Kovbal88 írta: ↑2022.04.20. 11:05:59
...míg Adama arra jó, hogy meghúzza szélen és leszalad az alapvonalig, aztán vagy sikerül beadni a semmibe vagy szöglet lesz, esetleg visszapattan rá és kirúgás, addig Dembele képes betörni a 16 on belülre, amiből akár 11-es is lehet...
Nem akarm elvenni Dembélé érdemeit, nekem is tetszik a játéka, de szerintem konkrétan ugyanezt csinálja, mint Adama, ha eredményes akar lenni. Néha valóban elhúz befelé, de konkrétan nem rémlik egy eset sem a hónapok alatt, amikor ebből gól született (az a hatalmas potya egy kiscsapat ellen a kupában...), ez eddig inkább ilyen elméleti előnye egyelőre, hogy legalább képes rá, és majd csak lesz belőle valami. Gólokat szintén nem tud lőni innen. Potenciál van benne, de sem szabadokat, sem tiziket, sem gólokat, sem gólpasszokat nem látunk ebből. Az összes gólpassza és veszélye ugyanabból jön, mint amit Adama is tud, elvágtat alapvonalra és beadja, és amíg utóbbi kezdő volt, ebből ő is rengeteg gólpasszt hozott össze, a cseleket és a beadásokat is tolja olyan jól kifelé, mint a francia.
Szóval oké, hogy Dembélében sokkal nagyobb a potenciál, de jelenleg szerintem messze nincs olyan nagy különbség köztük eredményességben, mint amilyen lehetne, és amilyent én is várnék. Az, hogy 2-3 meccsen keresztül csereként Adama nem adott gólpasszt, nekem nem annyira releváns, hasonló a gólpont/perc arányuk Xavi alatt, Dembéléé egy árnyalattal jobb.
Nem mondom, hogy nem jobb Dembélé, csak hogy szerintem irreálisan kicsi most köztük a különbség, Dembéléről tényleg szabadokat kéne kapnunk, gólokat kéne lőnie, mert képes rá. És nálunk is volt már rá képes, nem tudom, idén mi történt vele gól szempontjából, mert oké, hogy jobban az a feladata, hogy menjen alapvonalra, de azért elege tör be ahhoz, hogy gólt szerezzen belőle, mégsem megy, 18-ban még kb minden helyzetéből gólt lőtt, de tavaly is elég sokat szerzett.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy