Munkaasztal :)

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.10.12. 17:57:11

La Seconde:

Az első ellenfél a Király Kupában

A Copa del Rey következő fordulójában a Barça a Club de Fútbol Badalona együttesével találkozik majd. Az első mérkőzést október 25-én játsszák majd Badalonában, míg a visszavágóra november 8-án kerül sor a Nou Campban.

A Badalona csapata, - melyet 1903-ban alapítottak – nincs túl jó formában. A kiscsapat egy csoportban szerepel a Barcelona B keretével a harmadosztályban. Edzőjük a korábbi Espanyol és Sevilla játékos, Francisco. Tanítványai jelenleg a tabella alján tanyáznak, hat szerzett pontjuk van hét mérkőzésen. Ez azért is meglepő, mert tavaly a Segunda A-ba jutásért focizhattak a bajnokság rájátszásában.
Eusébio Sacristán, az FC Barcelona pályaedzője figyelmeztetett: „A Barçának óvatosnak kell lennie, mikor a Badalona ellen játszik.” „Tény, hogy nincsenek jó formában, de ez akkor nem számít majd. Egy olyan csoportban vannak, ahol minden csapat szinte azonos erősségű. Fontos lesz, hogy óvatosan álljunk hozzá a meccsekhez. Számukra olyan lesz a Barcelona elleni összecsapás, mint egy ünnep – egy történelmi pillanat.”
Még egy pozitív tényező van a csapatok számára: nem kell majd sokat utazni. Eusébio úgy gondolja, mindenki elégedett a Király Kupa sorsolásával. A nagycsapat a verhető ellenfélnek, a „kicsi” a világsztárok fellépésének örülhet. „Kétségtelen, a rövid út mindenképpen pozitív számunkra, hiszen nagyon feszített programunk van mostanában.” – ecsetelte a kis távolságból fakadó előnyt az edző.
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.10.12. 17:36:12

voL. 1, Belletti:

Napirenden Belletti jövője

A brazil hátvéd testvére - és egyben ügynöke- a hétvégén Barcelonába érkezik, hogy tárgyaljon a BL hős jövőjéről.

Hamarosan megkezdődhetnek az egyeztetések, hiszen a hírek szerint már ezen a hétvégén találkoznak a felek. A játékosügynök Txiki Begiristainnal fog tárgyalóasztalhoz ülni; testvérének jelenleg 2008. június 30-ig van szerződése a katalán klubbal. A sportvezető már hetekkel ezelőtt jóváhagyta, hogy a módosításokról tárgyaljanak, hiszen jelenleg Belletti a keret legrosszabbul fizetett játékosai között van.
A játékos helyzete a párizsi Bajnokok Ligája döntő után 180 fokos fordulatot vett: győztes góljának köszönhetően örökre beírta magát a Barça aranykönyvébe. Az idei szezonban azonban világklasszis ellenfelet kapott posztjára. Érkezett Gianluca Zambrotta, s a világbajnok védő kiszorította a kezdőcsapatból, sőt Frank Rijkaard gyakran az utazó keretből is kihagyja a brazilt. Belletti szerződése teljesítményarányos, így ha a játékos nem lép pályára, jóval alacsonyabb fizetést folyósítanak neki. Mindezek ellenére a hátvéd nem kritizálja a csapatvezetést, továbbra is hatalmas intenzitással edz, és megpróbálja a lehető legtöbbet nyújtani.
Ezt a nagy „munkakedvet” értékeli Rijkaard és Txiki is, így esély lehet a szerződéshosszabbításra. Másrészt az a bizonyos párizsi gól nagyon megnövelte Belletti magabiztosságát is, s a hátvéd nem aggódik jövője miatt. Azt azonban be kell látnia, hogy ha a jelenlegi helyzetben a Barçában marad, legtöbbször csak csere lehet…
Z. Iván
Adminisztrátor

2006.10.12. 17:27:24

Köszi PetI, várjuk :)
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.10.12. 17:10:31

Helló!

Most van időm, úgyhogy megírom ezeket, aztán majd rakjátok fel..
http://www.fcbarcelona.com/eng/noticias ... 0905.shtml
http://www.elmundodeportivo.es/20061012 ... 58108.html
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.10.08. 16:21:52

Iván bácsi, valami nem jó a híradminban, nem tudom szerkeszteni a híreket... :roll:
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.10.07. 23:15:03

Felraktam Pepe, bocsi a késlekedésért... :)
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.10.06. 16:44:42

Történelmi sztárok

Az FC Barcelonát történelmének kezdete óta jellemzi, hogy a legjobb képességű focisták játszanak a Klub szerelésében. A gránátvörös-kékek históriáskönyvében megszámlálhatatlan idol szerepel, akik mind hozzátettek valamit a klub lenyűgöző fejlődéséhez, még a legrosszabb körülmények közt is.

Már az alapítástól kezdve mítoszok születtek a Klub nagy alakjairól, legyen az Joan Gamper vagy épp Ronaldinho. „Barcelonista” generációk követték egymást, s minden korszak után az egyesület nagyszerűbb lett. A dicsőségkönyv pedig egyre vastagabb: bekerült az 1928-as bajnoki győzelem legendája, Plattkó Ferenccel a főszerepben, aki még Rafael Alberti költőt is megihlette.
Alcántara és Samitier a 20-as években voltak az első médiaszemélyiségek a történelemben, nevük már országosan is ismert volt. A negyvenes években, a pusztító háború után egy leoni vonattal érkezett a valaha volt egyik legeredményesebb gránátvörös-kék csatár: Caesar Rodriguez. Majd „horogra akadt” számos más sztár is (Ramallets, Biosca, Seguer, los Gonzalvo, Segarra, Basora, Moreno, Manchón...).
Az első világsztár vitathatatlanul Kubala László volt a Barcelona történetében. Az ő vezetésével a csapat jól szerepelt, s a nézőszám egyre növekedett. Igény mutatkozott egy nagyobb stadion létrehozására, s megépült az impozáns Nou Camp.
Azóta sok híres játékos fordult meg a Klubnál: Villaverde, Evaristo, Kocsis, Czibor, Benítez, Cruyff, Neeskens, Schuster, Maradona, Koeman, Stojcskov, Romario, Ronaldo, Rivaldo, manapság pedig Deco, Eto’o vagy Ronaldinho.
A legnagyobb sztár a jelenlegi keretben az Aranylabdás brazil, aki mostanság sok szurkolónak olyan, mint korábban Kubala, Cruyff, Pelé, di Stefano vagy Maradona – a Legjobb. (A Barça történelmének legjobb játékosává egyébként Kubalát választották.) Az előbb említett grandiózus névsorból csak Pelé és di Stefano nem tartozott az FC Barcelona kötelékéhez, bár di Stefano csak „felsőbb kormányutasítás” miatt nem lehetett gránátvörös-kék alkalmazott, s kötött végül ki a Realban a Franco-érában.
Ezek a személyek különböző generációk példaképei voltak. A Barça Katalónia és Spanyolország legjobbjait vonultatta, vonultatja fel. Escolà, Luis Suárez, Ferran Olivella, Carles Rexach, Migueli, Pep Guardiola volt, jelenleg pedig Carles Puyol a csapat büszkesége.
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.10.06. 16:00:46

Cooltiszo írta:Ajánlanám a köv. cikket, sztem fontos lenne vkinek lefordítania( kár hogy mindjárt mennem kell...):http://www.elmundodeportivo.es/20061006 ... 21606.html
Megcsinálom.
Remélem még senki sem kezdett neki. :)
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2006.10.06. 14:24:09

Ajánlanám a köv. cikket, sztem fontos lenne vkinek lefordítania( kár hogy mindjárt mennem kell...):http://www.elmundodeportivo.es/20061006 ... 21606.html
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.09.26. 15:36:11

Saviola bebizonyította, sokat tud segíteni

A katalán sajtó Javier Saviola visszatérésétől hangos az utóbbi napokban. Lionel Messi, aki Saviola egyik legjobb barátja is, elmondta: nagyon örült, hogy a „Nyúl” visszatérhetett.

28 hónap után ismét gránátvörös-kék szerelésben léphetett pályára a „Conejo” becenevű argentin. A 84. percben a közönség hatalmas ovációval köszöntötte a kedvencet, s a kistermetű csatár majdnem a mennyekbe került: a gólszerzéshez is közel állt, de pörgetett labdáját fogta Canizares. „Nagyon boldog, hogy megtehette mindezt”, mutatott rá Messi, s elmondta: meggyőződése, hogy honfitársa lehetőségeket fog kapni ebben a szezonban a játékra. „Rijkaard játszatni fogja, ezt mondta már az idény elején is. Javier bebizonyította vasárnap, hogy sokat segíthet a csapatnak.” Elmondta, barátja nehéz pillanatokon van túl, de „ő egy nagy játékos, megérdemli az esélyt”. A közönség skandálását sem hagyta szó nélkül Leo: a publikum mindig is kiemelten figyelte, szerette. Nem lepett meg, hogy ennyien megtapsolták. „Mindketten reméljük, hogy még sok lehetőséget kap”- nyilatkozta Messi.
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.09.26. 15:18:00

Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.09.21. 17:21:27

Z. Iván
Adminisztrátor

2006.09.20. 14:22:14

Köszi PetI :wink:
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.09.20. 13:48:36

A Csapat az egyén előtt

A keddi sajtótájékoztatón Ludovic Giuly és José Gomes Edmílson válaszolt az újságírók kérdéseire a Nou Campban. A játékosok elmondták: mindketten teljes mellszélességgel támogatják Frank Rijkaard rotációs-elvét.

Három győzelem a ligában, mindezt más-más kezdőcsapattal… Az eredmények a holland edző taktikáját igazolják. Emellett a csapattagok is támogatják a rotációt, legutóbb Giuly és Edmílson állt ki a rendszer mellett. „Mi egy csapat vagyunk, s egy célért küzdünk: hogy trófeákat nyerjünk.”- jelentették ki.
A francia középpályás nem akart vitát kezdeményezni Leo Messivel, hogy ki játsszon a jobb oldalon: „Azért vagyok itt, hogy játsszak, ha lehetőséget kapok. A főnök döntését, - hogy rotációt alkalmaz a csapat érdekében,- tisztelni kell. Ez egy olyan rendszer, amely nagyon jól működik.” Giuly még tovább ment, s elmondta, már akkor is boldog lenne, ha „minden meccsen húsz percet játszhatna”, ahogy tette ezt a hétvégén a Racing ellen, ahol éppenséggel egy szép gólt is szerzett.
Giuly kimondta azt is, hogy elfogadná, ha Messi átvenné helyét a kezdőcsapatban. Elmondta, hogy van néhány nélkülözhetetlen játékos a Barça keretében: „Nem cserélheted le az egész csapatot, mert szükség van állandó emberekre, mint például Puyol, Deco, Ronaldinho, Eto’o, Valdés.”
„Megértjük a rotációs rendszer nehézségeit”, vette át a szót Edmílson, s szintén támogatta a menedzser döntését. Hangsúlyozta, nincsenek rossz érzések a játékosokban, mert az egyének alárendelik magukat a csapatérdeknek. „Az erős csapategység volt a kulcsa a tavalyi trófeagyőzelmeknek is.”
Végül, a brazil kiemelte, milyen fontosak lesznek az elkövetkezendő bajnoki mérkőzések (a Valencia, a Sevilla és a Real ellen), valamint BL-találkozók. „Készen állunk az összecsapásokra! Én mindig a „joga bonito” felfogást támogatom, de az elsődleges, hogy megnyerjük a meccseket.”
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.09.20. 13:07:23

PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.09.17. 10:58:33

Mindannyian fontosnak érezzük magunkat

A santanderi mérkőzés előtt Andrés Iniesta állt az újságírók rendelkezésére. Nyilatkozatában hangsúlyozta, milyen magas szinten áll jelenleg a Barça, s kiemelte: a csapat egységes is.

Andrés nagyon elégedett az új szezonnal, köszönhetően annak, hogy Frank Rijkaard edző sokszor szavaz bizalmat neki. Elmondta, a játékosok elfogadják a rotációs rendszert, sőt, még örülnek is neki, hiszen ez biztosíték számukra, hogy előbb-utóbb bekerülnek a kezdőcsapatba. „Fontos, hogy a mester rotálja a csapatot, hiszen így mindenki érzi, fontos tagja a gépezetnek”- bizonygatta Iniesta. Az albacetei születésű középpályás, aki a Levszki Szófiának már gólt is rúgott a szezonban (ezzel ő volt az idei BL első gólszerzője), hangsúlyozta, saját magát is fontos elemnek tartja. „Mindig készen állok arra, hogy a kezdőcsapatban szerepeljek. Idén már eleget játszok, s ez nagyon felvidít engem, mert sokkal hasznosabbnak érzem magam.”
Iniesta kiemelte a jó hangulatot és a csapategységet, mint a jó kezdés alapfeltételét. „Az eredmények jók, az atmoszféra jó, s ez motivál minket még sokáig. Aki játszik, az mindig a legmagasabb szinten teljesít, s ez reméljük az idény végéig kitart”- majd hozzátette: a jó kezdés feldobott minket.
A mai Racing elleni meccset sem viszik majd félvállról. Iniesta emlékeztetett, hogy bár két összecsapást már megnyertek a bajnokságban, hiba lenne azt gondolni, hogy a Santander ellen könnyű sétagalopp vár majd rájuk. „Ellenfelünk jó csapat, ők is mindhárom pontért fognak küzdeni.”
A riválisokra áttérve Andrés figyelmeztetett: a Realt lyoni veresége ellenére sem szabad leírni: „Részletekben láttam a meccsüket, s akkor minden sokkal rosszabbnak tűnt, mint valójában. A Lyon legyőzte őket, mert sokkal jobban játszottak, de látva a Real Madrid keretét, hogy milyen játékosaik vannak, azt hiszem ezután javulni fognak”- vonta le a következtetéseket a válogatott játékos.
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.09.17. 10:18:47

Hű, elég régen írtam már, de most megteszem: http://www.elmundodeportivo.es/20060917 ... 20812.html
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.09.15. 17:49:54

Rhynn, felraktam a meccsed második részét, a harmadiknak maradt a második félidő, ill. ami utána volt. Azt rakd fel, nem lesz időm rá - megyek el, s csak holnap leszek.

Ákos
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.08.29. 13:16:01

Jajj, hülye vagyok, értelek... :)

Felveszem őket.

... Vagyis felvenném őket, de hibát ír ki. Cinit kéne megkérni.

Barca52-t a zárt magyar barcához is fel kéne venni... Oda sem tudom.

Fórum írta:Couldn't update private forum permissions

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ' 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 0)' at line 2

INSERT INTO forum_auth_access (forum_id, group_id, auth_read, auth_post, auth_reply, auth_edit, auth_delete, auth_vote, auth_pollcreate, auth_mod) VALUES (17, , 1, 1, 1, 1, 1, 1, 1, 0)

Line : 398
File : admin_ug_auth.php
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2006.08.29. 13:01:19

Enrique írta:
rhynn írta:
Enrique írta:Megírom a Rijkaard nyilatkozatot a fcbar.comról.

Vmiért [auto_cenzúra] az admin.
visca el Barca
barca52

őket felveszed a szerkesztők közé?
1) nem tudom, nem lehet, uh szerintem csak cini tudja.

2) 1-2 cikk után? :roll: Majd ha tartós lesznek, nekem legalábbis ez a véleményem.
azért akarom,m ert itt tudnánk cikkeket egyeztetni. Barcafant nem is írtam fel, ő erősen kétséges.
Ha nem válnak be, leszedjük, de így könyebb a kommunikáció.
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.08.29. 12:29:24

rhynn írta:

visca el Barca
barca52

1) nem tudom, nem lehet, uh szerintem csak cini tudja.

2) 1-2 cikk után? :roll: Majd ha tartós lesznek, nekem legalábbis ez a véleményem.
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2006.08.29. 11:07:11

visca el Barca
barca52

Rhynnblog:
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2006.08.29. 10:28:47

Megírom a Rijkaard nyilatkozatot a fcbar.comról.
PetI
Hí­rhozó-cikkíró

2006.08.22. 10:36:38

Megvan a háromszázadik gól!

Három szezonban – és az idei két tétmeccsen Frank Rijkaard csapata már háromszáz gólt szerzett. Ez a statisztika jól mutatja, mekkora támadóerő rejlik a jelenkor FC Barcelonájában.

Negyedik megkezdett szezonjának elején a holland szakember szép jubileumot ünnepelhetett: hivatalos mérkőzésen a játékosok 300-szor mattolták az ellenfeleket. A gólvágók a Bajnokok Ligájában, az UEFA Kupában, a Spanyol Bajnokságban, a Király Kupában, és a Spanyol Szuperkupában találtak be – ezek a találatok Rijkaard edzősége alatt öt nagy trófeához segítették a gránátvörös-kék klubot.
Xavi gólja vasárnap este szám szerint a 298-dik volt, majd Deco duplájával a csapat elérte a háromszázas határt, ezzel bekerülve a klubtörténelembe. A találat kivitelezése méltó volt e jeles számhoz: a portugál felugorva egy ollózásra hasonlító mozdulattal juttatta az Espanyol kapujába a játékszert.
A háromszáz gól egy része két világsztár nevéhez fűződik, Samuel Eto’oéhoz és Ronaldinhoéhoz. A kameruni gólzsák 63 gólt szerzett két Barcánál töltött szezonja alatt, ebből 51-szer a Primera Divisiónban talált be, 10-szer a BL-ben szerzett gólt és kétszer a Spanyol Szuperkupában juttatta gólvonal mögé a labdát. Nincs sokkal lemaradva tőle az Aranylabdás brazil sem, ő 61-szer ünnepelhetett. 41-szer a ligában, 4-szer az UEFA Kupában, szintén négyszer Copa del Rey mérkőzésen, 11-szer a BL-ben, valamint kétszer a Szuperkupában.
Ha megnézzük a gólszerzők listáját, feltűnhet, hogy relatíve sok név van rajta. Összesen 28 játékos szerzett gólt a Rijkaard-érában. Ebből is látszik, hogy a klasszis nevek ellenére a csapatjáték fontos szerepet kap a taktikában. Eto’on és Ronaldinhon kívül Giuly, Deco, Xavi, Carles Puyol, Giovanni Van Bronckhorst, Iniesta, Márquez, Motta, Saviola, Messi, Oleguer, Van Bommel, Ezquerro, Sylvinho, Belletti, Kluivert, Luis Garcia, Cocu, Luis Enrique, Larsson, Gerard, Overmars, Maxi, Gabri, Quaresma és Davids is betalált az utóbbi három idényben.
A két éllovas mögött a képzeletbeli dobogó harmadik fokára léphet Ludovic Giuly 22 góllal, majd őt követi Javier Saviola és Henrik Larsson 19-cel. Deco neve mellett eddig 17 találat áll, Patrik Kluivert 10-szer, míg Leo Messi és Xavi 9-szer volt eredményes. A „sokgólosok” névsorát Luis Garcia zárhatja nyolc góllal – ha csak a holland edző kinevezése után szerzett találatokat számítjuk.
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2006.08.22. 09:57:33

PetI írta:Most már én is vagyok :)
Ivánnal beszéltük, h a Gamper meg az EU szuperkupa meccsek után a rövidhíreket írom, az elemzést meg majd Iván (vagy vki más).

Remélem Ezt nem kezdte még el senki, így megírom.

Szia!

Ma még nem kezdtünk el semmit.
Mivel lesznek új cikkírók próbaidővel, ezért légyszi mindenki rakja be, mit kezdett el. Majd igyekszem én is.

Firefoxnak a fordítóprogramját használjátok? sokkal egyszerűbb spanyol cikkeket úgy megírni.
Rhynnblog:
Lezárt