2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Szalad az idő, amivel nem lesz könnyű versenyezni azért az aranylasztiért.
Lewa ígéretes volt mezőnybe visszalépéskor is, szemben Auba-val (és Depay-al), akitől mindig elpattant a labda háttal a kapunak...
Pedrivel azért zsonglőrködtek már ennyi idő alatt is, szóval ettől nem félek, meg szélsőnk sem volt ennyi még az életben.
Nem volt, azért olyan gyenge az első meccs, mint az sokan mondják. Remek erőpróba lesz a hétvégi mérkőzés.1994barca írta: ↑2022.08.20. 00:09:20Sajnos fèlreinformáltad magad fater vagy csak szimplán elvesztél a rengetegben…Én 100 ezerbe fogadok az ellenkezőjére! Ha már fogadásról van szó…Rezisto95 írta: ↑2022.08.19. 21:29:59Fogadok bárkivel 10 ezer forintba, hogy az idei szezon egy nagy kuka lesz, főleg ezeknek a nagy pénzkidobásoknak a tükrében, és nem is ez lesz a nagy baj, hanem az, hogy hosszú távon eladósodott a klub. Én is csináltam már ilyet a rulett asztalnál, mindent fel egy lapra, de én csak ezreket buktam, itt meg sok millió ember és szurkoló álmát bombázzák szét. Szomorú vagyok.
Sajnos fèlreinformáltad magad fater vagy csak szimplán elvesztél a rengetegben…Én 100 ezerbe fogadok az ellenkezőjére! Ha már fogadásról van szó…Rezisto95 írta: ↑2022.08.19. 21:29:59Fogadok bárkivel 10 ezer forintba, hogy az idei szezon egy nagy kuka lesz, főleg ezeknek a nagy pénzkidobásoknak a tükrében, és nem is ez lesz a nagy baj, hanem az, hogy hosszú távon eladósodott a klub. Én is csináltam már ilyet a rulett asztalnál, mindent fel egy lapra, de én csak ezreket buktam, itt meg sok millió ember és szurkoló álmát bombázzák szét. Szomorú vagyok.
Ráadásul biztos vagyok benne, hogy nem lesz az 40 misi különbözet, fogunk azon sokat hozni, mondjuk egy 5 éves távlatban, mert elsőre nem biztos, hogy bejönnek a szükséges eredmények. Lewa pl. pont az az ember, de remélhetőleg a brazil is az lesz, akik miatt több ember megy ki, több mez kel el, stb, a bevétel annyival több lesz, és annyival csökken az a 40-akárhány milliós különbség, plusz ugye a potenciális eredmények.visca el barca írta: ↑2022.08.19. 21:54:34Milyen eladosodasrol beszelsz? Arrol az evi kb 40 milliorol amivel kevesebb bevetelunk lesz?Rezisto95 írta: ↑2022.08.19. 21:29:59Fogadok bárkivel 10 ezer forintba, hogy az idei szezon egy nagy kuka lesz, főleg ezeknek a nagy pénzkidobásoknak a tükrében, és nem is ez lesz a nagy baj, hanem az, hogy hosszú távon eladósodott a klub. Én is csináltam már ilyet a rulett asztalnál, mindent fel egy lapra, de én csak ezreket buktam, itt meg sok millió ember és szurkoló álmát bombázzák szét. Szomorú vagyok.![]()
Milyen eladosodasrol beszelsz? Arrol az evi kb 40 milliorol amivel kevesebb bevetelunk lesz?Rezisto95 írta: ↑2022.08.19. 21:29:59Fogadok bárkivel 10 ezer forintba, hogy az idei szezon egy nagy kuka lesz, főleg ezeknek a nagy pénzkidobásoknak a tükrében, és nem is ez lesz a nagy baj, hanem az, hogy hosszú távon eladósodott a klub. Én is csináltam már ilyet a rulett asztalnál, mindent fel egy lapra, de én csak ezreket buktam, itt meg sok millió ember és szurkoló álmát bombázzák szét. Szomorú vagyok.
Azt értem, hogy ellene vagy, de a rulett erős túlzás szerintem, itt inkább befektetésekről beszélünk.Rezisto95 írta: ↑2022.08.19. 21:29:59Fogadok bárkivel 10 ezer forintba, hogy az idei szezon egy nagy kuka lesz, főleg ezeknek a nagy pénzkidobásoknak a tükrében, és nem is ez lesz a nagy baj, hanem az, hogy hosszú távon eladósodott a klub. Én is csináltam már ilyet a rulett asztalnál, mindent fel egy lapra, de én csak ezreket buktam, itt meg sok millió ember és szurkoló almát bombázzák szét. Szomorú vagyok.
Nagyjából mindenki tudja, hogy Memphis menni fog. Az a kérdés csak, hogy a Barca kap-e valamit, vagy ingyen.FCBsteve írta: ↑2022.08.05. 19:02:13
Már leigazolásakor írták a hírekben, hogy a 9-es mez az övé lesz, így szerződött...
RL9 a márkaneve (ahogy pl a CR7 is), alaposan bejáratott a hazájában, stb... Én már az USA meccsen a 9-es mezben vártam a pályára, de így még látványosabb...
Főcikkben nem láttam, de másutt így írták:
When asked about Lewa’s number nine kit, Laporta added: “Lewandowski with the number 9? For reasons that interest the club, for image and advertising issues, we have made this decision, with respect, yes, to Memphis, who has understood it perfectly.”
Szóval, a "respect Memphis" ott van, gondolom már rég lebeszélték...
De. Pontosan az volt, hogy a háta mögött megpróbálták (amúgy teljesen esélytelenül) leigazolni Haalandot, miközben neki nem akartak szerződést hosszabbítani, max. 1 évre.Barcaforever írta: ↑2022.08.08. 15:19:31Kíváncsi lennék a pontos történésekre, ami közte és a bajor vezetőség között ment tavasztól. Kicsit zavaros nekem, mitől jött ekkora fordulat a történetbe és miért akart azonnal eligazolni.
Nem valami olyasmi volt, hogy felröppent, hogy akarnak a helyére igazolni valakit, (Haaland) és ezen bedurcázott?
Így is lehet nézni, de CR ugyanannyiért jött, de Moratát visszavették 30-ért, ott van Bale közel 100 millióért orbitális fizetéssel ingyen megy, James 75 millió kb. 10-ért ment, Jovic kb. 70 szinte 0 játékperc talán kölcsönben van és ezek akkor nem annyit jelentettek mint most.Asensi írta: ↑2022.08.08. 21:41:27Szerintem teljesen rossz helyen keresed a probléma gyökerét. Az elmúlt évtized legeredményesebb csapata a BL-ben a Margit. Természetes, hogy eredmények birtokában a játékosok ára magasabb lesz. De valószínű, hogy ha sorozatban nyernénk BL-t akkor nem a játékospk eladásából szeretnénk pénzt kapni, hanem az UEFA-tól, FIFA-tól reklámokból és ajándékok eladásából dőlne a pénz...Troym írta: ↑2022.07.20. 12:55:21ott egyensúlyoz egy Hazard méretű buktát, hogy CR 100 millióért ment el, egy balfék Jese 25m-ért, egy Morata 60m+ egy Kovacic 45m, egy Regulion 30, Odergard 35m.
Itt Coutinho 20m, Griezmann talán 40, Tobido 8 (most 20-t ér) Cucurella 10 (most kb 50ért fogja vinni a City), plusz egy csomó ingyen. Úgy kell(ene) sztárt venni, hogy x év múlva, ha esetleg eladnánk kijöjjön belőle egy másik sztár.
Szerintem teljesen rossz helyen keresed a probléma gyökerét. Az elmúlt évtized legeredményesebb csapata a BL-ben a Margit. Természetes, hogy eredmények birtokában a játékosok ára magasabb lesz. De valószínű, hogy ha sorozatban nyernénk BL-t akkor nem a játékospk eladásából szeretnénk pénzt kapni, hanem az UEFA-tól, FIFA-tól reklámokból és ajándékok eladásából dőlne a pénz...Troym írta: ↑2022.07.20. 12:55:21ott egyensúlyoz egy Hazard méretű buktát, hogy CR 100 millióért ment el, egy balfék Jese 25m-ért, egy Morata 60m+ egy Kovacic 45m, egy Regulion 30, Odergard 35m.
Itt Coutinho 20m, Griezmann talán 40, Tobido 8 (most 20-t ér) Cucurella 10 (most kb 50ért fogja vinni a City), plusz egy csomó ingyen. Úgy kell(ene) sztárt venni, hogy x év múlva, ha esetleg eladnánk kijöjjön belőle egy másik sztár.
Már leigazolásakor írták a hírekben, hogy a 9-es mez az övé lesz, így szerződött...
Szerintem az ilyet nem lehet megbeszélni, persze ha a 9-es mezért felajánlják neki a 10-es vagy a 11-est na az más. És talán Lewanak se kellett volna belemenni.
A távozások (és néha az érkezések is) néha valóban szerencsétlenül alakultak, de Lewa extraklasszis, kiváló személyiség, aki várhatóan a csapattársakra is pozitív hatással lesz.Troym írta: ↑2022.07.20. 12:55:21
Nem mondom, hogy nem kell sztár, azt mondom egy ennyire anyagilag és szerkezetileg is küszködő csapat kapcsán nagy luxus, hogy soha senkiért nem tudunk normális pénzt kapni. Pénzügyileg a Real sokkal jobban sáfárkodik. Ott is megvannak a mellélövések, de ott egyensúlyoz egy Hazard méretű buktát, hogy CR 100 millióért ment el, egy balfék Jese 25m-ért, egy Morata 60m+ egy Kovacic 45m, egy Regulion 30, Odergard 35m.
Az csak személyes véleményem, hogy egyébként sztárok jelenleg is vannak a csapatban. Szerintem Araujo, Pedri, Gavi miatt igenis megéri kimenni egy meccsre.
Az üres stadion leginkább az állandóan változó ki és beutazási szabályok miatt van. De én pl. voltam kinn pár éve, Covid előtt Barcelona-Alaves meccsen és akkor is kb 65.000 voltak a stadionban, pedig akkor még volt Messi, Suarez, Dembele, stb a pályán.
Nem mondom, hogy nem kell sztár, azt mondom egy ennyire anyagilag és szerkezetileg is küszködő csapat kapcsán nagy luxus, hogy soha senkiért nem tudunk normális pénzt kapni. Pénzügyileg a Real sokkal jobban sáfárkodik. Ott is megvannak a mellélövések, de ott egyensúlyoz egy Hazard méretű buktát, hogy CR 100 millióért ment el, egy balfék Jese 25m-ért, egy Morata 60m+ egy Kovacic 45m, egy Regulion 30, Odergard 35m.Xavier Hernandez írta: ↑2022.07.20. 12:28:58
Kicsit sem vitatkozva a fentiekkel, csak annyit tennék hozzá, hogy a modern csúcsfoci, ahol sikerek és pénz is van, egyszerűen nem működhet már sztárok nélkül. Persze, mindig is voltak sztárjátékosok, de ami az utóbbi 10 évben történt a foci világában is (elsősorban a közösségi média/okostelefon kombó révén) arra nem volt felkészülve a világ. A korlátlan pénzű arab befektetők mellett a globális celebőrület is felhajtotta a játékosok árát és bérét, a mezeladások, jegyeladások, a futballturizmus egyszerűen nem működnek nagy nevű sztárok nélkül.
Én a pandémia eleje óta terveztem, hogy elmegyek Barcelonába a családdal, megnézem még utoljára Messit... na, ez már gyaníthatóan nem fog megvalósulni. Bevallom, én biztos nem fizetek ki azért százezreket, hogy megnézzem, amint az ilyen nevenincs Destek, Minguézák, vagy akár Depayok bénáznak a pályán!
Ezt pontosan érzékelik Barcelonában is, gyakorlatilag üres a stadion, a futballturizmusnak konkrétan annyi, a mezeladások sem hoznak semmit, ki venne Dembélés mezt, őszintén?!
Ezért kell egy ilyen Lewandowski szintű, (ugyan már kicsit kiöregedett) sztár, mert jelenleg semmilyen húzónév nincs a Barcában - korábban meg szinte csak nagy nevek voltak a csapatban, szinte minden poszton egy zseniális, legendás játékossal. Most meg innét-onnét ingyen, vagy apróért igazolt játékosaink vannak, pár valóban tehetséges fiatallall, akik jók ugyan, de távolról sem világsztárok, semmilyen tekintetben. Nagyon el voltunk kényeztetve, most meg nagyon nem, és ezzel párhuzamosan a közönség igényei is nagyon megváltoztak.
Kicsit sem vitatkozva a fentiekkel, csak annyit tennék hozzá, hogy a modern csúcsfoci, ahol sikerek és pénz is van, egyszerűen nem működhet már sztárok nélkül. Persze, mindig is voltak sztárjátékosok, de ami az utóbbi 10 évben történt a foci világában is (elsősorban a közösségi média/okostelefon kombó révén) arra nem volt felkészülve a világ. A korlátlan pénzű arab befektetők mellett a globális celebőrület is felhajtotta a játékosok árát és bérét, a mezeladások, jegyeladások, a futballturizmus egyszerűen nem működnek nagy nevű sztárok nélkül.drobika írta: ↑2022.07.20. 09:22:00Egyetértek veled gazdasági szempontból. Lewa három szezon múlva ingyen fog elmenni a kora miatt. Bizony jó néhány olyan igazolásunk volt, ami nettó pénzügyi veszteség, most a Cou, Griez fajta kolosszális buktát ne is említsük, és ugye Dembelé is komoly veszély volt. Szerintem sem lehet ilyen módon gazdaságilag vezetni egy klubot. Ami itt szerepet játszik az az azonnali eredménykényszer. Nem érünk rá csapatot építeni a fiatalokból, a rendelkezésre álló embereinkből. Ez pedig szerintem súlyos hiba. Persze így sem garantált, hogy a bajnokságban, vagy a BL-ben tarolni fogunk, de mégis nagyobb rá a remény, és ezért beáldozunk súlyos pénzeket.Troym írta: ↑2022.07.19. 23:02:04A fő gondom az ilyen típusú igazolásokkal, hogy előre megmondható, hogy ha egyszer elmegy, az ingyen fog történni. A Barca temérdek pénzt öntött ki olyan játékosokra, akikről előre tudni lehetett, hogy bevételt semmiképp nem generálnak, mikor majd elmennek (Mathieu, Turan, Pjanic, Braithwaite,Vermaelen) , emiatt is
folyamatosan negatív az egyenleg és jött össze több, mint 1 mrd veszteség. Ő is innen vonul majd vissza, vagy megy ingyen a Galaxyba 2024-ben.
Gazdasági szempontok nyilván ne írják felül a sportszakmait, de szerintem 30+ játékosért hiba pénzt fizetni. Plusz ha annyira kellett egy 35 körüli góllövő csatár, miért nem jó Cavani ingyen? Lehet nem lő 2 év alatt 40 gólt, csak 25-t, de a megspórolt 50 millióból meg lehetett volna szerezni mellé valamelyik 20-22 éves nagy tehetséget és akkor 2 év múlva se lenne csatár nélkül a csapat, Auba és Lewa nélkül, vagy Azpi helyett rá lehetett volna menni egy top jobbhátvédre is.
Nem könnyű a sportszakmai eredményesség oldalt, és a gazdasági racionalitást egyszerre figyelembe venni, pedig kellene, de most sem megy, ahogy korábban sem megy nekünk. A Bayerntől pedig lehetne tanulni ezen a téren.
Most már itt van Lewa. és remélhetően vele harcban lehetünk célokért, komoly pénzekért, és az egyenleg talán javulni fog. De nagy a rizikó az biztos.
A Bayern könnyen vezet racionális gazdálkodást, mert semmi konkurenciája nincsen, hazai porondon garantált neki a siker akkor is, ha semmit nem költ. A Barca és a Madrid ezt nem teheti meg, mert ott vannak egymásnak, húzzák egymást, és ha az egyik elkezdene kevesebb erőforrást használni lemaradna a másiktól, ami hosszútávon egyre csak növeli a visszatérés nehézségét. Münchenben ez nincs meg. Bár az is igaz, hogy ezek akkora brandek már, hogy sikerek nélkül is tudnak növekedni, lásd MU. Ez a 4 csapat ilyen valószínűleg. Pont emiatt nincs is gond szerintem ezekkel a kvázi hitelekkel, amiket felvettetek a nyáron, mert soha nem hagynák becsődölni a klubot, túl sok pénz van benne ahhoz. Max a lelkét veszíti el azzal, hogy szépen lassan elhagyja az elveit, a mezszponzorral, az utánpótlások hanyagolásával, a stadion nevének eladásával, legvégső esetben meg majd a socio rendszer helyére is egyetlen milliárdos kerül. Aki ettől fél az mondjuk jogos, azt megértem.