davi10 írta: ↑2022.04.10. 19:49:29
Nico-ra nagyon kiváncsi vagyok, a szezon első felében jóval többre tartottam Gavi-nál, aztán eléggé eltűnt. Remélem tud valamit villantani ma, és nem csak az utóbbi idők verőember szerepét hozza.
Áthoznám.
Nekem az a tippem, hogy a rendszer megváltozása okozta ezt. Mármint nekem pl. Gavi akkor is sokkal jobban tetszett, főleg, hogy van vagy 3 év különbség köztük, de akkor még tényleg kb úgy egy szinten mozogtak, és lehetett dönteni, kinek ki tetszik jobban stílusban.
Koeman alatt sokat voltunk hátul, sokszor voltak légüres terek előttünk, DJ is ezért tudott jó lenni még abban a depresszív játékban is, mert box to box játékosként ezt ki tudta használni, tudta cipelni a labdát, stb. Nico szerintem hasonló profil, meg tudott indulgatni, az ereje miatt lepattantak róla, néha kapu elé ért így, stb. Csapatjáték nem volt, az nem számított, ki kinek és hogyan passzol, hogy mozog, hogy lát... Xavi első meccsein is hasonló volt azért a helyzet, ott még korrekt szintet is hozott.
Gavinak meg szinte minden erénye csapatjátékba illik, a passzjátékát nem lehet Nicoéval összehasonlítani, kis helyen mindenben jobb, fordulékonyabb, gyorsabb, jobban lát, ide szerintem Nico nem illik, max Busquets helyére, de nem tudom oda sem elképzelni. Neki rohanósabb csapat fog kelleni. Frenkie is ilyen, máshol tán jobban érvényesülne, csak ő sokkal ügyesebb, és tud ide is alkalmazkodni.
Iniesta is meghalt volna Koeman rendszerében, és mondjuk egy top box to box, mint most szerintem Declan Rice is szenvedne Xaviéban. Az igazi elit megoldja a váltást, lásd Frenkie, de Nico attól szerintem sajna messze van, és az a baj, hogy már nem olyan fiatal.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy