Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Nem volt szándékom mindenbe belekötni, de a reakciókat látva most már magam is úgy gondolom, hogy egy kötözködő, semmi se jó alak vagyok.
A gólokat visszanézve nekem az tűnt fel, hogy a 10-11-es Pep-team legalább 3-4 sokkal nagyobb gólt vert volna a tavalyi jobb formában lévő Atletico védelemnek és Oblaknak.brazilfan írta: ↑2022.02.08. 12:26:20Jó meccs volt és nagyon örülök a győzelemnek, de a gólokat visszanézve csak erősödik, amit már vasárnap is éreztem, hogy szerintem Oblak tavaly, tavalyelőtt négy ilyen gólból kettőt-hármat hárított volna, és a tavalyi Atletico-védelem sem lett volna ennyire lelassulva Araujo és Alves góljainál.
Ennyi erővel Piqué fejese is bemehetett volna vagy Torresnek sem sokon múlt, hogy eltalálja stb. Azért ha valaki 5 méterről izomból bevágja a rövidbe, nem nagyon hibáztatható a kapus, ahogy Alves is 14-15-ről elemi erővel rátölti a sarokba a két évvel ezelőtti Oblak sem fogja meg.
Valami olyasmit, hogy nem esünk a túlértékelés hibájába. Jók voltunk, lehengerlők voltunk, ráadásul a gólok is jöttek, de az Atletico védekezése a határozatlanság jeleit mutatta. És Joao Felix ziccerben hibázott. Kb. ennyi az észrevételem.
Oblaknál melyik gólra gondolsz? Mert szerintem Albáé teljesen védhetetlen volt, Gaviéban maximum a védelem volt benne, Araujoé közelről jött, kemény volt és jól helyezett, szerintem foghatatlan, Daniéra mondom egyedül, hogy egy igazán jó formában lévő kapus fogja, de azért az is elég közelről jött és elég jó erő volt benne.brazilfan írta: ↑2022.02.08. 12:26:20Jó meccs volt és nagyon örülök a győzelemnek, de a gólokat visszanézve csak erősödik, amit már vasárnap is éreztem, hogy szerintem Oblak tavaly, tavalyelőtt négy ilyen gólból kettőt-hármat hárított volna, és a tavalyi Atletico-védelem sem lett volna ennyire lelassulva Araujo és Alves góljainál.
A tavaly-tavalyelőttii Barca meg gólhelyzetig se jutott volna el az egész meccsen, és nem lenne miről beszélni.brazilfan írta: ↑2022.02.08. 12:26:20Jó meccs volt és nagyon örülök a győzelemnek, de a gólokat visszanézve csak erősödik, amit már vasárnap is éreztem, hogy szerintem Oblak tavaly, tavalyelőtt négy ilyen gólból kettőt-hármat hárított volna, és a tavalyi Atletico-védelem sem lett volna ennyire lelassulva Araujo és Alves góljainál.
Végre tényleg jól játszottunk, lehet azonban az Atletico se volt topon, de ez kit érdekel.bence0330 írta: ↑2022.02.07. 19:00:05Uhhh, én is ez utóbbit várom. Adama-Torres akár helycserével is meccsek alatt. Auba nekem jobban tetszett ebben a fél órában, mint amire az elmúlt bő 1 évből emlékszem rá. Nem rémlett, hogy ennyire hajtott volna, vagy hogy ennyire precíz érintései lettek volna, jót sejtet a dolog.NovaProspekt írta: ↑2022.02.07. 18:43:10Jó kis meccs volt ez a tegnapi. Ma eszembe jutott párszor, és rendesen jó kedvem lett.Ritkán volt ilyen mostanában, inkább a teljes letargia fogott el az elmúlt időszakban, ha meccseinkre gondoltam.
Álljon össze elöl Adama, Aubameyang meg Torres, mint a rizseshusi, aztán behúzhatjuk az EL-t (nem gondoltam volna, hogy irónia nélkül valaha leírok majd ilyet).
Elöl ez a hármas összeállhat (elég értelmes cserékkel, azért Depay meg Dembélé komoly szint annak, de taktikaváltásra még LDJ is tök oké). Ha Fati vissza tudna térni, azt sem tudnánk, hová kapjunk.
