visca el barca írta: ↑2022.09.05. 12:14:50
Valaki kerdezte nemregiben, h mikor lottunk utoljara szabadrugasból gólt
Barcelona’s last successful free kick goal was scored by Messi on May 2, 2021 at Mestalla against Valencia
Az idei szezonban négy olyan szabadrúgásunk volt, amit direktben lőttünk kapura. 3 Raphinha, 1 Fati. Hogy ennyiből nem lett gól, szerintem nem katasztrófa. Messi sem lőtt minden negyedikből gólt.
Én ezért még nem esnék kétségbe.
A Sevillának 1 igazi ziccere volt, jó szívűen 2. Azután gyakorlatilag csak nekünk volt helyzetünk, aminek ha a felét belőjük kb. késbe futott volna a Sevilla.
És a pillanatnyi helyezésük egyáltalán nem tükrözi a minőségüket. A Koundé-Diego Carlos duó persze hiányzik a korábbiakhoz képest, de azért Nianzou vagy Mercao sem kutyaütő. A többi poszton igazán nem gyengültek. Az első 5-ben szerintem benne lesznek. Ráadásul a Ramón Sánchez-Pizjuánban minden csapat megszenved.
Nem hiszem, hogy a Betis vagy az Osasuna fog a harmadik helyért küzdeni.
Viszont a 4 meccs 1 kapott gól szerintem elég jó előjel, pedig még teljesen nem is állt össze a védősor. Úgy tűnik MAtS is újra megtalálta magát.
Én személy szerint az őszi szezonban még nem várok hatalmas javulást játékban vagy eredményekben. Szinte új az edző, a kezdőben rendszeresen 4-5 friss igazolás van, más és más közegből jöttek, nem olyan könnyű gyorsan megtanulni egy új játékot/stratégiát, még meg kell találni az összhangot és a megfelelő taktiká(ka)t.
Viszont látszik, hogy nem csak egy formációt ismer a csapat, vannak új játékelemek, tudunk meccs közben is váltani, az eddigi meccseken is több kontrát vezettünk például, mint az elmúlt szezonban összesen.
Inkább a tavaszra leszek kíváncsi, addigra már rendesen összeállhat a csapat, mindenki megtalálhatja a helyét.