2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Egyetértek veled gazdasági szempontból. Lewa három szezon múlva ingyen fog elmenni a kora miatt. Bizony jó néhány olyan igazolásunk volt, ami nettó pénzügyi veszteség, most a Cou, Griez fajta kolosszális buktát ne is említsük, és ugye Dembelé is komoly veszély volt. Szerintem sem lehet ilyen módon gazdaságilag vezetni egy klubot. Ami itt szerepet játszik az az azonnali eredménykényszer. Nem érünk rá csapatot építeni a fiatalokból, a rendelkezésre álló embereinkből. Ez pedig szerintem súlyos hiba. Persze így sem garantált, hogy a bajnokságban, vagy a BL-ben tarolni fogunk, de mégis nagyobb rá a remény, és ezért beáldozunk súlyos pénzeket.Troym írta: ↑2022.07.19. 23:02:04A fő gondom az ilyen típusú igazolásokkal, hogy előre megmondható, hogy ha egyszer elmegy, az ingyen fog történni. A Barca temérdek pénzt öntött ki olyan játékosokra, akikről előre tudni lehetett, hogy bevételt semmiképp nem generálnak, mikor majd elmennek (Mathieu, Turan, Pjanic, Braithwaite,Vermaelen) , emiatt is
folyamatosan negatív az egyenleg és jött össze több, mint 1 mrd veszteség. Ő is innen vonul majd vissza, vagy megy ingyen a Galaxyba 2024-ben.
Gazdasági szempontok nyilván ne írják felül a sportszakmait, de szerintem 30+ játékosért hiba pénzt fizetni. Plusz ha annyira kellett egy 35 körüli góllövő csatár, miért nem jó Cavani ingyen? Lehet nem lő 2 év alatt 40 gólt, csak 25-t, de a megspórolt 50 millióból meg lehetett volna szerezni mellé valamelyik 20-22 éves nagy tehetséget és akkor 2 év múlva se lenne csatár nélkül a csapat, Auba és Lewa nélkül, vagy Azpi helyett rá lehetett volna menni egy top jobbhátvédre is.
Szerintem ez pont nem igaz, mert Lewandowski leigazolása igencsak megosztó a szurkolók körében.Peter írta: ↑2022.07.19. 14:21:29" A lenyugvó napnak is van ereje " reklámra hajaz ez az igazolás.
Lehet újra hinni valakiben és talán az illúziókból még lehet némi valóság is, mindenesetre Laporta meglépte és kielégítette sok szurkoló pillanatnyi hiányérzetét.
Bizonyítva jó politikusi képességeit.
Egyelőre olyan posztokon erősítettünk/erősítünk minőségi játékosokkal, amire eddig baromi nagy szükség volt. Nem lehet mindent egy nyár alatt, főleg, ha ennyi lyuk van.Subinho írta: ↑2022.07.19. 13:13:02
Igen, erre én is gondoltam, hogy 1-2 évig megoldja, utána lehet Larsson féle csere, DE ehhez az kellene, hogy legyen mellette egy fiatalabb, akár feltörekvő játékos, akivel 1-2 év múlva kezdőben lehetne számolni, de nincs ilyen, egy ugyanilyen korú Aube van, aki jó nagyon, lövi a gólokat és ők ketten lehozzák ezt a szezont, lehet, hogy utána is, de aztán? Majd egyszerre 2 csatárt kell vennünk, beépítenünk? Vagy majd 36 évesen is megoldják?
Lewa biztos jó lesz, de én Aube mellé vettem volna vmi fiatalabb csatárt. A Dortmund megvette 35-ért Hallert, majd 2 év múlva, ha Aube és Lewa 36 lesznek, megvesszük a Dortmundtól 100-ért, mert akkor már nem fiatal csatárt fogunk beépíteni, hanem kész játékos kell és akkor már úgyis lesz pénz lóvéra...
Tehát hiába hozott embertelen számokat gyenge, jobb, és top csapatban egyaránt az nem a klasszisát bizonyítja, hanem hogy mindig a csapaton múlt.sansz írta: ↑2022.07.19. 11:17:18Nagyon fura, hogy a Lewások a Dortmunddal és a válogatottal érvelnek. Láttad játszani a lengyeleket? Lewát helyi istennek tekintik, senki semmit nem csinál, csak gólt próbálnak lövetni vele. És mire mennek vele? Nem mondom, hogy Lewa nélkül erősebb lenne a válogatott, mert velük sem az. De sokkal gyengébb se lenne valószínűleg. A Bayern és a Dortmund is szeret ilyen csapatot építeni, a Bayernben minden poszton ott az erő. A Dortmundnak azért felemásan jön be ez. De ugye ott Dembelének is mentek a gólok és nem azért, mert akkor jobb játékos volt, hanem mert a skilljeire épített a csapata. Az, hogy milyenek a játékosállomány, egy dolog, attólmég vannak gépezetek, szerkezetek, ha tetszik, ha nem.
