Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egyetértek, legyen Xavié a döntés, a felelősség is az övé.FCBsteve írta: ↑2022.07.15. 14:04:04
Azért Xavinak is hadd legyen némi beleszólása...
Kért egy "erős fizikumú, hajtós kp-st", merthogy egy ilyen eddig hiányzott - van igazsága, jött Kessié!
Jobb oldalon nem volt senki (ok, Torres lehetett volna), leigazoltuk Raphinha-t, erre Dembélé is beadta a derekát...
Ha FdJ fizetése is pont az említett ujjakkal egyszintű lenne (~6-6,5m nettó + bónuszok), MU ajánlat rég lezárt ügy lenne... Teszem hozzá, Dembouz szintén kb ennyiért igazolt, talán a bónuszai jelentősebbek...
Azért Xavinak is hadd legyen némi beleszólása...Andris írta: ↑2022.07.15. 12:10:19
Szerintem Gavi, Pedri, Nico, Busquets, Frenkie éppen elég lett volna, és még Robi meg ifisták vannak tartalékba. Ehhez még jött Kessié is, mostmár végképp jók vagyunk. De el nem adnék senkit, ha középpályásokból kell kurtítani, akkor Puig, Pjanic mehetnek, és nem kellett volna Kessié, akkor se ha ingyen van. De ez már megint az alábbi téma. Ha sok a kp, akkor nem kellett volna Kessié. Ha kevés a pénz, nem kellett volna Raphinna. Nincs miért eladni Frenkiet, abszolút nem tudom értelmezni ezt az irányt.
Köszi srácok a leírást, mivel semmit nem konyítok az amerikai sportokhoz, szimplán csak szeretem, ahogy tökölés nélkül rendezik a dolgaikat. Az éles szakadék, amit látni vélek, hogy ott egy országról beszélünk, itt meg nagyon sokról. Amit az USA-ban meg lehet csinálni, hogy a ligáé ezek szerint a szerződésed, azt itt képtelenség lenne. Meg azért itt esnek ki-jutnak fel csapatok az évad végén, az amiknál úgy tudom, hogy ilyen nincs, fix a mezőny. Most már kapisgálom, hogy miért lehetetlen válallkozás ez, ha nem hozzák be a Szuperligát. Elhümmögni öt percet azért megért.
Ez amúgy egy tényleg jó kérdés, bár Torresért részletben fizetünk, 12.5x4 millió nem öli meg a büdzsét még így sem. Raphinát is így fizetjük vajon? De Jongot lehet azért akarják eladni, mert nem tudnak vele a fizetéssel dűlőre jutni. Bár ha Dembelét meg Umtitit megbeszélték, kétlem, hogy egy szöszke, upper class holland gyerekkel ne lehetne.
Nem fogunk összeveszni, szerintem többet láttok bele, mint amit mutat.
Hát akkor tényleg oda kell figyelnedcsababarca írta: ↑2022.07.15. 10:03:46
Majd szeptembertől jobban figyelek, semmit nem láttam ezekből, csak a hajtást, tempót.
Passzok, cselek elvétve, konkrétan Ferrantól több emlékezetes megmozdulásra emlékszem, pedig ő még jobban a bögyömben van:D
És ugye megint gondolom nem sikerült végigolvasni amit írtam, mert azt írtam, hogy szükség van ilyen játékosra.
Csak szerintem így hárman kevesek, ezt tartom. Hogy ki miatt azok, az is egyértelmű szerintem, és az nem Gavi.
- Minden igazolás lutri, tuti nincs, legutóbb kb Neymarra lehetett majdnem biztosra venni, hogy bejön. Ennyi erővel sose igazoljunk?drobika írta: ↑2022.07.15. 11:58:32Részletre vétel... Az felment az alól, hogy ész nélküli összegeket dob ki valaki? És ráadásul olyanokra, akik éppenséggel lutri, hogy bejönnek !
Hosszútávú fizetési elkötelezettséget jelent a részlet. Ami hosszú távon bizonytalan körülményeket teremt és hosszútávú pénzügyi lekötöttséget. Nem ördögtől való a részlet a magánéletben sem, csak épp ésszel és mértékkel kell csinálni.
A másik az, hogy milyen szakmai szempontok alapján akarják eladni FDJ-t? Miért változtak meg azok a szempontok, ahhoz képest, amikor ide szerződött?
Részletre vétel... Az felment az alól, hogy ész nélküli összegeket dob ki valaki? És ráadásul olyanokra, akik éppenséggel lutri, hogy bejönnek !FCBsteve írta: ↑2022.07.15. 11:28:36Egyetértek!MessiNeymarSuarez írta: ↑2022.07.15. 09:37:15A most érkező szezontól valami 18 millió eurót keresne alapból, valami 2.88millió euro hűségbónusszal és az jövőre mégfeljebb menne 18+9.7 millióra.
Ez összeegyeztethetetlen a mostani bérrendszerrel, szóval vagy a fizetést kell átbeszélni(talán ez lenne a legcélszerűbb) vagy mennie kell.
Hozzáteszem szerintem messze nem olyan nélkülönözhetetlen mint amennyit kapnánk érte+ jelenlegi fizetése, volt most pár jobb hónapja de előtte csak szenvedett, Dembelének sem adtuk meg a követeléseit azért mert most pár hónapig jól teljesített, örülnünk kell ha ilyen bértömeggel ennyit adna érte a MU és nem Coutinho 2.0 lesz a srác.
Ha helyette érkezne egy Bernardo Silva normálisabb fizuval(amire a hírek szerint esély is van), aki Xavi elképzeléseibe jobban is beleillene akkor én nem siratnám, eleve a szokásos Pedri-Nico-Gavi mellé még bejelentkezett Torre is, és Kessié is jött.
"Barcelona are currently in the midst of a salary restructuring process and contracts such as De Jong's are not part of this new reality."
Laporta eléggé egyértelmű elveket szeretne bevezetni, amiből pár játékos kilóg... Az öregek hasonló helyzetben vannak, de (1) ők azért nagyobb klub legendák (2) 1-2 évük van már csak hátra (3) pénzt nem kapnánk értük (4) esetleg még kevésbé is helyettesíthetőek, mint FdJ
Ezzel a Covid alatti/miatti pénztologatással csak zűrösebbek lettek a szerződések, jó lenne tiszta viszonyokat teremteni az új elvek mentén- amire, a bértömeget nézve, abszolút szükség van!!!
FdJ esetében az eladás pénzt hozna és tiszta állapotokat!
Vagy én FdJ helyében azt mondanám, adjátok meg innentől kezdve az új rendszer szerinti max elérhető fizetést (9m?)+ szokásos bónuszok - ez is tiszta állapot...
Azon háborogni, hogy hogyan veszünk 58+10m-ért egy Raphinha-t, 55m-ért Torrest,stb, egy a válasz - részletre... Ezek szumma összegek, de fizetni több részletben fogunk! (Írni is szokták, hány klubnak tartozik a Barca... persze, csak ezek NEM LEJÁRT tartozások, ahogy FdJ-vel szemben sincs lejárt tartozás)
Gavi nagy tehetség, de amikor nem volt Pedri, lényegesen visszaesett a játék - Gavi + FdJ (Pedri nélkül) nem hozták a korábbi szintet... Ez azért sokmindent elmond...
Egyetértek!MessiNeymarSuarez írta: ↑2022.07.15. 09:37:15A most érkező szezontól valami 18 millió eurót keresne alapból, valami 2.88millió euro hűségbónusszal és az jövőre mégfeljebb menne 18+9.7 millióra.
Ez összeegyeztethetetlen a mostani bérrendszerrel, szóval vagy a fizetést kell átbeszélni(talán ez lenne a legcélszerűbb) vagy mennie kell.
Hozzáteszem szerintem messze nem olyan nélkülönözhetetlen mint amennyit kapnánk érte+ jelenlegi fizetése, volt most pár jobb hónapja de előtte csak szenvedett, Dembelének sem adtuk meg a követeléseit azért mert most pár hónapig jól teljesített, örülnünk kell ha ilyen bértömeggel ennyit adna érte a MU és nem Coutinho 2.0 lesz a srác.
Ha helyette érkezne egy Bernardo Silva normálisabb fizuval(amire a hírek szerint esély is van), aki Xavi elképzeléseibe jobban is beleillene akkor én nem siratnám, eleve a szokásos Pedri-Nico-Gavi mellé még bejelentkezett Torre is, és Kessié is jött.
Na de pont ez ami visszás nekem.Chino írta: ↑2022.07.15. 11:03:26
Ezzel részben egyetértek. Mármint amit a kp-ról mondtál. Így képtelenség nekimenni egy szezonnak és Kessié sem tudom mit mutatna azon a poszton. Az hogy Busi mennyit lesz a padon és mennyit nem azt nem tudjuk, nekem nem igazán tetszik ezek a jósolgatások, mert inkább rossz szándék van benne.
Ugyanakkor azt hiszem Xaviék vannak annyira hozzáértőek, hogy ha De Jongot "távozásra tudják bírni", valaki érkezni fog a kp-ra szerintem Xavi sem azért lengette mr be Bernardo Silvát és kéri a játékos is, hogy engedjék el ide.
Megértek én mindent, de szerintem azért ne essünk túlsázokba... Lehet költői túlzásnak szántad az írásod, de egyrész még fizetés átcsoportosítással sem keres 20-25 milliót, másrészt akkor az 5 jó meccs is csak akkor áll, ha kb. az említett x szezonban csak 8 meccset láttál.visca el barca írta: ↑2022.07.15. 09:48:18De Jongtol mit lattal eddig ami predesztinalja az evi 20-25 millios fizetesre? Elarulom neked, semmit. Volt az itt levo x éve alatt 5 jo meccse.
A másik oldal meg Gavi. Szögezzük le előre, hatalmas tehetség, nagyon kedvelem én is, és hihetetlenül örülnék, ha hosszú ideig Pedrivel a középpálya motorjai lennének. De egyet azért jegyezzünk meg. Egy szezont tolt le eddig és még csak 17 éves. Ne akarjuk egyből rá építeni a csapatot és ne aggassunk rá olyan jelzőket, amit még messze nem érdemelt ki. Tele van jelenleg a foci világa egyszezonos óríás tehetségekkel, akik nagy százalékban megmaradnak egyszezonosnak. Nem kell messze menni, Barcelonában is volt néhány az elmúlt években... Tehetséges, de kezeljük a helyén. Ha egy-két év múlva is így látjuk, akkor igen. De addig még a de Jongal való összevetés is rossz, mert azért ő már egy-két dolgot tett le az asztalra. Ő már biztos, hogy nem egyszezonos srácként vonul be a történelembe. Reméljük Gavi sem.Andris írta: ↑2022.07.15. 09:58:23csababarca, szerintem Gavihoz fel kéne tenned a szemüvegetamellett, hogy a srác 17 évesen Kantét, Makelelét, Vidalt, Puyolt megszégyenítő egészmeccses hajtásokra képes, hihetetlen amire a labdával képes. Nagyon újra kéne nézned a meccseit, mert olyan tempói, labdaérintései, cselei, passzai vannak, amikkel ezt a hypeot több mint kiérdemelte. Ez egy bődületes kombó, jelen(!!) állás szerint ők ketten Pedrivel szerintem kis szerencsével nagyobbat robbanthatnak, mint Xavi-Iniesta.
Ezzel részben egyetértek. Mármint amit a kp-ról mondtál. Így képtelenség nekimenni egy szezonnak és Kessié sem tudom mit mutatna azon a poszton. Az hogy Busi mennyit lesz a padon és mennyit nem azt nem tudjuk, nekem nem igazán tetszik ezek a jósolgatások, mert inkább rossz szándék van benne.csababarca írta: ↑2022.07.15. 10:03:46Tőlem eladhatjuk, csak ne játszuk el a hattyúk halálát, miközben őrült pénzekért igazolgatunk.visca el barca írta: ↑2022.07.15. 09:48:18
De Jongtol mit lattal eddig ami predesztinalja az evi 20-25 millios fizetesre? Elarulom neked, semmit. Volt az itt levo x éve alatt 5 jo meccse.
Nyilván az én szememben senki nem érdemel ekkora fizetést, úgyhogy rossz embernek írod:D
Továbbra is a problémám úgymond, hogy neki akarunk menni egy pehelysúlyú kp-val a szezonnak.
Mert ne legyenek illúzióink, Kessié epizodista lesz, az is inkább Gavi posztján, csak hogy Busquets még véletlenül se üljön a padon.
Szóval még egyszer, engem nem Frenkie személye érdekel a kérdésben, hanem a fals kommunikáció, a hazugságok, amik ezt is körüllengik. Meg az áldozat szerepben tetszelgése a klubnak ami nem tetszik.
Tőlem eladhatjuk, csak ne játszuk el a hattyúk halálát, miközben őrült pénzekért igazolgatunk.visca el barca írta: ↑2022.07.15. 09:48:18
De Jongtol mit lattal eddig ami predesztinalja az evi 20-25 millios fizetesre? Elarulom neked, semmit. Volt az itt levo x éve alatt 5 jo meccse.
Majd szeptembertől jobban figyelek, semmit nem láttam ezekből, csak a hajtást, tempót.Andris írta: ↑2022.07.15. 09:58:23
csababarca, szerintem Gavihoz fel kéne tenned a szemüvegetamellett, hogy a srác 17 évesen Kantét, Makelelét, Vidalt, Puyolt megszégyenítő egészmeccses hajtásokra képes, hihetetlen amire a labdával képes. Nagyon újra kéne nézned a meccseit, mert olyan tempói, labdaérintései, cselei, passzai vannak, amikkel ezt a hypeot több mint kiérdemelte. Ez egy bődületes kombó, jelen(!!) állás szerint ők ketten Pedrivel szerintem kis szerencsével nagyobbat robbanthatnak, mint Xavi-Iniesta.
De Jong-nak aláírt szerződése van. Itt Laporta az, aki követelőzik.MessiNeymarSuarez írta: ↑2022.07.15. 09:37:15Dembelének sem adtuk meg a követeléseit azért mert most pár hónapig jól teljesített, örülnünk kell ha ilyen bértömeggel ennyit adna érte a MU és nem Coutinho 2.0 lesz a srác.
Szerintem senki nem a fizetéséhez méri, de megint ugyanoda lyukadtunk ki, mint kb mindenki mással is: őket hibáztatják, hogy ha egy szerződésben évekkel ezelőtt rögzített igen komoly vagyonról nem mondanak le önként és dalolva. Majd valahogy rendeződik, mindenki tudja, hogy a még tovább növő fizuja jelenleg nem annyira jön ki a klubnak.visca el barca írta: ↑2022.07.15. 09:48:18De Jongtol mit lattal eddig ami predesztinalja az evi 20-25 millios fizetesre? Elarulom neked, semmit. Volt az itt levo x éve alatt 5 jo meccse.csababarca írta: ↑2022.07.15. 09:42:45Kicsit túl van fújva ez a Gavi gyerek is, értem hogy aranyos, hogy nem tud cipőt kötni, de azért na. Iszonyat fiatal, de eddig semmit nem láttam tőle, amire csettintettem volna. Egy jó iparosnak tűnik, amire hozzátenném, szükség van.
De Jongtol mit lattal eddig ami predesztinalja az evi 20-25 millios fizetesre? Elarulom neked, semmit. Volt az itt levo x éve alatt 5 jo meccse.csababarca írta: ↑2022.07.15. 09:42:45Kicsit túl van fújva ez a Gavi gyerek is, értem hogy aranyos, hogy nem tud cipőt kötni, de azért na. Iszonyat fiatal, de eddig semmit nem láttam tőle, amire csettintettem volna. Egy jó iparosnak tűnik, amire hozzátenném, szükség van.
Ha tisztességesen bánnak vele, akkor szerintem le lehet ülni, és megbeszélni vele, hogy a pénzeiből kicsit lejebb kell adni, és részben áttérni teljesítményalapúra is.MessiNeymarSuarez írta: ↑2022.07.15. 09:37:15A most érkező szezontól valami 18 millió eurót keresne alapból, valami 2.88millió euro hűségbónusszal és az jövőre mégfeljebb menne 18+9.7 millióra.
Én sem kötődök annyira Frenkiehez, bár azt gondolom hogy (más stílusa ellenére) képességeiben, szorgalmában, magatartásában, személyes szimpátiában abszolút Xavi-Iniesta-Busquets kategória. Hogy olyan magasságokba ér-e, az nem csak ezeken múlik majd, de ezek az alapok adottak. A stílus más.Varatrix írta: ↑2022.07.15. 09:02:49Nem gondolom, hogy ne lenne igazad, vagy nekem igen... viszont érdemes azt a megközelítést is nézni most, hogy Laporta feladata stabilizálni a klubbot anyagilag, mindezt úgy, hogy nem juthatunk a Valencia sorsára, tehát nem sérülhet a klub status quoja. Továbbra is vonzónak kell maradni a legjobb futballisták számára.vidra írta: ↑2022.07.15. 03:56:49Andris, teljesen egyetértek. Bayern-es ismerősömmel vitatkoztam, mennyire rideg módon kezelik már Lewa-t, az utóbbi évek kb. legjobb játékosát a csapatban, erre ugyanazt, vagy még rosszabbat tolunk egy olyan játékossal, aki jó, szerethető, mindig mindent belead és egyáltalán nem biztos, hogy lenne valós pótlása.
