Az egyik én voltam, tegnap Xavi topic-jában is megemlítettem.
Nem feltétlenül jobb, mint Pedri vagy Kessié. Mac Allisterrel együtt igazoltam volna le tavaly nyáron, idén nyáron is leigazolnám őket, egy csomagként. Egyik sem igazán kimagasló, de ketten együtt nagyon erősek, a válogatottban is megvan a kémia kettejük játékában. Ez az, amit az elmúlt években nem sikerült építenünk. Kémiát. A középpályán is rengeteg játékos megfordult, egymásnak adták a kilincset a szerzeményeink, erős kémia pedig nem alakult ki, most sincs. Márpedig a támadások építéséhez kell a kémia. Enélkül hiába van nálunk a labda, tanácstalanok vagyunk vele. Mac Allister és De Paul szerezték a legtöbb labdát a világbajnokságon, együtt nagyon erősek. Egyik sem igazán kreatív, egyik sem lenne karmester, de egy karmester mellett mindkettő nagyon sokat tud adni egy csapatnak.
Ez persze Kessié-ékre is igaz, hogy egy karmester mellett egész jó másodhegedűsök lehetnének, csak hol a karmester? Töltelékemberektől várjuk a csodát, miközben ők csak egy motor tartozékai lehetnének. Mac Allister és De Paul játékában viszont megvan az a kémia, ami már régóta nincs a csapatunkban.
De Jong itt van már régóta, részese volt hatalmas kudarcoknak, én tőle csodát nem várok már. Nem annyira bicskanyitogatóan körülményes, mint az első barcelonai évében, de ennyi, semmi több. Írták páran az elmúlt hetekben, hogy mennyivel színvonalasabb a játékunk, ha ő is játszik... Hát... Nem... Itt van évek óta, és nem jutunk vele sem egyről a kettőre.
Gavinak ezen a meccsen sem volt sok értelmes megmozdulása. Teljes tévedés őt ebben a pozícióban szerepeltetni. Ebbe a szerepkörbe legalább Araújo fizikumával rendelkező játékos kellene. aki egyetlen mozdulattal odébb tudja tenni az ellenfelet, minden látványos ámokfutás nélkül, mert annyira erős, hogy könnyedén, minden feltűnés nélkül képes erre. Ahhoz, hogy Gavi odébb tudja tenni az ellenfelét, birkóznia kell, rángatnia kell az ellenfelét, a bíró pedig ezt lefújja, sárga lapot ad. Ezzel szemben egy Araújo úgy tudja látványtalanul, egy finomnak tűnő, valójában nagyon határozott mozdulattal odébb tenni az ellenfelét, hogy fel sem tűnik, a bírók gyakran le sem fújják, annyira könnyedén odébb tudja rakni az ellenfelet. Gavi ezt csak akkor tudja megtenni, ha ráncigálásba kezd, a labda így gyakran marad az ellenfélnél, ő meg kap egy sárgát.
Pedrit tartanám meg a kezdőben egy Mac Allister, De Paul, Gündogan, Messi csomag mellett. Busquets-cel nem hosszabbítanék, a többiek, Kessié, Gavi, Roberto, de Jong, mennének a padra.
Ami a klub stratégiáját illeti, Carrasco jöhet, Ferrant adnák érte. Így Carrasco játszhatna balszélsőt, Balde meg jobbszélsőt.