Igen, erre én is gondoltam, hogy 1-2 évig megoldja, utána lehet Larsson féle csere, DE ehhez az kellene, hogy legyen mellette egy fiatalabb, akár feltörekvő játékos, akivel 1-2 év múlva kezdőben lehetne számolni, de nincs ilyen, egy ugyanilyen korú Aube van, aki jó nagyon, lövi a gólokat és ők ketten lehozzák ezt a szezont, lehet, hogy utána is, de aztán? Majd egyszerre 2 csatárt kell vennünk, beépítenünk? Vagy majd 36 évesen is megoldják?Chino írta: ↑2022.07.19. 10:08:52Mondjuk a TV jogok értékesítésének második lépcsője 330 millió euro, amiből már játékosvétel is lehetséges nem egy olyan összeg, ami elhanyagolható, plusz az adósságok is törlesztődnek. A tavalyi évet már sikerült "nyereségesre" kihozni.Subinho írta: ↑2022.07.19. 08:18:37Lewa jelenleg az egyik legjobb csatár, ez nem kérdés.
Az viszont igen, hogy nincs pénzünk, rengeteg az adósság és kiadunk cirka 20 milliárd Ft-ot... Miből? Hogy fogjuk tudni regisztrálni??? Én esküszöm nem értem. A TV jogokból befoly pénz és a mezszponzori pénz egy része használható csak és az tuti nem elég!
Ez olyan, mintha nem lenne pénzem a számlákat fizetni, de azé' hitelből veszek egy Aud iA8-at...![]()
A BLM-el pedig ki tudja mi lesz. Ha amit a kolléga írt tegnap és annak is egy része az SS-nél landol akkor se az FFP se az átigazolási díj nem akkora probléma.
És azért Laportáék sem ész nélkül szóürják a pénzt, elég komoly szappanopera ment mindhárom játékos esetében 1-2 millió eurókról is. Nem bólintottak rá egyből, ahogy Azpilicuetara és Koundéra sem. Bár utóbbit nem ártana már minél hamarabb lezárni, mert 55 milliót ajánlott már a Chelsea érte, mondjuk 40 millió fontot odadobtak már Kimpembéért is.
Egyelőre az FFP ami meggátolja az igazolást a hírek szerint, Xavi viszont sürgetné Laportáékat mert szüksége van a franciára.
De már nagyon eltértem a tárgytól. Én Lewa esetében kicsit szkeptikus vagyok. Ha sikerül beilleszteni 2 évig szerintem még nagy király lehet. Annyira nem zavar a kora, láttuk hogy Benzema ilyen idősen, hozta le élete szezonját sérülés nélkül.
Ha 2 évig hoz egy szezononkénti 25-30 gólt már megérte, és a korábbi igazolásokhoz képest elenyésző a fizetése. Valahogy hasonlóan kellett volna akkor is intézni, nem vagyonokat kiadni. De ha találunk addig megfelelő embert a posztra utolsó évében szerintem egy ilyen Larsson-szerepre minimum alkalmas.
Nagyon fura, hogy a Lewások a Dortmunddal és a válogatottal érvelnek. Láttad játszani a lengyeleket? Lewát helyi istennek tekintik, senki semmit nem csinál, csak gólt próbálnak lövetni vele. És mire mennek vele? Nem mondom, hogy Lewa nélkül erősebb lenne a válogatott, mert velük sem az. De sokkal gyengébb se lenne valószínűleg. A Bayern és a Dortmund is szeret ilyen csapatot építeni, a Bayernben minden poszton ott az erő. A Dortmundnak azért felemásan jön be ez. De ugye ott Dembelének is mentek a gólok és nem azért, mert akkor jobb játékos volt, hanem mert a skilljeire épített a csapata. Az, hogy milyenek a játékosállomány, egy dolog, attólmég vannak gépezetek, szerkezetek, ha tetszik, ha nem.
Mondjuk a TV jogok értékesítésének második lépcsője 330 millió euro, amiből már játékosvétel is lehetséges nem egy olyan összeg, ami elhanyagolható, plusz az adósságok is törlesztődnek. A tavalyi évet már sikerült "nyereségesre" kihozni.Subinho írta: ↑2022.07.19. 08:18:37Lewa jelenleg az egyik legjobb csatár, ez nem kérdés.
Az viszont igen, hogy nincs pénzünk, rengeteg az adósság és kiadunk cirka 20 milliárd Ft-ot... Miből? Hogy fogjuk tudni regisztrálni??? Én esküszöm nem értem. A TV jogokból befoly pénz és a mezszponzori pénz egy része használható csak és az tuti nem elég!
Ez olyan, mintha nem lenne pénzem a számlákat fizetni, de azé' hitelből veszek egy Aud iA8-at...![]()
Szerintem erre hozott valaki egy nagyon jó hasonlatot az átigazolás topikban, valami olyasmi volt, hogy nem új kocsit vesz az ember, hanem mondjuk egy rossz passzban lévő cég vesz egy új, modernebb, jobban teljesítő gyártósort mondjuk. Az rövid és hosszútávú befektetés is egyben.Subinho írta: ↑2022.07.19. 08:18:37Lewa jelenleg az egyik legjobb csatár, ez nem kérdés.
Na veb ezt pont nem vártam tőled.visca el barca írta: ↑2022.07.18. 12:25:26a 28 éves dybala ingyen volt a rómának évi 6 milliós fizetéssel... jó, nem egy kaliber a két spíler, de na...
Többek között azért vannak anyagi problémái a klubnak mert jelenleg a "hatalmas sztár" Lewa 9 millió nettót keres(az első 2 évében, 3-madikban kevesebbet), míg eddig a kispados Robiknak dobálták a nettó 10milliót 5-6 éves szerződéssel, Grizi, Coutinho béreit meg inkább jobb ha le sem írjuk, annyira távol állnak a mostani számoktól.sansz írta: ↑2022.07.18. 10:43:50Páran nagy szeretettel fogadták Lewát, hát akkor itt egy "ellen comment":
Jól átgondoltam és soha nem volt még olyan igazolásunk, akit ennyire nem szerettem volna, pedig azért voltak érdekes húzásaink, lássuk be.
Az elit csapatok emblematikus játékosai közt vannak hatalmas tehetségek, és vannak a Lewa-féle túlajnározott kóklerek. Lewa érzi a kaput, mögé kell egy gépezet és ha mindenhol erősek, akkor a csapata sikeres lesz. De össze se lehet hasonlítani az igazi sztárokkal.. Ronaldot se kedvelem, de nem összehasonlíthatóak. Aki ismeri a Bayern játékát, pontosan tudja, hogy nem ő volt a kulcsember, a góljai ellenére.
Azt se mondom, hogy nálunk nem fog gólokat lőni, ha kivételesen a helyén játszatjuk, mert most felépült egy góllövőt kiszolgáló komoly személyzet: Gavi, Pedri, FT, Dembele, Raphinha... De pont ez a szomorú, ehhez nem kellett volna egy kiöregedő "egy dologra jó" játékost venni. Erre tökéletes Auba is, de Depay is termelne, ha őt szolgálnák ki. Papolunk, hogy nincs semmire pénz, erre kb 50-et leteszünk egy Lewáért, akiben már messze nem bízott a Bayern , hogy egy-két szezonnál több lenne benne, egy olyan posztra, ami igazából rövidtávon megvan nekünk is. Micsoda bohóc a vezetésünk..és mekkora királyt csináltunk a Bayernből. Lewa még legalább három évig akarta megkeresni ezt a pénzecskéjét, a Bayern pedig már nem mert vele középtávon se számolni.
Mi Messiből (sem Suarezből, sem Griezmannból) nem tudtunk pénzt csinálni, ők meg pénzért eladják Lewát. Röhej. És akkor kérdés, hogy miért vannak anyagi problémái a klubnak? Raphinha egy jó vétel volt, hogy most volt-e rá szükségünk az más kérdés. Kessié a középpályára is nagyon nagy dolog. Én a védelmet is erősnek tartom, Araujo mellett Chris és beugró Piqué és Eric. Lewa nélkülis ez egy gólerős, stabil és nem kifejezetten öreg csapat lenne...
Hagyjuk már ezt a "ha nincs mögötte tökéletes gépezet aki kiszolgálja" dumát... Lengyel válogatottba is megrúgta a maga góljait (132/76), na ott aztán baromira ki volt szolgálva.. Előtte Dortmundban is rúgdosta rendesen (187/103), és egyik helyen se volt jobb a kiszolgálás mint amilyen itt nálunk lesz jövőre ilyen támadósorral.
Egyetértek. Szerintem is rohadt drága volt úgy hogy ha nincs mögötte egy tökéletes gépezet ami kiszolgálja, akkor nem akkora király a csávó. És nem tűnik úgy hogy van. Olcsóbban még oké, de ennyiért?sansz írta: ↑2022.07.18. 10:43:50Mi Messiből (sem Suarezből, sem Griezmannból) nem tudtunk pénzt csinálni, ők meg pénzért eladják Lewát. Röhej. És akkor kérdés, hogy miért vannak anyagi problémái a klubnak? Raphinha egy jó vétel volt, hogy most volt-e rá szükségünk az más kérdés. Kessié a középpályára is nagyon nagy dolog. Én a védelmet is erősnek tartom, Araujo mellett Chris és beugró Piqué és Eric. Lewa nélkülis ez egy gólerős, stabil és nem kifejezetten öreg csapat lenne...