2023.03.06. 09:02:19
Ezt a kettős mércét azért nem igazán érzem jogosnak. 2 hónap alatt legyőztük 2x a Madridot, ebből az egyiken szétaláztuk őket. Nos, ezt nem tudom, ezt a meccset nem láttam, de nem lehet h a Madrid csak nem akart bohóckodni az araboknál egy Mickey egér kupáért? Inkább a BL-ben akartak vitézkedni? Mi is megtehettük volna a BL-ben az Inter ellen, vagy az EL-ben a MU ellen, vagy a Király kupában a Madrid ellen, ahol nyertünk, de milyen játékkal, 2 sorban a 16-os előtt védekezve, csak nehogy kikapjunk hozzáállással, vagy épp a Ligában az Almeira ellen, vagy a kieső helyen lévő Valencia ellen. Lehet azzal jönni, hogy 10 emberrel, emberhátrányban.... de addigra 3-al kellett volna mennünk, nem a végén izgulni a 3 pontért. És volt azért még pár ilyen nyögve nyelős 1-0, amikor kényelmesen, unottan, nulla játékkal lepörgette az órát a társaság.
Aki kimegy szurkolni, az teljesen más! Én is voltam már párszor kint meccsen, ott egyértelmű, hogy az ember szurkol, hajtja a társaságot, de ha vége a meccsnek, vajon milyen szájízzel megy haza az ember. Feltüzelve, hogy milyen jó meccset látott, vagy csöndben és "mindegy, ez is 3 pont, majd legközelebb jobb lesz"? Én cirka 25 éve szurkolok a csapatnak és fogok is még remélem legalább ennyit, de ha most lennék gyerek és kezdenék el meccseket nézni, nem biztos, hogy ez lenne az a csapat, aminek csillogó szemmel nézném a játékosait. Ez egy Rómától, egy Intertől elvárható teljesítmény, de pont ezért nem szerettem soha ezeket a csapatokat. Lehet 0-0 meccset is játszani úgy, hogy érdekes, izgalmas, meg lehet 1-0 játszani úgy, hogy figyelni kell, ne aludjál be. Le kellene szokni erről az állva kérjük a labdát, majd a. visszapasszoljuk ugyanannak, akitől kaptuk, b. a mellettünk lévőnek passzoljuk, c. hátrapasszoljuk. Tegnap tényleg szép volt Busi passza, Rafi beindulása és volt még vagy 2 ilyen, de ettől sokkal több kell, hogy élvezhető legyen a meccs és ne csak a "lepörgettük az órát, megvan a 3 pont, ez a lényeg" legyen. Lehet jönni azzal, hogy dehát nincs Pedri, meg Dembelé.... ééés? Az edző kérésére lett összevásárolva a csapat, úgy, hogy nincs is pénzünk. Csak aki Xavi óta jöttek: Lewa, Chris, Koundé, Alonso, Kessié, Torres (meg persze Aube is). Más csapatnál is vannak kiesők, a többieknek át kell tudni venni a helyüket. Nem alkalmasak erre? Ki kérte ezeket a játékosokat? Gondolom az edző, mert volt egy elképzelése arról, mit fogunk játszani, de kicsit inkább olyan érzésem van, mintha Xavi még keresné, mit játszunk és ha nem jön be, akkor jön a "csak ne kapjunk gólt, húzzuk ki valahogy a 90 percet." Bárki bármit mond, ez nem a Barca játéka. Nem 11 emberből áll egy csapat. Megfelelően kell rotálni legalább 15-16 ember, ha kiesik 2-3 játékos, akkor is meg kell lennie egy versenyképes 11-nek. Most azt érzem, ha jövőre elindulunk a BL-ben és adjisten God módban fogjuk tolni, de kiesik 1-2 ember a standard kezdő 11-ből, akkor azonnal kizúgunk valami Róma, vagy Benfica ellen.