bence0330 írta: ↑2022.07.13. 12:33:17
Chino írta: ↑2022.07.13. 12:16:36
Most gondoljunk bele, mi lenne ha Araujo vagy Koundé közül az egyik kiesik, már nagyot gyengülünk, ha mindketten rossz belegondolni.
Ha felteszem, hogy jön Koundé, vagy egy másik relatíve minőségi középső védő, akkor 4 minőségi ember lesz a posztra: Araujo, Koundé, Christensen, és nagy eséllyel Azpilicueta. Ez majdnem CFC-City szintű merítés lenne, még akkor is, ha Azpi behozásával a szél gyengülne. És akkor ott van egy vészcserének teljesen jó Piqué, talán egy szerintem nagyon ígéretes Mingueza, és egy borzasztó Eric.
A nagy költekezés meg szerintem elég jól átgondolt dolog- Azért most nem tizesekeseket meg secondstrikereket veszünk 150-ért a szélre, mer' csak. Valaki írta, milyen ésszel van minden összerakva, minden posztra két minőségi, de minimum okés játékos a cél (nem biztos, hogy mindenhol összejön), de ehhez hozzátenném, hogy a nagy részük hosszútávú beruházás. Ha ezek a játékosok (Christensen, Koundé, Kessié, Raphinha, esetleg a reménységek (Torre, Demir) közül legalább egy bejön, akkor sokáig nem kell nagy pénzeket kiadni ezekért a posztokért.
A kp-ra DJ helyett tuti jönne valaki, ha ő elmenne.
Igen csak amikor jött Dembélé és Coutinho eladtunk 220 millióért egy Neymart és borzalmasan nagy fizetéstől szabadultunk, amellett a klub sem volt ilyen anyagi helyzetben. Nem emlékszem, hogy ilyen adósságállomány lett volna, hogy hiteleket veszünk fel, BS meg BLM részeit kell értékesíteni, a fél csapat fizetésének csökkentését, hogy Piqué 2 millióért játszott volna különben bezár a bazár.
És oké, hogy hosszútávú megoldások, bár az 50 milliós Lewa, a 33 éves Azpi, Marcos Alonso (31), meg a 2 éves szerződésű Dembélé nem igazán, (plusz Kessié pl. elég zsákbamacska), de azért addig nyújtózkodj míg a takaród ér.
Ha felteszed, hogy jön Koundé, ami a legjobb eset, bár ha ügyesek vagyunk kb. 55 millió és nagy fizetésű, és kiesik ő vagy Araujo már nagyot gyengülünk. Ha előlról lesérül 3-4 ember (ami nagyon szélsőséges eset), akár hosszútávra, még mindig jók vagyunk minőségben. A kp-t például Nicoval, Torreval stb. tudjuk pótolni, a védelmet EG-vel, Piquével, Christensennel.
Azért van különbség.
Én ezért mondtam, hogy rendben, ha jön Raphinha vagy Dembélé, de mindkettőnek nem látom értelmét, több okból sem.
Ha pedig pont emiatt nem tudunk erősíteni a védelmen és/vagy a középpályán elég elcseszett dolog az egész. Koundé is pl. távolról sincs még zsebben. Raphinha, Dembélé és félig meddig Lewa pedig igen. És akkor a kp-ról nem beszéltem.
És a regisztrációról nem beszéltünk, így is alig tudtuk kijátszani az FFP-t.