2022.10.28. 17:36:06
Nekem az a véleményem, hogy csinálja meg Xavi azt, amit "megkövetel a haza".
Ha valóban képes lehet edzőként nagyot alkotni a jövőben valamikor is, akkor jól kell reagálnia a mostani helyzetére azok után, hogy mindent megpróbált egy tévúton. Ezt be kell lássa és neki most meg kell hoznia azokat a döntéseket, ami örökségben is rámaradt és ő sem lépte meg. Kicsit hülyén fog kinézni a dolog, mert ráfoghatják, hogy bűnbakokat kreál néhány emberből, akiknek amúgy is kifelé tart már az útjuk, de fel kell vállalnia és bizony nem úszhatja meg. Ha van benne egy jó és eredményes edzői karrier lehetősége, akkor ezt bizony meg kell tudni tennie, képesnek kell legyen rá a csapata és a saját maga jövője érdekében is.
A jelenlegi keret az újakkal kiegészülve teljesen elég ahhoz, hogy valami életképes játékot hozzon a tavasz, hogy elinduljon tényleg valami. Ki kell, hogy választódjanak új vezérek az öltözőben, a pályán. Minden korábbi öltözői befolyást és beidegződést elegánsan le kell zárni, meg kell szüntetni.
Szerintem semmi realitása, hogy Xavi helyett más legyen jelenleg az edző, de az első vizsgája sajnos nem sikerült. Tévúton indult el, de a pótvizsga lehetőséget biztosíthat számára, hogy mindezt belássa és változtasson.
Szerintem "szerencsés" helyzetben van, mert egy edzőnek ilyen múltú klubnál a karrierje elején nem gyakran adatik meg ez a pótvizsga lehetőség.
(Koemannak is ott volt a lehetőség, amikor minden csk sérült volt és egész jó időszaka volt nélkülük a csapatnak, de felépülésük után visszaengedte őket és meg is tört a korábbi lendület.)
Ha Xaviban jó edző lakozik, akkor az a tavaszi pótvizsga folyamán kiderül.