Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem tudom, hogy Conte miért lenne ekkora sztár. Az Interrel két év alatt kétszer zúgott ki a csoportból a Bl-ben, egy jelenlegi csoportban bukó a Sporting ellen, X a Frankfurttal, bajnoklságban 3-4. hely, kb hozta a kötelezőket, a rangadókon bukta. (de a Bl-be sem ő juttatta őket, hanem Santo).
Ez nem sci-fi, hanem fantasy mivel semmilyen valóságos alapja nincs. Amikor Xavi lett az edző, akkor épp túl voltunk egy elnökválasztáson, ahol az első két helyezett edző-jelöltje Xavi volt. Innentől fogva teljesen értelmetlen más edzők lehetőségeiről beszélni...
Ennél azért sokkal bonyolultabb a dolog. Lehet, hogy a keret en bloc jobb, de egy baromi kemény szakaszban vagyunk, 3 naponta játszunk a legerősebb ellenfelekkel, ami tavaly egész más volt, ráadásul pont most vesztettük el a kulcsjátékosainkat. Egy Araujoval, Koundéval de még egy Christenssel is egéssz más lett volna pl. az Inter elleni meccs/meccsek.Troym írta: ↑2022.10.19. 11:36:49Ha a tavalyi rém gyenge keret jó volt 2. Helyre és ugyanannyi pontot gyűjtöttek november után mint a Real, majd 150 millió és 7 játékos után centire ugyanott tartunk, akkor nagy előrelépés nincs eredményekben. Értem én hogy kell idő, de másik oldalról mire összeáll a csapat, Lewa is lesz 35-36 és nem hinném, hogy majd nem épül le fizikailag, de kezdőcsapatban mindig ott lesz. Nemzetközi szintén is ugyanaz várható, tavaly is EL volt tavaszra, valószínűleg idén is és nem látom a gyilkos ösztönt, hogy majd megnyerjük, mert az meg majd rangon aluli lesz.
Mondjuk bizalmi válság és Dani Alves együtt elég rosszul hangzik, mert sikerült úgy "elküldeni", hogy meg is mondhatták volna neki is és a szurkolóknak is az utolsó meccs előtt,ami az ő kívánsága is volt..Asensi írta: ↑2022.10.18. 18:54:10
Amikor Xavi lett az edző, az nem csak a labdarúgásról szólt. Itt válság volt. Szakmai, pénzügyi, bizalmi válság. Ezért kellettek olyan emberek mint Dani Alves vagy Xavi, akik az arcukat, a hitelességüket adták a nehéz helyzetben lévő csapatnak. Nem csak a technikai stáb eredménye, hogy idejöttek játékosok bagóért, átigazolási pénz nélkül. Xavi nélkül ma nem lenne ilyen erős (sem) a csapat. Mindenki lobbizhat Xavi elmozdításáért, de ma (és még legalább két szezonon keresztül) nem ez a Barcelona érdeke.
Lewa is elmondta, hogy csak Xavi miatt jött ide.Asensi írta: ↑2022.10.18. 18:54:10
Amikor Xavi lett az edző, az nem csak a labdarúgásról szólt. Itt válság volt. Szakmai, pénzügyi, bizalmi válság. Ezért kellettek olyan emberek mint Dani Alves vagy Xavi, akik az arcukat, a hitelességüket adták a nehéz helyzetben lévő csapatnak. Nem csak a technikai stáb eredménye, hogy idejöttek játékosok bagóért, átigazolási pénz nélkül. Xavi nélkül ma nem lenne ilyen erős (sem) a csapat. Mindenki lobbizhat Xavi elmozdításáért, de ma (és még legalább két szezonon keresztül) nem ez a Barcelona érdeke.
Hát nehéz a személyeskedés határát nem túllépni, amikor ilyeneket olvasok. De megpróbálom. Előre bocsátom, hogy még a focihoz se értek annyira, mint Van Gaal, Koeman vagy akár Setien, pedig ők itt már alaposan le lettek húzva. Ezért nem a különböző taktikákról írnék.szbsz írta: ↑2022.10.18. 13:10:03Én meg azt nem értem, hogy pattant ki, hogy hozzuk egyáltalán ide (mármint értem, de mindegy) SIkerült az NB1 szintű katari bajnokságot zsinórban kétszer behúznia a (gondolom) egyik legjobb csapattal ott, akkor már tuti az egyik legerősebb bajnokságban is be fog válni? Hát nem úgy tűnik egyelőre
De perszer adjunk még neki időt legalább 2-3 szezont mer ugye ha a katari bajnokságban jó volt akkor egyértelmű, hogy itt is jó lesz előbb-utóbb?!Kabaré ami ennél a csapatnál megy edző terén komolyan mondom....
E: Nagyon elhamarkodott volt a kinevezése szerintem, ha előbb még elmaent volna egy top bajnokság középcsapatában és ott is bizonyított volna akkor ok de ez így nonsense...
Ezt a labdatartós passzolgatós focit már 10 éve a legtöbb csapat megtanulta teljesen semlegesíteni, ezek szerint katar legalább 30 évvel van lemaradva az elit focitól.
Akkor, hogy tudta második helyre felhozni a csapatot a kilencedikről, ha ennyire amatőr? Jelenleg se állunk rosszul a bajnokságba. A Bl-ben egyedül az Inter elleni idegenbeli meccs lett valami nagyon tragikus, de a többi teljesen rendbe volt. Zidane hány BL-t nyert egymás után, neki volt edzői múltja? Vagy olyan jó edző lenne? Azért nincs most se csapata, nem kapkodnak utána, vagy Tuchel-t kellett volna hozni, biztos a lejtmenetben lévő Barcát választja a Chelsea helyett, negyed annyi pénzért. Oké, hogy megszoktuk a sikereket, de annak már jó ideje vége. Amikor jött a nyolcas a Bayern ellen, ott kellett volna mindenkit kipakolni, aki abba benne volt, nem két-három évvel később.szbsz írta: ↑2022.10.18. 13:10:03Én meg azt nem értem, hogy pattant ki, hogy hozzuk egyáltalán ide (mármint értem, de mindegy) SIkerült az NB1 szintű katari bajnokságot zsinórban kétszer behúznia a (gondolom) egyik legjobb csapattal ott, akkor már tuti az egyik legerősebb bajnokságban is be fog válni? Hát nem úgy tűnik egyelőre
De perszer adjunk még neki időt legalább 2-3 szezont mer ugye ha a katari bajnokságban jó volt akkor egyértelmű, hogy itt is jó lesz előbb-utóbb?!Kabaré ami ennél a csapatnál megy edző terén komolyan mondom....
E: Nagyon elhamarkodott volt a kinevezése szerintem, ha előbb még elmaent volna egy top bajnokság középcsapatában és ott is bizonyított volna akkor ok de ez így nonsense...
Ezt a labdatartós passzolgatós focit már 10 éve a legtöbb csapat megtanulta teljesen semlegesíteni, ezek szerint katar legalább 30 évvel van lemaradva az elit focitól.
Oké, akkor mégis mi az a foci, ami szerinted tartható lenne és még Barcásként is megállná a helyét? A Pep által használt és végletekig kisimított csapetegységként működő Tiki-Taka, után következett két olyan Manager, akik bár próbálták ezt erőltetni, láttuk, hogy nem olyan volt már , mint amilyennek lennie kellene. Erre jött Lucho a 4-3-3-mal. Természetesen itt már nem a labdatartás az ami előtérbe lett helyezve, hanem az erőteljes letámadás és vezetett kontráink. Azonban ehhez kellett egy bomba formában lévő MSN, ahol mind a három játékos zsenialitása az ami meghozta a gyümölcsöt. Lucho után jött Valverde, Neymar meg ment és bár még behúztuk a bajnokit, meg a kupát, de a BL-nél már érződött, hogy a Messi és Suarez villongásai kezdenek alábbhagyni a jókedvükkel együtt. ÉS itt rá is ültünk a zsírostalpú szánkóra a jégen, ahol is lejtő legalján még Csóri Koeman is csak hason csúszva fogta a szánkó madzagját...Hiszen olyan formátumot próbált ő is ráerőltetni a csapatra, ami egy holland válogatottnál megy( szuper védekezés és letámadás, a.k.a. erőfoci) de itt a madárcsontú spanyoloknál nem annyira kifizetődő.szbsz írta: ↑2022.10.18. 13:10:03E: Nagyon elhamarkodott volt a kinevezése szerintem, ha előbb még elmaent volna egy top bajnokság középcsapatában és ott is bizonyított volna akkor ok de ez így nonsense...
Rijkaard két évig volt a válogatott edzője, Guardiola, Lucho a Barca B-t edzette, Tito tapasztalata is gyakorlatilag egy év másodedzősködés. Viszont Pep-et kivéve mindannyian egy már komplett csapatot vettek át, nem egy szinte nulláról induló projektet, tele csikókkal és új emberekkel, akiknek többsége még nem is vagy alig állt rendelkezésre.szbsz írta: ↑2022.10.18. 13:10:03Én meg azt nem értem, hogy pattant ki, hogy hozzuk egyáltalán ide (mármint értem, de mindegy) SIkerült az NB1 szintű katari bajnokságot zsinórban kétszer behúznia a (gondolom) egyik legjobb csapattal ott, akkor már tuti az egyik legerősebb bajnokságban is be fog válni? Hát nem úgy tűnik egyelőre
Ez csak ott sántít hogy Messivel a végén egy folyamatos lejtmenet volt és Ő is vastagon benne volt a Liverpool, Roma, Juve-s égésekben. A vége rosszul lett lezárva sajnos de mindenki tudta hogy ideje elengedni. Az meg persze gáz hogy azóta se épül igazán a dolog mert csak vásárolunk össze vissza továbbra is, lyukakat foltozva alig gondolva a jövőre. Egy két kivétellel persze.Andris írta: ↑2022.10.18. 10:46:41Azt is mondta, hogy Messi elvesztése egyszerűen nem kiheverhető egy csapat számára, szerinte. Nem természetes, hogy ennyire hátán viszi valaki a klubot, és egész másként fest az, ha ilyenek csak időszakosan vannak. 1-1 hónapig, 1-1 évig max, vagy akár egyáltalán nincsenek. Vagy egyszerre több kiugró van, de senki se dominál. Szerinte a szurkolók sose lesznek elégedettek, teljesen mindegy volt hogy most estünk ki a BLből, vagy márciusban estünk volna ki, mert több év kell, amíg elfogadják, hogy nem alapértelmezett a továbbjutás vagy a bajnoki esélyesség minden egyes évben.
Én meg azt nem értem, hogy pattant ki, hogy hozzuk egyáltalán ide (mármint értem, de mindegy
Itt megy a sopánkodás, ha egy meccset gyenge játékkal nyerünk, Ernőnél a játékot sokszor rossz volt nézni, semmivel nem volt több koncepció. A kp.-nak kis túlzással annyi volt a dolga, hogy tegye oda Messinek a labdát és ő vagy Suarez majd megoldja. Abszolút esetleges volt a játék, sok koncepció sem volt.visca el barca írta: ↑2022.10.18. 05:52:05Persze, hogy meg van, ugyanugy, mint h ketszer nyertunk ugy bajnoksagot h mindenkit agyonvertunk.éS írta: ↑2022.10.17. 23:54:13
Semmivel nem írt nagyobb hülyeségeket, mint te azzal, hogy Valverdének mennyivel gyengébb játékosállomány állt a rendelkezésére.. Már ott bukik az egész, hogy Valverdének volt egy 30 éves Messi-Suarez duója és nem kellett teljesen új csapatot építenie a romokból. Római, liverpooli égés még megvan?
Persze, hogy meg van, ugyanugy, mint h ketszer nyertunk ugy bajnoksagot h mindenkit agyonvertunk.éS írta: ↑2022.10.17. 23:54:13Semmivel nem írt nagyobb hülyeségeket, mint te azzal, hogy Valverdének mennyivel gyengébb játékosállomány állt a rendelkezésére.. Már ott bukik az egész, hogy Valverdének volt egy 30 éves Messi-Suarez duója és nem kellett teljesen új csapatot építenie a romokból. Római, liverpooli égés még megvan?visca el barca írta: ↑2022.10.17. 20:33:15igy van, tök 1érlemű, hogy xavi valverde miatt ilyen gyenge. van e még ilyen hulyeseg a tarsolyodban?ez pont olyan mikor magyarazod h milye durva jok vagyunk xg-ben ami senkit nem érdekel
![]()
Semmivel nem írt nagyobb hülyeségeket, mint te azzal, hogy Valverdének mennyivel gyengébb játékosállomány állt a rendelkezésére.. Már ott bukik az egész, hogy Valverdének volt egy 30 éves Messi-Suarez duója és nem kellett teljesen új csapatot építenie a romokból. Római, liverpooli égés még megvan?visca el barca írta: ↑2022.10.17. 20:33:15igy van, tök 1érlemű, hogy xavi valverde miatt ilyen gyenge. van e még ilyen hulyeseg a tarsolyodban?ez pont olyan mikor magyarazod h milye durva jok vagyunk xg-ben ami senkit nem érdekel
![]()