is egyébként.
Csak jobb volt statisztikai szempontból nyomni egy alibi passzt TS-nek, vagy Albának a szélre, majd ő hátra TS-nek.
Én azt remélem Xavi felismeri, hogy most ezekben az időkben ezekkel az igazolásokkal néha meg is lehetne lódulni, és támadóbb felfogásban játszani.
Ezzel viszont nem. Milyen skilljei vannak a mostani támadóinknak? Kb. nincsenek is támadóink. Depayjal kb. még alig játszottak együtt ezek a srácok, azt sem Xavi alatt. Abban egyetértek, hogy lehetnének veszélyesebbek a kapura a csikók, de azért minőségi csatársor nélkül ne várjuk, hogy forintos labdákat osztogassanak. LDJ-nek? A támadósor minőségi része szinte még nem is volt játékban igazán.csababarca írta: ↑2022.02.01. 11:54:44Szerintem meg a legtöbb probléma onnan keletkezik. Leírtam miért.
Addig nem tudjuk használni a mostani támadóink skilljeit, amíg a kp ilyen felfogásban játszik.
Ezzel így egyetértek. (tényleg. bár ehhez majd kellene egy Fati, vagy hasonló gólérzékeny kaliber)
Miért függenénk mi a trendtől? Szerintem itt fordítva van az ok-okozat. Anno is mi fordítottuk meg a trendet, akkor is Vieirák, Gattusok rohangáltak már a pályákon, a 10-es etalon a bazi erős Zidane volt, ésatöbbi. Csak jöttünk mi, és azokkal a törpékkel, akiket a világ körberöhögött (volna, ha nem akadt volna a torkukon), alighanem minden idők legdominánsabb csapatát hoztuk létre. Aztán a sikeredző távozott, a játákosok lassacskán kikoptak és megöregedtek, és elmúlt a varázs. De mindeközben erő és kontrafocicsapatok is nyertek BL-eket, a trend akkor is bőven az volt...csababarca írta: ↑2022.02.01. 11:54:44És bár úgy tűnik, de Gavival meg Pedrivel sincs semmi bajom, tőlem aztán lehetnek a csapat meghatározó játékosai, és legyen is így. Csak én kevésbé látom bennük azt a hatalmas potenciált, a mai fociban. Persze mire beérnek, lehet megint lesz egy trendforduló, az segíthet.
Nem azt mondtam egyszer sem, hogy erre rendezkedjünk be.Andris írta: ↑2022.02.01. 11:32:50
Másik topikban előkerült (vagy itt korábban) ez a kontra téma. Ez is a te személyes vágyad, meg még néhányaké, hogy több kontra legyen. De nem lesz. És soha nem is lesz ez cél sem. Nem leszünk kontracsapat. Ettől kontrázni még tudni kell, minél jobban, de meccseként átlag egyszer, max kétszer. De ennyi. Ezt nyugodtan elfelejtheti mindenki, a kövi évekre biztosan. (ezt nem én döntöttem el, egyszerűen a szurkolók többsége, Laporta, meg Xavi is a Cruyffista, vagy ha úgy tetszik a Guardiola által továbbvitt iskolát szeretné újra és kvázi mindörökké a klubnál látni.. ennek nem része a kontrákra alapozó támadójáték, az akadémián sem ezt oktatják)
Szerintem meg a legtöbb probléma onnan keletkezik. Leírtam miért.Chino írta: ↑2022.02.01. 11:35:01Szerintem senkii nem mondta, hogy tökéletes, de komoly gond nincs vele, a csapatrészeket tekintve pedig a kapuson kívül ott a legkisebb a probléma.
Ami meg ezeket a törpéket illeti, Gavi például magasabb és súlyban hasonló, mint akár Xavi, akár Iniesta, Pedri detto (talán a súlya kicsit alacsonyabb. De Jong baromira masszív, Nico 190 és 85 kiló.
Viszont ott van pl. Pedri, tőle szinte lehetetlen elvenni a labdát, úgy tudja fedezni, mint anno Xavi.
Zsákbamacska, és kicsit én is félek tőle, viszont mellette szól egy komoly érv: hajlandó volt az álomfizuját a töredékére vágni, hogy játszhasson. Ez szerintem jelent valamit, ha lötyögni akarna, maradt volna, de legalábbis ennyit nem engedett volna. Nekem ez azt mutatja, hogy bizonyítani akar.
Szerintem senkii nem mondta, hogy tökéletes, de komoly gond nincs vele, a csapatrészeket tekintve pedig a kapuson kívül ott a legkisebb a probléma.csababarca írta: ↑2022.02.01. 11:18:44Mivel nem akarom fokozni a témát, amit ezerszer átbeszéltünk, inkább hazudok, és azt mondom igazatok van, ez a kp teljesen megfelelő, és semmi gond nincs, hogy egy kiégett, befásult, lassú Busquets a "motorja" a többiek meg vasággyal együtt 100 kilók, és szökőévente fogalmazódik meg a fejükben a kontra lehetősége. Ez tök rendben van egy csak kontrajátékra alkalmazható Auba-Adama igazolás mellett:D
Nekem mindegy, reméljük majd Busquets 3 év után bizonyítja mondjuk egy rangadón, hogy nem nulla. Akkor tényleg valóban igazat adok majd nektek.
De Busquets ilyen szempontból egy külön téma, és lezongoráztuk elégszer. Hiába kapaszkodsz ebbe, ettől még De Jong, Gavi, Nico és Pedri lesznek a jövő középpályásai a Barcában.csababarca írta: ↑2022.02.01. 11:18:44Mivel nem akarom fokozni a témát, amit ezerszer átbeszéltünk, inkább hazudok, és azt mondom igazatok van, ez a kp teljesen megfelelő, és semmi gond nincs, hogy egy kiégett, befásult, lassú Busquets a "motorja" a többiek meg vasággyal együtt 100 kilók, és szökőévente fogalmazódik meg a fejükben a kontra lehetősége. Ez tök rendben van egy csak kontrajátékra alkalmazható Auba-Adama igazolás mellett:D