Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Szerintem senki nem a fizetéséhez méri, de megint ugyanoda lyukadtunk ki, mint kb mindenki mással is: őket hibáztatják, hogy ha egy szerződésben évekkel ezelőtt rögzített igen komoly vagyonról nem mondanak le önként és dalolva. Majd valahogy rendeződik, mindenki tudja, hogy a még tovább növő fizuja jelenleg nem annyira jön ki a klubnak.visca el barca írta: ↑2022.07.15. 09:48:18De Jongtol mit lattal eddig ami predesztinalja az evi 20-25 millios fizetesre? Elarulom neked, semmit. Volt az itt levo x éve alatt 5 jo meccse.csababarca írta: ↑2022.07.15. 09:42:45Kicsit túl van fújva ez a Gavi gyerek is, értem hogy aranyos, hogy nem tud cipőt kötni, de azért na. Iszonyat fiatal, de eddig semmit nem láttam tőle, amire csettintettem volna. Egy jó iparosnak tűnik, amire hozzátenném, szükség van.
De Jongtol mit lattal eddig ami predesztinalja az evi 20-25 millios fizetesre? Elarulom neked, semmit. Volt az itt levo x éve alatt 5 jo meccse.csababarca írta: ↑2022.07.15. 09:42:45Kicsit túl van fújva ez a Gavi gyerek is, értem hogy aranyos, hogy nem tud cipőt kötni, de azért na. Iszonyat fiatal, de eddig semmit nem láttam tőle, amire csettintettem volna. Egy jó iparosnak tűnik, amire hozzátenném, szükség van.
Ha tisztességesen bánnak vele, akkor szerintem le lehet ülni, és megbeszélni vele, hogy a pénzeiből kicsit lejebb kell adni, és részben áttérni teljesítményalapúra is.MessiNeymarSuarez írta: ↑2022.07.15. 09:37:15A most érkező szezontól valami 18 millió eurót keresne alapból, valami 2.88millió euro hűségbónusszal és az jövőre mégfeljebb menne 18+9.7 millióra.
Ez összeegyeztethetetlen a mostani bérrendszerrel, szóval vagy a fizetést kell átbeszélni(talán ez lenne a legcélszerűbb) vagy mennie kell.
Hozzáteszem szerintem messze nem olyan nélkülönözhetetlen mint amennyit kapnánk érte+ jelenlegi fizetése, volt most pár jobb hónapja de előtte csak szenvedett, Dembelének sem adtuk meg a követeléseit azért mert most pár hónapig jól teljesített, örülnünk kell ha ilyen bértömeggel ennyit adna érte a MU és nem Coutinho 2.0 lesz a srác.
Ha helyette érkezne egy Bernardo Silva normálisabb fizuval(amire a hírek szerint esély is van), aki Xavi elképzeléseibe jobban is beleillene akkor én nem siratnám, eleve a szokásos Pedri-Nico-Gavi mellé még bejelentkezett Torre is, és Kessié is jött.
Én sem kötődök annyira Frenkiehez, bár azt gondolom hogy (más stílusa ellenére) képességeiben, szorgalmában, magatartásában, személyes szimpátiában abszolút Xavi-Iniesta-Busquets kategória. Hogy olyan magasságokba ér-e, az nem csak ezeken múlik majd, de ezek az alapok adottak. A stílus más.Varatrix írta: ↑2022.07.15. 09:02:49Nem gondolom, hogy ne lenne igazad, vagy nekem igen... viszont érdemes azt a megközelítést is nézni most, hogy Laporta feladata stabilizálni a klubbot anyagilag, mindezt úgy, hogy nem juthatunk a Valencia sorsára, tehát nem sérülhet a klub status quoja. Továbbra is vonzónak kell maradni a legjobb futballisták számára.vidra írta: ↑2022.07.15. 03:56:49Andris, teljesen egyetértek. Bayern-es ismerősömmel vitatkoztam, mennyire rideg módon kezelik már Lewa-t, az utóbbi évek kb. legjobb játékosát a csapatban, erre ugyanazt, vagy még rosszabbat tolunk egy olyan játékossal, aki jó, szerethető, mindig mindent belead és egyáltalán nem biztos, hogy lenne valós pótlása.
Bartomeu elcseszett egy arc volt, de a jó, közönség kedvenc játékosoknak kb. mindig tövig nyalt. Nyilván ez az oka a klub jelenlegi gazdasági helyzetének is. Laporta viszont teljesen ezt a személytelen, agresszív, tárgyaló menedzsert hozza, aztán meg ölelkezik velük, amikor fél év után kisajtolnak egy szerződést. Valahogy a kettő között kéne, szerintem.
Nagyon vékony jég ez az egész, így sajnos nem biztos, hogy szamon kérhető, ha nem kezeli Culénak De Jongot, bármennyire is egy szerethető karakter.
Nagyon nem vagyok egy sport közgazdász, így nem is értem, hogy hogyan lehet az, hogy Ferranra és Raphira el tudunk költeni 100 millió pluszt, majd azért akarunk megválni hasonló áron egy játékostól, mert nincs pénzünk? Minél többször zongorázom le ezt a kérdést magamban, annyiszor jutok arra a következtetésre, hogy a középpálya az a csapatrész jelenleg, amiben megbízunk még a holland nélkül is. Itt gondolok Nicora, Pedrire és Gavira elsősorban. Kessie szerintem amolyan "piac kínálta lehetőség", amire szoktak hivatkozni. A támadósorban és a védelemben nem bízunk, ezért oda toljuk át a lovét még ha vezéráldozattal is jár.
De ez is csak elmélet. Kedvelem Frenkie-t, de még azért nincs meg ez a kozmikus kötődés, ami az elődeivel meg volt.
piciOff. de nekem még Rakiticet is furább jelenleg más csapat mezében látni, mint De Jongot lenne.
Persze, hogy nem ugyanaz. DJ-ot nem azért akarjuk meneszteni, mert egy kalap kaki, hanem mert a rendszerünkben egyszerűen sokkal többet érne az érte kapott 85 misi. Kevesebb a hozzáadott értéke, mint a piaci, legalábbis ebben a rendszerben. A top3 játékot meg 3 éve várjuk, és Xavi alatt is csak akkor hozott komoly szintet, amikor az ellenfél kitámadott, és volt hely (Napoli visszavágó vezetés után pl.). Ezzel szemben Gavi azonnal a korának megfelelő 110%-ot hozta, Pedri első szezonban szerintem nem, bár ez inkább rendszerhiba volt, nem az övé, második szezonban már álomjáték volt. És ez csak két játékos, akik pont a posztján vannak, akikre nem kell 3 évet várni, pedig sokkal fiatalabbak is.
Nem gondolom, hogy ne lenne igazad, vagy nekem igen... viszont érdemes azt a megközelítést is nézni most, hogy Laporta feladata stabilizálni a klubbot anyagilag, mindezt úgy, hogy nem juthatunk a Valencia sorsára, tehát nem sérülhet a klub status quoja. Továbbra is vonzónak kell maradni a legjobb futballisták számára.vidra írta: ↑2022.07.15. 03:56:49Andris, teljesen egyetértek. Bayern-es ismerősömmel vitatkoztam, mennyire rideg módon kezelik már Lewa-t, az utóbbi évek kb. legjobb játékosát a csapatban, erre ugyanazt, vagy még rosszabbat tolunk egy olyan játékossal, aki jó, szerethető, mindig mindent belead és egyáltalán nem biztos, hogy lenne valós pótlása.
Bartomeu elcseszett egy arc volt, de a jó, közönség kedvenc játékosoknak kb. mindig tövig nyalt. Nyilván ez az oka a klub jelenlegi gazdasági helyzetének is. Laporta viszont teljesen ezt a személytelen, agresszív, tárgyaló menedzsert hozza, aztán meg ölelkezik velük, amikor fél év után kisajtolnak egy szerződést. Valahogy a kettő között kéne, szerintem.
Ez oké, de ebben az esetben egy stabil kezdőjátékosról van szó, akire a hírek szerint az edző is számítana. Teljesen más a sztori, mint egy Umtiti-nél.bence0330 írta: ↑2022.07.14. 23:01:25Ez elég kétoldalú dolog, mindkét felet megértem. Ha egy csapat azt szeretné, hogy a játékos menjen, a játékos meg nem megy, akkor abból mindig háború lesz, még ha visszafogott és indirekt is. A játékos szempontjából is érthető, mert jól játszott, elhivatott, és nehéz neki azt megértenie, hogy az érte kapott 85 misi többet ér, mint ő maga, mert alighanem a mi játékrendszerünkben ő nem ér ennyit. A klub szempontjából meg akkor is a sportprojektnek kell az elsőnek lennie, és a klub mindig nagyobb lesz, mint a játékos.
Szomorú ez a rendszer, és még szomorúbb, ha emiatt nem méltó távon távozik egy játékos, de hát ez van.
(dupla idézés, de kell, bár igazából csak kiegészítem csababarcát)csababarca írta: ↑2022.07.14. 16:50:12USA-ban szerződéseket adnak-vesznek gyakorlatilag. Ott a játékosnak nagyon nincs beleszólása a dolgokba. (ez sem így van, mert rengeteg szabály van amik a játékosokat is tudják védeni)Rinku írta: ↑2022.07.14. 16:35:35Nálam a Moneyball című film mindig egy referencia, hogy hogyan is lehet csinálni a dolgokat, effektíven és profin. A Barca kezében van de Jong játékjoga - ez nem tartalmazza azt, hogy kedve szerint adhatja-veheti a játékost, annak belegyezése nélkül? Megint eszembe jutott, amikor Jonah Hill leülteti a srácot az irodában, hogy "Carlos, eladtunk a Tigersnek." És ennyi volt, nem volt sz.rakodást, hiszti, durci, hanem a srác elment, az élet meg vele ment tovább. Mi ez a nyűglődés megint? De tényleg kérdezem most, valaki ismerni ennek az európai hátterét, hogy hogy és mint mennek az átigazolások? Amúgy ezek az ügynöki bónuszok is mi a sz.rok? Sok mindenben tanulhatna a vén kontinens a suttyó amerikaiaktól, azok legalább tudják, hogy hogy kell szabályozni a ligát, és hogy biznisz a biznisz, sallangok és tökölés nélkül.
Itt hiába adja el a Barca DeJongot, ha ő nem ír alá az új csapatába, akkor az új csapata bebukta a dolgot.
Ilyen az NBA-ben nincs.
Mert ott egy élő szerződést adnak át, csak átírják a csapat nevét benne lényegében.
Értsd van XY játékos, van egy 5 éves 100 millás szerződése. Ebből már kettőt letolt, maradt hátra 3 év és 60 milla. Az új csapata ezt futtatja ki, veszi át, nem köt új szerződést.
Na mindegy ez bonyolult, de Európában teljesen máshogy van.
Lehet egyedül vagyok a véleményemmel, de én nem tartom lényegesnek, hogy maradjon. Nem rossz képességű, de sem azt nem érzem rajta, hogy valaha hátára venné a csapatot, sem azt, hogy a legjobb teljesítményt itt elérheti. Nem láttam olyan meccset, ahol nem ment a csapatnak és hirtelen elkezdte volna a csapatot húzni a győzelembe. Abszolút pótolhatónak érzem és valamiért jobban hiszek Nicoban.
USA-ban szerződéseket adnak-vesznek gyakorlatilag. Ott a játékosnak nagyon nincs beleszólása a dolgokba. (ez sem így van, mert rengeteg szabály van amik a játékosokat is tudják védeni)Rinku írta: ↑2022.07.14. 16:35:35Nálam a Moneyball című film mindig egy referencia, hogy hogyan is lehet csinálni a dolgokat, effektíven és profin. A Barca kezében van de Jong játékjoga - ez nem tartalmazza azt, hogy kedve szerint adhatja-veheti a játékost, annak belegyezése nélkül? Megint eszembe jutott, amikor Jonah Hill leülteti a srácot az irodában, hogy "Carlos, eladtunk a Tigersnek." És ennyi volt, nem volt sz.rakodást, hiszti, durci, hanem a srác elment, az élet meg vele ment tovább. Mi ez a nyűglődés megint? De tényleg kérdezem most, valaki ismerni ennek az európai hátterét, hogy hogy és mint mennek az átigazolások? Amúgy ezek az ügynöki bónuszok is mi a sz.rok? Sok mindenben tanulhatna a vén kontinens a suttyó amerikaiaktól, azok legalább tudják, hogy hogy kell szabályozni a ligát, és hogy biznisz a biznisz, sallangok és tökölés nélkül.
Pont az a lényeg, hogy a szűk vezetésen kívül mindenki más szívesen látja és Ő is maradni szeretne...visca el barca írta: ↑2022.07.13. 16:43:04Legroszabb esetben bedurcizik mint umtiti es a klub vérét szívja még 10 évig. Ez is benne van.bunga írta: ↑2022.07.13. 16:38:34A vezetőség két dolgot akar egyszerre. Megszabadulni a Frenkinek való tartozásoktól és érte a piac legmagasabb átigazolási árát bezsebelni. Ez eleve nehéz, csak akkor sikerülhet, ha a játékos is partner. E helyett végigvittek egy eladást úgy, hogy Frenkiet be se vonták. Erre ő befeszült. Megteheti, mert az átigazolási időszak elején vagyunk. A továbbiakban vagy kiegyeznek, vagy mindkét fél rosszul jár.
En mondjuk biztos nem fociznek olyan helyen ahol nem latnak szivesen. Bar lehet van az a penz.![]()
Kb 55 millióval sétáljunk át Manchester másik felére és hozzuk el Bernardo Silvát.soadroli írta: ↑2022.07.14. 12:11:04Manchester United have reached full agreement with Barcelona for Frenkie de Jong, after further talks. Package worth €85m. Fee guaranteed around €75m plus add-ons.
Personal terms, still the issue to be resolved - as Frenkie’s priority is to stay at Barcelona. (Fabrizio Romano)