2022.04.19. 00:07:41
Semmi különös nem történt, csak utolérte a csapatot az elmúlt 2 év lazsálása. Hullaként mozgunk a pályán, az utolsó 5-10 perceket nyomják csak meg a játékosok, mert érzik, hogy az elejétől ez már nem megy. Főleg a középpálya, ezen megy el a legjobban a meccs, mert az ő tempójuk határozza meg szerintem, hogy 4-0 vagy 0-0 lesz egy meccs, és most bűnlassú mindenki. DJ-Gavi akiken nagyon látszik, Busin kevésbé tán, mert nem játszik nagy intenzitással. De Auba sem bírja már az egész letámadósdit, Ferran ahhoz képest, hogy mennyit játszik, korrekt, de ő is megy lefelé intenzitásban. Depay meg ugye nem tud 2 meccsnél többet játszani sajna sérülés nélkül.
Ez egy ideje látható, és most eredményekben is kicsapódott, Xavi így is csodát tett az erőnlétünkkel, tényleg csak csoda szóval jellemezhető, hogy hónapokig 90 perces csapat lettünk novemberi érkezéssel, alapozás nélkül. Ez most elfogyott, várható volt. Aki ezt nem fogadja el, súlyosan fog csalódni a következő pár meccsünk közül néhányon.
Őszre szerintem szépen állandósul majd ez a mostani bő két hónap álomjáték, max néha becsúszó rosszabb napokkal.
Ehhez még hozzájön 1-2 borzalmas egyéni teljesítmény hátul, nálam ez elsősorban a TS-EG-Lenglet pakk, akiken lefolyóként folynak le a pontjaink, Albát most nem veszem ide, 1 ilyen hiba benne van, azért nála ez ritkaság.
Ha őket kivesszük a játékból, és egy Araujo + új igazolás lesz bent, egy Piqué vagy új igazolás első cserével, hátul is más lesz a leányzó fekvése. Kessiével meg 5 minőségi kp lesz, jobban lehet rotálni, ami ilyen intenzitásnál létkérdés lesz, sajna most is az.
Ez van, valahogy át kell vészelni a maradék időt, azért még mindig meccshátrányban vagyunk, csak kár, hogy pont most jön a Rayo, mikor kezdjük megütni a mélypontot. Jöhet a nyár, végre normális kondiba kerülünk, és akkor elkezdődik ténylegesen a Xavi korszak, mert ez még a Koeman-Setien-Ernő féle utóhatás.
Ennek a meccsnek nálam egy üde színfoltja volt, és az Dest. Nagyon szép dolgokat csinált egész meccsen, gyorsan mentek a passzai, nagyokat ment 1v1-ben. Nem rajta múlott a vereség. De a sokak által kirúgni vágyott Busquets-Piqué pároson sem, értem én, hogy BL, meg minden, de velük hoztuk össze ezt a nagyon hosszú veretlenségi sorozatot, és mindketten a csapat húzóemberei voltak végig.
15 meccs után belefér normál körülmények közt is amúgy 1-2-3 ilyen meccs, még erőnléti problémák nélkül is, főleg ilyen korösszetételű csapatnál.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy