visca el barca írta: ↑2022.08.25. 20:24:48
Andris írta: ↑2022.08.25. 20:18:27
Xavinak most kell a kvalitásait megmutatni, hát szerintem meg nem. Pont az ilyen ócska hozzáállás miatt nem tud nyugiban épülni egy új csapat ennél a klubnál.
És meddig kell Xavikát tutujgatni? 2-3 év? A segge alá lett téve egy top 5 world class keret, ideje felnőnie a feladathoz.
Nos, egyrészt eddig nem kellett tutujgatni, tavaly már beugrósként is sokkal többet kaptunk tőle, mint amire higgadt fejjel számítani lehetett.
Másrészt, ezután sem tutujgatni kell, hanem feldolgozni a fejekben végre bizonyos dolgokat:
1. felkészülés helyett (ami általában járna az edzőknek) egy befejezetlen keretet kapott, egy amerikai pénztúrát, majd a VB miatt egy Augusztusban repülőrajtot vevő bajnokságot.
2. fiatal, tapasztalatlan, mondjuk hogy zöldfülű
3. kezdjem el sorolni a játékosokat, akik world class játékosként hatalmasat buktak nálunk, vagy legalább mélyen alulteljesítettek, még Pep kereteinek részeként is?
4. egy csapat valódi újraformálása igenis 2-3 év szerintem, enélkül csak részmegoldásokat kapunk, kénszereket, stresszt
5. ha gazdasági kényszerek is vannak, pláne olyanok mint nálunk, akkor még több is lehet a 2-3 évnél
Ezek mind így vannak szerintem, úgyhogy lehetnek alapvetően jó kvalitásai, jó keret ellenére is igen komoly nehézségekkel néz szembe egyelőre, idén mindenképp, de szerintem majd még jövőre is.
Nyilván képtelen lesz a szurkolók nagyja ésszerűen hozzáállni, de azért próbálkozhatok.
UI: veb, nem akarlak bántani, de ha kritizálni lehet Xavit (vagy mindenkori edzőt), akkor egyből top5 worldclass keretünk van... ha viszont a játékot, a csapatot, egyes játékosokat, akkor top20ba se férünk.
Ha neked ezektől az igazolásoktól top5 lett, akkor tavaly tavasszal is top10ben kellett lennünk, de én nem így emlékszem a hozzászólásaid alapján. Szerintem bőven túl sok a bizonytalanság ahhoz, hogy top5 közelében emlegethessük magunkat ezen a ponton. Ha gondolod, kifejetem ezt a sok bizonytalanságot is.
Mégegyszer: irtó kártékonynak érzem ezt a szurkolói hozzáállást, és az igazoláspolitikánk csak rátett még három lapáttal. Előre sajnálom Xavit, pedig szerintem nem fog rosszul teljesíteni.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila