csababarca írta: ↑2022.08.25. 22:15:26
Mondjuk az se rossz taktika, amit csinálnak sokan, hogy “ huuu hát innen komoly bravúr lenne továbbjutni, nem vagyunk még összeállva, bajnok inter, seria a stb”.
Aztán majd amikor továbbmegyünk jöhet a “voáaaa Xavi mekkora edző, ilyen rövid idő alatt így összerakott egy csapatot, fuuu de joooo, ebből a csoportból kevesen jutottak volna tovább, de hàt Xavi megoldotta”.
Na nekem ez a toxikus.
Ebből a csoportból tovább kell menni, kész. Semmi bravúr nem lenne ebben, ha második helyen továbbmegyünk. Ha elsőn az igen, arra azt mondom én is hogy bravúr.
Ez mondjuk semmiképp sem toxikus, de értem, mire gondolsz, idegesít a hozzáállás. Xavi is remélem amúgy ezt fogja csinálni, a top edzők így szeretik levenni a játékosaikról a terhet, és működik a dolog.
Szerintem senki nem azt mondta, hogy ne mi lennénk az esélyesek kijutni legalább a 2. helyen, csak az a túlzás, ha azt mondjuk, hogy ennek sétagaloppnak kell lennie ebben a csoportban, és evidensnek. Ez szerintem így semmiképp sem igaz, mint ahogy az is tény, hogy alighanem olaszország legjobb csapatáról beszélünk az elmúlt 3 évből, még ha tavaly éppen nem is húzták be. Most még a gólvágójuk is visszajött, ami tavaly hiányzott. Semmiképp sem az a kategória, aki friss kerettel gond nélkül meg kell verni egy olyan terepen, ahol az elmúl 3-4 évünk baromi gáz volt. Az kb biztos, hogy jobbak leszünk náluk két meccsen, de ki lehet kapni 20 kapuralaövéssel is 1 ellen, a foci ilyen. Nyilván a BM ellen sem vagyunk feltétlen tök esélytelenek, de azért az idén még magas léc lehet, és kéne egy kis szerencse is hozzá, ha elöl legalább két támadónk álomnapot fog ki pl. Meg a mostani TS is kellene majd, meg a védőpárosunknak is össze kell állnia.
1-2 meccsen bármi megtörténhet, ezért van az, hogy csak azok a csapatok jutnak ki rendre teljes simázással a csoportokból, akik sokkal európa felett állnak, mint mi régen, most a BM, City, PSG, esetleg Pool még a Reálnak is akadtak gondjaik az elmúlt években, de valahogy megoldották győztes mentalitásból. De ezek mind hosszú évek alatt kiforrt csapatok, a miénkben az új kemény mag kb 1-2 éve van itt, az edző háromnegyed éves, többiek meg egynyáriak.
Peter: 18-26 éves játékosokat hoztunk posztra, többnyire edzői kérésre ez erősen projektszavú. Attól, hogy mindig kiemeled az egyetlen időset, aki a projekt rövidtávú sikerét tudja jelentősen megdobni, attól még nem öreg idiótákat igazoltunk projekt nélkül.
Ja, hogy nem voltunk a béka feneke alatt a tinikkel a 9. helyen? Ez nekem új, mert szerintem lejjebb voltunk, mint anno a Pool. Ez 3/4 éve volt még csak... amikor nem tudtuk, indulhatunk-e a BL-ben....
Az, hogy felgyorsítottuk a projektet (Pl Lewyvel (:D)), az nem jelenti azt, hogy holnapután lesiázzuk az Intert oda-vissza és nyomunk egy 3-3-as összesítést a BM-el. Egy csapatnak idő kell, kérdés, mennyi. Vannak nagyon ritka kivételek, de ezek tényleg nagyon ritkák.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy