gránit írta: ↑2023.04.08. 18:28:22
Jaja, mindenki überkirály, aztán a hat mérvadó nemzetközi meccsünkből egyet sem tudtunk megnyerni.
Egyrészt a támadóinkat szerintem nem dicsérte itt senki, Raphinha magához képest hoz jó meccseket, de még így is a többség szerint homály, Fati és Ferran is szinte csak (jogos) kritikákat kap, Lewy meg a kezdeti jó periódusa után hónapok óta gyenge. Ezt kevesen vitatták a fórumon. Bence próbálja mentegetni Raphit, amit valamennyire megértek, mert néha tényleg túl van fikázva és próbálja ezt ellensúlyozni, de azért jócskán kisebbségben van ezzel a hozzáállásával.
Ez már önmagában elég, hogy ne menjen túl jól a nagy meccseken.
Emellett Dembelé jó ideje rehabon, Pedri, mint kulcsjátékos kiesett a fontos EL + Real meccsekre, most már DJ is sérült volt, a korábbi meccseken meg a védelmünk volt hiányos.
Ezeket nem mentségnek szánom, de ahogy pont te írtad le többször is, szűk a keret, nincsenek minősági cseréink. Ha 1-2 kulcsjátékos kidől, akkor lényegében bukta van, bár a Real ellen korábban pl. tudtuk kompenzálni, de ez inkább mák/bravúr volt.
Szóval szerintem a védelmünk lett korrekt, ebben egyetértés van, a KP jó, ha mindenki egészségés, de Pedri/DJ kiesését már nem bírjuk el egy komolyabb csapat ellen. Ez nyilván nem jó dolog, de jelenleg ez van sajnos.
Ami Gavit illeti, szerintem ügyes gyerek, 120%-ot ad ki magából, de 18 éves, a helyén kell kezelni. A mentalitása az, ami kiemelkedő. Túl van hype-olva? Hát lehet, bár én nem látom, hogy annyira agyonsztárolnák itt az emberek. Összességében kb. a keret fele van "királyként" kezelve, a többiek bőven kapják a sarat kb. mindenkitől.