2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
És ki szablya a fazont a középpályán? Ki osztja q gyilkos passzokat? Pedri a szélről vagy de Jong a saját terfelerol? Én ezt se érzem. Gavi se és Pedri se lenne ott jó szerintem. Korábban már írtam, ez a keret sír a 4-2-3-1-ért.Peter írta: ↑2022.08.05. 19:36:493-4-3 az egy rugalmas, eltolódó jellegű.rendszer. Támadásnál átmegy 3-2-5 irányba, védekezésnél az 5-2-3 felé.
A kulcs a két védekező középpályás.
Koundé topicban írtam erről. (védekezésnél a 3 belső védőből kettő a szélre húzódik, a helyükre a 2 védekező középpályás visszazár)
Támadásoknál jelenleg van klasszikus jobb és balszélsőnk is. Nem a két szárnyvédő búgócsigázik majd le fel, mint annó Alves és Alba.
A két támadó szélsőnket beljebb húzódva támogatja majd vélhetően Pedri és Gavi, míg mögöttük a másik 2 középpályás.
TS, Chris-Araujo-Koundé, Pedri-Kessié-Frenkie-Gavi, Raphi-Lewa-Fati
Ebben mondjuk nem látom Busit, mivel nagy munkabírású, gyors és jól védekező középpályást igényel ez a felállás.
Védekezésnél megszüntetheti azokat a nagy szabad területeket, amik Alba vagy Alves mögött keletkeztek tavaly. Kisebb a kockázata, hogy átrohannak rajtunk, sokkal zártabb lehet a rendszer.
Persze, hogy nem, de Xavi tavaly is ezt hívta 3-4-3-nak, ebből kiindulva simán lehet, hogy ezt fogja jelenteni. És akkor támadásnál kvázi 3-2-2-3 lesz.Fernando írta: ↑2022.08.05. 16:13:00Az, hogy tamadasnal nem a szélre húzódik ki, hanem középre Alba vagy ahogy tette Alves az attól még nem 3-4-3. Az csak egy taktikai elem a két szelsovedo számára. Ettől még 4 vedovel jatszottunk. Ezt a 3-4-3-at úgy tudom elkepzelni maximum, ha a 4 középpályás két szélén Alba és Gavi van, középen meg Pedri és Tudjukki.
Az, hogy tamadasnal nem a szélre húzódik ki, hanem középre Alba vagy ahogy tette Alves az attól még nem 3-4-3. Az csak egy taktikai elem a két szelsovedo számára. Ettől még 4 vedovel jatszottunk. Ezt a 3-4-3-at úgy tudom elkepzelni maximum, ha a 4 középpályás két szélén Alba és Gavi van, középen meg Pedri és Tudjukki.bence0330 írta: ↑2022.08.05. 14:56:21Engem is pont így szomorúsággal töltene el a dolog. Szerintem is Baldé már msot versenyeztethetné Albát. Xavi egyébként a várakozásaimmal ellentétben a fiatalokban nem bízik olyan nagyon.Sinya22 írta: ↑2022.08.05. 14:40:45Az igazolások/döntések eddig ezen a nyáron nekem kifejezetten tetszettek, de ezzel az Alonso üzlettel most nagyon nem értek egyet, mert ez egy az egyben azt jelenti, hogy Baldé megint semmi esélyt nem fog kapni a szezonban. Pedig bőven lenne keresnivalója Alba mellett(és nem mögött).
VEB: 3-4-3-ban is 3 klasszikus középpályás kapna alighanem szerepet, mint 4-3-3-ban. Tavaly is végig ez volt, Alves volt a 4. középpályás, vagy az EL-ben Alba.
Tényleg úgy néz ki, hogy ebben nem annyira progresszív. Nico, Torre és Balde is hasonló eset. A srácok biztos, hogy fognak még hibázni, de látszik, hogy van tehetség, szorgalom stb, erre ilyen M.Alonso, Pjanic féle 30 felettiek kerülnek elő helyettük.
Engem is pont így szomorúsággal töltene el a dolog. Szerintem is Baldé már msot versenyeztethetné Albát. Xavi egyébként a várakozásaimmal ellentétben a fiatalokban nem bízik olyan nagyon.Sinya22 írta: ↑2022.08.05. 14:40:45Az igazolások/döntések eddig ezen a nyáron nekem kifejezetten tetszettek, de ezzel az Alonso üzlettel most nagyon nem értek egyet, mert ez egy az egyben azt jelenti, hogy Baldé megint semmi esélyt nem fog kapni a szezonban. Pedig bőven lenne keresnivalója Alba mellett(és nem mögött).
Egyetértek veled! Én sem látom... Nem is azt mondtam, hogy 3-4-3-mat díjaznám, szerintem maradnunk kellene a 4-3-3-nál. De ez csak tényleg mágnestábla... A tény az, hogy szélen játszani tudó KP. az nagyjából nincs. Ezért egy jobbhátvéd elengedhetetlen lenne. Már nem csak matematikailg.visca el barca írta: ↑2022.08.05. 13:16:04továbbra se látom a 125 belső középpályásunk helyét ebben a rendszerben.Peter írta: ↑2022.08.05. 12:55:51Adott hozzá minden mindenhol.
Az igazolások is ebbe az irányba mutattak illetve a Raphi és Dembelé duóhoz való ragoszkodás is jelzett ilyen irányba.
Klasszikus támadó szélsők és védekezni tudó védők voltak a prioritás illetve Kessié és Lewa is illeszthető ebbe a logikába.
Aztán meglátjuk, mert az élet más, mint a mágnestábla.
De Jong sztori végére leszek még kiváncsi, illetve nekem Busi valahogy nagyon kilóg ebből a friss csapatból.
továbbra se látom a 125 belső középpályásunk helyét ebben a rendszerben.Peter írta: ↑2022.08.05. 12:55:51Adott hozzá minden mindenhol.
Az igazolások is ebbe az irányba mutattak illetve a Raphi és Dembelé duóhoz való ragoszkodás is jelzett ilyen irányba.
Klasszikus támadó szélsők és védekezni tudó védők voltak a prioritás illetve Kessié és Lewa is illeszthető ebbe a logikába.
Aztán meglátjuk, mert az élet más, mint a mágnestábla.
De Jong sztori végére leszek még kiváncsi, illetve nekem Busi valahogy nagyon kilóg ebből a friss csapatból.
Adott hozzá minden mindenhol.
Szerintem nem is a leggyengébb láncszem, hanem ez a poszt csak matematikailag van feltöltve...SR/Dest-velük. Ha a bal oldalt nézem, azt szeretném látni a jobb oldalon is. Stabil védekezés és jó előre játék, mint Alba néha még most is jól tesz. Ezt pedig az említett fiúk a jobboson nem tudják, még a védekezést sem. Persze meg lehet oldani Araujo, vagy Kounde kitolásával, ( és akkor velük szó szerint kitolnak ), de nem az volna az értelmes, hogy belőlük összeszokott stabil közép legyen? Xavi tudhat valamit, lehet a végén 3-4-3 ra állítjuk át a több évtizedes felállást?visca el barca írta: ↑2022.08.05. 12:00:52amennyire dicséri itt mindenki baldét (én nem nagyon láttam játszani), tök felesleges igazolás. azpilicuetara kellett volna all int nyomni, mert a jobbhátvéd poszt továbbra is a leggyengébb láncszemünk.messideco írta: ↑2022.08.05. 11:47:23Fabrizio Romano:
Barcelona are really close to signing Marcos Alonso! Talks are progressing well with Chelsea after Cucurella deal completed, personal terms agreed months ago. Been told it's now really close.#FCB
Parties waiting for Tuchel's green light but now finally confident.
Lehetett tudni, hogy a két spanyol közül mindkettő nem fog jönni, Alonsonak is örülök. Érik a 3-4-3 szerintetek?
amennyire dicséri itt mindenki baldét (én nem nagyon láttam játszani), tök felesleges igazolás. azpilicuetara kellett volna all int nyomni, mert a jobbhátvéd poszt továbbra is a leggyengébb láncszemünk.messideco írta: ↑2022.08.05. 11:47:23Fabrizio Romano:
Barcelona are really close to signing Marcos Alonso! Talks are progressing well with Chelsea after Cucurella deal completed, personal terms agreed months ago. Been told it's now really close.#FCB
Lehetett tudni, hogy a két spanyol közül mindkettő nem fog jönni, Alonsonak is örülök. Érik a 3-4-3 szerintetek?
Jobb oldalt ki jatszana be?messideco írta: ↑2022.08.05. 11:47:23Fabrizio Romano:
Angelino-t is el lehetne hozni aprópénzért a Lipcséből...tatesz1990 írta: ↑2022.08.05. 07:53:15Én azt se bánnám, ha nem jönne már senki idén. Próbáljuk ki Destet, Koundét, Sergi Roberto JHV pozícióban. A francia a válogatottban is játssza ezt a posztot, valamint minden adottsága megvan, hogy jó legyen itt is.
Jövőre viszont már szívesen látnám Pedro Porro a jobbon, Alejandro Grimaldot meg a bal oldalon!
Szerintem a mai nap Lewa-ról fog szólni. Ma lesz a bemutatása, elvileg több jegyet adtak el rá, mint eddig bárkiére.