Friss cikk a Mundo címlapon, bár részleteiben már az elmúlt 1-2 hétbene megjelent ugyanez itt-ott:
Messi leigazolására hajtunk, azon felül, hogy regisztráljuk a megújított szerződéseket (Araujo, Gavi, SR, Alonso, később Balde, Inaki Pena).
Tebas szerint ez lehetséges, de ehhez komoly eladásokat kell végrehajtani a Barcának.
Akik nem érinthetetlenek, cserébe van rá esély, hogy pénzt kapunk értük, ezért a klub meghallgatja az ajánlatokat: Eric Garcia, Kessié, Raphi, Ferran, Fati.
Persze a Mundo a szokásos stílusban írja, mintha kvázi ők a klub részei lennének, és nem is törődnek olyan csekélységekkel, mint hogy legalább névtelenül megjelöljenek forrásokat, vagy hogy mégis nagy vonalakban honnan érkeznek, mire vannak alapozva ezek az infok. Szóval így tessék kezelni.
A véleményem:
1. Messit én is hoznám, ezt nagyon részletesen megindokoltam a topikjában, nem nyitom újra. Előbb hoznám, mint bárkit, ha van rá esély. Leszámítva persze Gavi, Baldé és Araujo hosszabbítását.
2. Az eladó játékosok: Kessiét és EGt tuti pénzzé tenném én is, jöjjön Nico, meg jöjjenek az ifisták, támaszkodjunk rájuk a cserepadon.
A Fati-Raphi-FT hármasból is eladnám azt a kettőt, akiért a legtöbbet kapnánk. Annak örülnék, ha az jönne ki, hogy ez a kettő Raphi és Fati.
Azért, mert Raphiért kapnánk a legtöbbet (és neki a legmagasabb a fizuja) amellett, hogy nálam ő csak második vonal Dembelé mögött. Fatinál pedig abszolút elégedetlen vagyok a hozzáállásával, és az se biztos, hogy valaha lehet még belőle robbanékony játékos.. sőt.
FT-ért se vagyok oda, de ő a legkevésbé értékes a piacon, neki van alacsonyabb fizuja, és ha
véletlen sikerülne kimásznia a gödörből, akkor ő egy sokoldalúbb játékos a másik kettőhöz képest. Kezdeni úgyis Lewa, Messi és Dembi kezd majd nagy meccseken (remélem).
3. Érdekes, hogy a cikk mélyen hallgat két dologról: Dembi hosszabbítása is több, mint aktuális, bár egy évünk még van garantáltan, és az is számít valamit, na meg Busi és Alba helyzete. Az ő fizetésük már rég nem olyan magas
elvileg, de még mindig jelentős spórolást jelentenének. Ha necces Messi, én Albát biztos próbálnám elpasszolni, Businál meg saját magára bíznám (neki úgyis új szerződés lesz írva, mert a régi lejár nyáron, szóval a fizuja teljesen újra lesz tárgyalva).
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila