Szokták mondani, hogy minden jó, ha jó a vége.....
Zsigerből, gondolkozás nélkül, ha válogatott foci, akkor Argentina.
Leoról ott a saját topicban minden.
VB előtt volt itt szavazás, az is jött csípőből, de magam miatt is kommentálnom "kellett", hogy más a szurkolás és más a relitás. Azt a bizonyos 2014-es argentín keretet, illetve a mikor, ha nem akkor hangulatot nem kell ecsetelni senki argentín szurkolónak. Eltelt azóta 8 év, ami gombócból sem kevés.
Jött a szaudi meccs, ami után pedig méginkább legyintettem, reménytelen....
Aztán valahogy egyszer csak nagy nehezen beindult az a motor és megállíthatatlan volt!
Egyébként pedig szerintem az egész VB jó volt. Sőt mi több a téli időzítéssel kapcsolatban is lehet pro és kontra érveket találni ugyanúgy, mint a nyárival.
Egy dolog nem változott. A labdarúgásban nincsen "ha". Tudom, máshol sem igazán, de most a focinál maradjunk. Azt kell legyőzni aki szembe jön, és akkor amikor szembe jön. Nincsen helye sopánkodásnak, bírózásnak, kifogásnak, semmilyen nyelvtani szófordulatnak, mint például feltételes múlt, jelen vagy jövő idő használata.
Barca szurkolóként azt gondolom, hogy semmilyen meglepetést nem hozott ez a vb. Ezalatt azt értem, hogy a játékosaink egyénenként is és a csapatunk által játszott foci is hozzávetőlegesen ugyanúgy teljesítettek, ahogyan ősszel. Tehát - amit azért sokan tudtunk, tudunk, látunk - az a foci és ahogyan azt a focit játszottuk ősszel, sajnos a ligán kívül egyáltalán nem életképes. A spanyolok látványos bukása, kudarca a Barca szempontjából egy utolsó utáni figyelmeztetés volt a sorstól.
Nagyon kíváncsian várom, hogy e tekintetben milyen hozadéka lesz ennek a tavaszunkra nézve, mert kétség sem férhet ahhoz, ha vissza szeretnénk kerülni a BL csoportkört túlélők térképére, akkor Xavinak nagyon komolyan kell vennie a vb-ről "kapott" üzeneteket és ezekre határozottan, gyorsan kell tudnia reagálni.
Köszönjük világbajnokság, de mostantól ismét hajrá Barca!