Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Ha gondolod, küldd el privátban, érdekel. Bár pár cseremeccs alapján statokat levonni akkor sem mernék, annak mindig csak hosszabb távon van szerintem értelme.csababarca írta: ↑2022.10.19. 16:43:00Érdekes módon 2 topikban is megtaláltam azokat a kommenteket amikre gondoltam, de had ne idézgessem már ide, egyébként is irreleváns a téma szempontjából.
Ugye a vitaalap a magassága volt (abban én védtem), meg hogy miért játszott 5.-6. számú khv.-t, amikre hoztam statokat, ignorálva lettek, majd megfejtették hogy azért mert úgyis eligazol. Ok.
De miért érdekel, vagy miért kérdőjelezed meg azt, hogy valaki Nevesre azt mondja középszer, az biztos nem látta játszani? Csak az láthatta játszani, aki szerint klasszis top keresett vkp?:D
EG-ről első blikkre lehetett látni, hogy nem lesz nekünk jó, Ferranban amúgy szintén lenne potenciál, de valamiért ő is befulladt itt.
Én mindenkinek megadom a bizalmat, olvasd vissza EG-nél pl mit írtam.
Nálam ha ide jön valaki, tiszta lappal indul, aztán meglátjuk. Sajnos legtöbb esetben hamar kiderülnek a dolgok.
Pedrit anno benéztem (mondjuk valamiért néha Koeman talán balszélsőként játszatta?!wtf), ő kellemes csalódás lett, mert tényleg gyengusan kezdett, mostanra meg nálam ő az egyedüli fix ember a kp-n.
Érdekes módon 2 topikban is megtaláltam azokat a kommenteket amikre gondoltam, de had ne idézgessem már ide, egyébként is irreleváns a téma szempontjából.bence0330 írta: ↑2022.10.19. 16:17:26Pedig az embert roppantmód érdekelné egy ilyen komment, ugyanis nem létezik. Ha Garcia istenítése alatt azt érted, hogy már mikor azelőtt mindenki leszedte volna a keresztvizet, hogy akár egyetlen percet is látták volna játszani, és arra páran azt mondtuk, hogy várjuk már vele legalább amíg játszik, mert tényleg top-top védők voltak előtte, és nem tudhatjuk, miért sokadik csere ott.
Nekem máig nagyon fura, hogy felmerül pár név, és már előre úgy írják le őket, hogy alighanem csak pár percet láttak belőlük összefoglalókból. NAgyon érdekelne, ki mennyit látta Tielemans-t, vagy Nevest focizni.
A PL-huszárságról meg annyit, hogy nem ez határozza meg, ki hogy fog beválni. Nézzük a nyarat:
Chtistensen, Raphinha, Kessié, Koundé, Lewy, Alonso, Bellerin, (Torre).
Aki egyáltalán nem vált be (eddig friss érkezőhöz képest sem): Kessié, nem PL, bár nem is francia/portugál, tény. Alonso? (PL)
Aki nem vált be annyira, amennyire lehetett volna, de azért semmiképp nem rossz új csapathoz képest (eddig): Raphinha, talán Torre, csak túl fiatal. (PL, Liga3)
Aki egyértelműen bevált: Koundé, Christensen, Lewy. Egy spanyol, egy PL, egy Bundesliga.
Bellerint nem értékelném, nem nézett ki rosszul, de ennyi idő alatt most kihagyom.
Ebből sehogy ne hozzuk már ki azt az általánosítást, hogy a PL-ből túlértékelt játékosok jönnek. De továbbra is erősen mi húzzuk le azokat is, akik itt nem teljesítenek jól, akár PL, akár nem PL.
Van bennük egy közös elem, Koundé kivételével: mindenkire kígyót-bkékát kiabált itt mindenki. Raphinha, Christensen, és bármilyen meglepő, még Lewyre is. Christensenre szerintem legtöbben úgy, hogy alig látták focizni 1-2 BL-meccsen, olyan objektív hazugságokkal operálva, hogy ő peremember, mikor 3 meccsből 2-n kezdő volt a CFC-ben. És hát nagyon kellemes meglepeést okozott, sorra mentette a valagunkat Garcia bénázásaitól.
Várjuk már meg, míg az adott, amúgy elég sokra taksált játékos megjelnik itt és elbotlik háromszor az első fűcsomóban, mielőtt leközépszerezzük. Vagy pedig mindenki hülye, aki erős játékosoknak tartja őket, edzők, klubok, pontozós, értékbecslős oldalak, stb, stb.
Pedig az embert roppantmód érdekelné egy ilyen komment, ugyanis nem létezik. Ha Garcia istenítése alatt azt érted, hogy már mikor azelőtt mindenki leszedte volna a keresztvizet, hogy akár egyetlen percet is látták volna játszani, és arra páran azt mondtuk, hogy várjuk már vele legalább amíg játszik, mert tényleg top-top védők voltak előtte, és nem tudhatjuk, miért sokadik csere ott, akkor persze, istenítettük, sőt, védésnek is fel lehet fogni (ártatlanság védelme elv, mint az élet minden területén, aki nem akar megalapozatlanul hülyeségeket beszélni). És akkor még nem beszéltünk arról, hogy alig 20 éves volt, így még az sem volt kőbe vésve, hogy mik a hatrai, vagy hogy nem ezért csere.csababarca írta: ↑2022.10.19. 14:55:39Csak erre reagálok, mert Te kevésbé vagy elfogult, a többiekkel már kár vitatkozni ezekről. Főleg azért mert mint a napraforgó változtatják a véleményüket, had ne kelljen kikeresnem egyes kommenteket pl Garciáról, miket írtak róla ugyanezen emberek, akik most ezt tagadják. Na mindegy.
Itt ugyan nem került szóba, de erősen keresett volt a gyerek, nem véletlenül került annyiba, amennyibe.csababarca írta: ↑2022.10.19. 14:55:39
Írtam is, hogy a kukázás szó erős, én is az ára miatt tettem oda a zárójeles megjegyzést. Ettől függetlenül nem egy top pick volt a francia gyerek, pl itt szóba sem került soha, csak ilyen PL bohócokat mondogatunk mindig.
Fatira nem a teljesítménye miatt vetnek keresztet, hanem a sérülései miatt van egyfajta bizalmatlanság vele szemben, ez szerintem érthető.
Gaviról felesleges beszélni valóban.
Baldéról én nem olvastam rosszat, Gayat inkább Alba helyére mondták páran.
Auba esetében tartom amit nyáron írtam, arra amire nekünk kellene cserecsatár, tökéletes lett volna. Mit értek ezalatt? Pl azt, hogy ha itt lenne nem kellene Lewat végig játszatni minden meccsen. Hiába tökéletes a fizikum, néha nem lenne baj, ha pihenhetne.
Csak erre reagálok, mert Te kevésbé vagy elfogult, a többiekkel már kár vitatkozni ezekről. Főleg azért mert mint a napraforgó változtatják a véleményüket, had ne kelljen kikeresnem egyes kommenteket pl Garciáról, miket írtak róla ugyanezen emberek, akik most ezt tagadják. Na mindegy.Chino írta: ↑2022.10.19. 14:26:03
Kukázott a Real 80+ millióért egy játékost, Camavinga teljesítménye eddig arra lenne jó, hogy itt keresztre feszítsék. Nyilván fiatal és még lehet belőle klasszis, de itt a többségnél ez sem szokott számítani.
Ha a 18 éves Pedri nem vitte hátán a csapatot kapta a savat, Ha Fati 19 évesen egy nagyon komoly sérülésből felépülve 20-30 perc alatt nem lő gólt, vagy legalább ad assistot már sokan véglegesen keresztet vetnek rá, Gaviról nem is beszélek. Vagy, ha az első szezonos Baldé 18 évesen csak egy átlagos szintet hoz le, már Gayát kell hozni a helyére.
De Lewandowski is ha lehoz két gyengébb meccset sokan Aubát követelik a helyére, hiába lőtt 13 meccsen 14 gólt és adott 4 assistot.
Hozhatnánk ide akárkit, ha az első 5-6 meccsén nem lenne MOM közelében sokan zavarnák el.
Kessié is le van írva, pedig még egy teljes meccse sem volt, csak ilyen 10-20 percek. Össz-vissz van 250 perce amiból több mint 80 a Plzen ellen, ahol gólt is lőtt, de már ő is elcseszett igazolás. Bellerinnek is van kevesebb, mint másfél meccse, de "kell valaki a jobbosra"
Kukázott a Real 80+ millióért egy játékost, Camavinga teljesítménye eddig arra lenne jó, hogy itt keresztre feszítsék. Nyilván fiatal és még lehet belőle klasszis, de itt a többségnél ez sem szokott számítani.csababarca írta: ↑2022.10.19. 13:18:36Deja vu, vagy hogy mondja a művelt orosz?:D
Tényleg Raphinhaval ugyanezek mentek, top szélső, top klubok fő kiszemeltje, stb.
Busquets pótlására ha ugyanazt a profilt akarjuk, akkor a citys Rodri jöhet szóba, ahhoz good luck, hogy elhozzuk.
Más nem jut eszembe, ilyen PL-ben pallérozódó bohócokat el kellene gyorsan felejteni.
Francia ligában szétnézni, real is kukázott (talán erős szó) onnan két top kalibert, akik eddig szépen beváltak. Talán nekünk is ott kellene kutakodni, vagy a portugáloknál pl.
Nem hiszem, hogy Garciát olyan nagyon keresték volna, Torres sem rémlik (de ha mutatsz ilyenről szóló cikkeket, elfogadom), bár ő mieltőt idekerült, tényleg nagyon jó, és kifejezetten gólerős játékos volt mindenhol. Őt aztán pláne ne a mostani teljesítménye alapján ítéljük meg. Garciáról meg még itt sem állította senki, hogy jó, csak mi pozitívabbak azt, hogy legalább várjunk vele, mit tud, mert a Cityben nem is láthattuk kb játszani, és volt előtte 3 klasszis védő meg egy szintén magas szintű Aké, így ettől még simán lehetett volna egy elfogadható, akár korrekt védő. Hát nem lett, ez ki is derült, ráadásul nála nem is az van, hogy a lábában marad valami, mint a Cou-Torres-Raphinha vonalnak, hanem neki egyszerűen fizikailag brutál korlátai vannak.La Pulga írta: ↑2022.10.19. 12:29:25Igaza van veb-nek, ugyanezek a top csapatok keresték Garciat meg Ferrant, a többit meg tudjukbence0330 írta: ↑2022.10.19. 10:55:16Neves és Tielemans top csapatok által keresett, magas értékű játékosok, saját (elég magas szintű) válogatottjaik stabil kezdői. 1-2 éve Tielemans pl. még BL-helyekért küzdő, kupát is nyerő csapat egeyértelmű húzóembere volt. Ott a csapat esett szét, kb a Wolves-nál is hasonló a szitu.
Amúgy meg nem mindegy? Beszürkül ebbe a katalán posványba mindenki úgyis, amíg nem fordulnak a dolgok.
Igaza van veb-nek, ugyanezek a top csapatok keresték Garciat meg Ferrant, a többit meg tudjukbence0330 írta: ↑2022.10.19. 10:55:16Neves és Tielemans top csapatok által keresett, magas értékű játékosok, saját (elég magas szintű) válogatottjaik stabil kezdői. 1-2 éve Tielemans pl. még BL-helyekért küzdő, kupát is nyerő csapat egeyértelmű húzóembere volt. Ott a csapat esett szét, kb a Wolves-nál is hasonló a szitu.
Amúgy meg nem mindegy? Beszürkül ebbe a katalán posványba mindenki úgyis, amíg nem fordulnak a dolgok.
Ha jól emlékszem mindkét fickó cca 120m-130m volt, de Griezmann fizetése magasabb volt.
Én is inkább látnék ott egy Kimmichet, de ezek a játékosok is ha nem is szűk elitbe tartoznak, de semmiképp sem nyeretlen kétévesek. Mondjuk Kanté is ingyen igazolható lesz, de egy elég komoly sérülése van és már a 32 felé közelít.visca el barca írta: ↑2022.10.19. 10:48:00Megint ilyen noname, kiesőjelölt csapatokba beleszürkülő játékosokat akarunk hozni a legfontosabb pozícióba? a 4 név közül jorginho aki szint, de ő is 30 éves, a másik 3-at hagyjuk, az a szintjük ahol most vannak.
Ami érdekes, hogy egyk sem klasszikus Busi-utód. Mind sokkal modernebb focit játszik, kivéve tán Zubimendit.
Szeretem ezt, amikor épp nem megy annyira a csapatnak, akkor az elengedett játékosok tudása, hogy megszépül. Nekem a srácról Bojan jut eszembe, csodálkoznék nagyon, ha valami nagycsapatban karriert futna be. Természetesen sok sikert neki!Andris írta: ↑2022.10.05. 11:24:00
Van visszavásárlási opciónk, nem?
Amúgy azért ne ájuljunk el tőle, az nem egy mérvadó bajnokság, és akkor finoman fogalmaztunk.
Tartaléknak lehet hogy jó lenne, de az is lehet, hogy nem. Én amúgy csíptem, nem bánnám, ha visszahoznánk padra, ha vissza tudjuk 5-10 misiért max.
Szerintem nem a bajnokságra célzott a kollega, a Brugge vezeti 9 ponttal a csoportját a BL-ben, tegnap az ATM-et verve 2-0-ra, gól+gólpassz volt a teljesítménye a srácunknak. És egyébként is 2 gól 2 gólpasszal áll eddig 3 meccsen. Nem néztem, csak az összefoglalókat, de állítólag ő a csapat motorja folyamatosan.Andris írta: ↑2022.10.05. 11:24:00Van visszavásárlási opciónk, nem?
Amúgy azért ne ájuljunk el tőle, az nem egy mérvadó bajnokság, és akkor finoman fogalmaztunk.
Tartaléknak lehet hogy jó lenne, de az is lehet, hogy nem. Én amúgy csíptem, nem bánnám, ha visszahoznánk padra, ha vissza tudjuk 5-10 misiért max.
Van visszavásárlási opciónk, nem?