Mögöttük meg maga a játék is szép lassan összeáll a középplyásokkal, kamuszélsővédőkkel. Ha ez is így lesz, és a támadók is összeállnak, akkor már csak a pontrúgások (meg néha a akontrák) levédekezése állhatná útját annak, hogy igazi fő esélyesek legyünk az EL megnyerésére.
Uhhh, én is ez utóbbit várom. Adama-Torres akár helycserével is meccsek alatt. Auba nekem jobban tetszett ebben a fél órában, mint amire az elmúlt bő 1 évből emlékszem rá. Nem rémlett, hogy ennyire hajtott volna, vagy hogy ennyire precíz érintései lettek volna, jót sejtet a dolog.NovaProspekt írta: ↑2022.02.07. 18:43:10Jó kis meccs volt ez a tegnapi. Ma eszembe jutott párszor, és rendesen jó kedvem lett.Ritkán volt ilyen mostanában, inkább a teljes letargia fogott el az elmúlt időszakban, ha meccseinkre gondoltam.
Álljon össze elöl Adama, Aubameyang meg Torres, mint a rizseshusi, aztán behúzhatjuk az EL-t (nem gondoltam volna, hogy irónia nélkül valaha leírok majd ilyet).
Ha szentségtörés, ha nem, úgy volt, ahogy írod - sípcsont alsó része -, de a gól az gól.bence0330 írta: ↑2022.02.07. 12:56:01Huhh, felvételről néztem meg, de nem is bántam, pár jelenetet többször visszapörgettem.
Ferran hiába volt láthatatlan
Dani menő volt, Busquets is jól nyomta, DJ egészen gyönyörű meglátásokkal operált, ilyesmit keveset láttam tőle eddig.
Alba is jó meccset hozott (szentségtörésnek számít, ha szerintem a bokájával/sípcsont aljával találta el a labdát, és bazi nagy mázli volt?Többször visszanéztem a közelit, és mindig ugyanúgy láttam).
Kb. ezért nem lehet konzekvens következtetéseket levonni még whoscored statisztikákból sem. Ennyi erővel Gavi gólját is lehetne öngólnak adni, mert Vrsajko is beleért a fejesbe.Troym írta: ↑2022.02.07. 12:47:43Araujo gólja előtt hozzáért és így nem lett les maga a lövés. Bénán? Igen, nem ezt akarta. De hozzáért és ezért lett érvényes Araujo gólja. Ha nem ér hozzá nem adták volna meg, Pique fejesekor még lesen volt az uruguayi.
Amúgy whoscored.com szerint is gólpassz, velük is beszéld le, hogy neked mi számít gólpassznak.
Ha nem nézem a statisztikát, és ami alapján dolgoznak, nekem úgy elfogadható a dolog szubjektíven is, hogy a rossz lövési kísérlete és az átlépes együtt ér egyet tán jogosan is.Troym írta: ↑2022.02.07. 12:47:43Araujo gólja előtt hozzáért és így nem lett les maga a lövés. Bénán? Igen, nem ezt akarta. De hozzáért és ezért lett érvényes Araujo gólja. Ha nem ér hozzá nem adták volna meg, Pique fejesekor még lesen volt az uruguayi.
Amúgy whoscored.com szerint is gólpassz, velük is beszéld le, hogy neked mi számít gólpassznak.
Mi ebben sértő?
Nem tudom, miért kell ilyen stílusban kommunikálni.
Araujo gólja előtt hozzáért és így nem lett les maga a lövés. Bénán? Igen, nem ezt akarta. De hozzáért és ezért lett érvényes Araujo gólja. Ha nem ér hozzá nem adták volna meg, Pique fejesekor még lesen volt az uruguayi.
Akkor könyveld el progresszív kapura támadásnakAndris írta: ↑2022.02.07. 12:14:26
Na álljon meg a menet, FTorres nem adott gólpaszt.egy luftot ne hívjunk már gólpassznak. Gavi adta a gólpasszt.
Ugyanígy a harmadiknál se adott gólpasszt, nekem még Piqué fejesét is nehéz lenne gólpassznak hívni, amit aztán Araujo vágott be.
Sztem ezeket még a statisztikusok se veszik fel, nem hogy mi..![]()
Ettől függetlenül nem volt rossz meccse.
Na álljon meg a menet, FTorres nem adott gólpaszt.