Bartomeu elcseszett egy arc volt, de a jó, közönség kedvenc játékosoknak kb. mindig tövig nyalt. Nyilván ez az oka a klub jelenlegi gazdasági helyzetének is. Laporta viszont teljesen ezt a személytelen, agresszív, tárgyaló menedzsert hozza, aztán meg ölelkezik velük, amikor fél év után kisajtolnak egy szerződést. Valahogy a kettő között kéne, szerintem.
Nagyon vékony jég ez az egész, így sajnos nem biztos, hogy szamon kérhető, ha nem kezeli Culénak De Jongot, bármennyire is egy szerethető karakter.
Nagyon nem vagyok egy sport közgazdász, így nem is értem, hogy hogyan lehet az, hogy Ferranra és Raphira el tudunk költeni 100 millió pluszt, majd azért akarunk megválni hasonló áron egy játékostól, mert nincs pénzünk? Minél többször zongorázom le ezt a kérdést magamban, annyiszor jutok arra a következtetésre, hogy a középpálya az a csapatrész jelenleg, amiben megbízunk még a holland nélkül is. Itt gondolok Nicora, Pedrire és Gavira elsősorban. Kessie szerintem amolyan "piac kínálta lehetőség", amire szoktak hivatkozni. A támadósorban és a védelemben nem bízunk, ezért oda toljuk át a lovét még ha vezéráldozattal is jár.
De ez is csak elmélet. Kedvelem Frenkie-t, de még azért nincs meg ez a kozmikus kötődés, ami az elődeivel meg volt.
piciOff. de nekem még Rakiticet is furább jelenleg más csapat mezében látni, mint De Jongot lenne.
Persze, hogy nem ugyanaz. DJ-ot nem azért akarjuk meneszteni, mert egy kalap kaki, hanem mert a rendszerünkben egyszerűen sokkal többet érne az érte kapott 85 misi. Kevesebb a hozzáadott értéke, mint a piaci, legalábbis ebben a rendszerben. A top3 játékot meg 3 éve várjuk, és Xavi alatt is csak akkor hozott komoly szintet, amikor az ellenfél kitámadott, és volt hely (Napoli visszavágó vezetés után pl.). Ezzel szemben Gavi azonnal a korának megfelelő 110%-ot hozta, Pedri első szezonban szerintem nem, bár ez inkább rendszerhiba volt, nem az övé, második szezonban már álomjáték volt. És ez csak két játékos, akik pont a posztján vannak, akikre nem kell 3 évet várni, pedig sokkal fiatalabbak is.
Nem gondolom, hogy ne lenne igazad, vagy nekem igen... viszont érdemes azt a megközelítést is nézni most, hogy Laporta feladata stabilizálni a klubbot anyagilag, mindezt úgy, hogy nem juthatunk a Valencia sorsára, tehát nem sérülhet a klub status quoja. Továbbra is vonzónak kell maradni a legjobb futballisták számára.vidra írta: ↑2022.07.15. 03:56:49Andris, teljesen egyetértek. Bayern-es ismerősömmel vitatkoztam, mennyire rideg módon kezelik már Lewa-t, az utóbbi évek kb. legjobb játékosát a csapatban, erre ugyanazt, vagy még rosszabbat tolunk egy olyan játékossal, aki jó, szerethető, mindig mindent belead és egyáltalán nem biztos, hogy lenne valós pótlása.
Bartomeu elcseszett egy arc volt, de a jó, közönség kedvenc játékosoknak kb. mindig tövig nyalt. Nyilván ez az oka a klub jelenlegi gazdasági helyzetének is. Laporta viszont teljesen ezt a személytelen, agresszív, tárgyaló menedzsert hozza, aztán meg ölelkezik velük, amikor fél év után kisajtolnak egy szerződést. Valahogy a kettő között kéne, szerintem.