Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Igen, itt a trükk inkább a fizetésével lehetne szerintem: a Miami állná a felét mondjuk, cserébe mi meg megyünk majd oda turnézni vagy ilyesmi.
Lejar a szerződése, senkinek sem kell megvennie. A fizetése lehet alku tárgya, de ennek a koncepciónak Beckham részéről sok értelmét nem látnám.
Nem lehet persze összehasonlítani különböző csapatok játèkosait sem, de ahogy te is írod, Busquets statjainál is gyengèbb mindenben. Persze itt valószínűleg jobb lenne, egy jobb csapatban. Neves pl. ahogy már írta valaki, egy kis csapatban többet vèdekezik, de előrefelè kiemelkedő mèg ott is. Eddig is az volt a problèmám, hogy Iniesta, Alves, Busquets 2.0-kat keresünk. Rakitic is milyen jól bevált aprópènzèrt, pedig közelèben nincs Xavi kèpessègeihez mèrten. Más, ami nem biztos, hogy rossz.bence0330 írta: ↑2023.05.26. 09:50:01Ja, de ezeket a pontszámokat szerintem tényleg hagyni lehet még így is, egy ember kreálta algoritmus az alapja, és szerintem a középpálya pont az, ahol minden csapatban minden játékosnak más a dolga, plusz eleve más a stílusa. Ls kicsit jobb ebben mint abban, de attól még nem jobb vagy épp nem rosszabb a másiknál, aki abban jobb, mint ebben. Viszont az egyik súlyozottabban jelenik meg a pontrendszerben, és nagy különbség lehet még így is, pedig csak mást csinálnak.Nagybarcelona írta: ↑2023.05.26. 06:21:52Bence: mèg vèletlenül sem akarok összehasonlítani különböző posztokat. 6,5-ről indul az èrtèkelès, Zubimendi kőkemèny 6,72.pl. A 35 èves Busquets 6,99. De gyengèbb csapatban játszót is felhozhatnèk. Èrdemes összehasonlítani vèdekezèsben, támadásban. A passz engem nem nagyon èrdekel, pl. Zubimendi jobban passzol, mint csapattársa Merino, aki nem csak kèt mèterre teszi, van is 9 gólpassza. (Tudom nem egy poszt)Garcia úgy jött a kèpbe, hogy ő is a "közèpszer" statot hozza a maga 6,67-vel.
Abban persze igazad van, hogy gól, gólpassz felèrtèkeli a játèkost. Kounde jobb èrtèkelèst kapott, mint Araujo, ès ez igzságtalan. Ha jobban belemèsz a Statokba, Araujot 0,1* cselezik ki meccsenkènt, ami brutális adat. Nem is kell hinni feltètlenül a statoknak, de egy jó alap.
Passzjátéknál én sem a passzhatékonyságot nézem, rohadtul idegesít, ha valaki 99%-okat hoz, az mindent elmond róla. KDB, Fernandes, stb-nek mindig elég gyenge lesz a %-a, és ez így van jól, a mi legjobb kulcspasszosunk Pedrivel együtt Raphinha, szerencsére a csapatban kb a leggyengébb a passzhatékonysága.
Ott inkább kulcspasszokat, througballokat nézem, stb.
Igen, a statoknak pont akkor van értelme, ha lemegyünk legalább eddig a szintig, hogy Araujot 0,1-szer cselezik ki. Százszor többet elmond róla, mint a pontszáma. (Amúgy az előrestatjai is jobbak meccsarányosan, mint Garciáé, az a poén, hosszú labdák, helyzethez vezető megmozdulások.)
Na de a témára visszatérve: Zubimendinél átnéztem viszonylag részletesen, és nagyjából mindenben gyengébb, mint a kiöregedő Busi. Ez komoly probléma. Ettől még biztos nem rossz játékos, csak nem látom vele az előrelépést. Fogalmam sincsm ilyen, ha pl. nagyon gyors, az jelenthet egy javulást.
Ja, de ezeket a pontszámokat szerintem tényleg hagyni lehet még így is, egy ember kreálta algoritmus az alapja, és szerintem a középpálya pont az, ahol minden csapatban minden játékosnak más a dolga, plusz eleve más a stílusa. Ls kicsit jobb ebben mint abban, de attól még nem jobb vagy épp nem rosszabb a másiknál, aki abban jobb, mint ebben. Viszont az egyik súlyozottabban jelenik meg a pontrendszerben, és nagy különbség lehet még így is, pedig csak mást csinálnak.Nagybarcelona írta: ↑2023.05.26. 06:21:52Bence: mèg vèletlenül sem akarok összehasonlítani különböző posztokat. 6,5-ről indul az èrtèkelès, Zubimendi kőkemèny 6,72.pl. A 35 èves Busquets 6,99. De gyengèbb csapatban játszót is felhozhatnèk. Èrdemes összehasonlítani vèdekezèsben, támadásban. A passz engem nem nagyon èrdekel, pl. Zubimendi jobban passzol, mint csapattársa Merino, aki nem csak kèt mèterre teszi, van is 9 gólpassza. (Tudom nem egy poszt)Garcia úgy jött a kèpbe, hogy ő is a "közèpszer" statot hozza a maga 6,67-vel.
Abban persze igazad van, hogy gól, gólpassz felèrtèkeli a játèkost. Kounde jobb èrtèkelèst kapott, mint Araujo, ès ez igzságtalan. Ha jobban belemèsz a Statokba, Araujot 0,1* cselezik ki meccsenkènt, ami brutális adat. Nem is kell hinni feltètlenül a statoknak, de egy jó alap.
Nem az érkezőkkel van gondom, egyetértek kellene 2-3 fővel nagyobb keret, a gondom ha bárki azt hiszi, hogy mondjuk lecserélve Fatit, Ferrant mondjuk pl Thuram, Roque duóra hirtelen megoldódnak a gondjaink. Szerkezetváltás nélkül ők centire ugyanezt a szintet fogják hozni.gránit írta: ↑2023.05.25. 20:09:36Érkezők elsősorban azért kellenek, mert kevesen vagyunk. Már idén is sokat panaszkodtunk a sérülésekre, és ebből még vonjuk ki a két biztos távozót. Egyetlen, 35 éves középcsatárral nem vághatunk neki a következő idénynek. Így is mázli, hogy Lewandowski nem dőlt ki hosszabb időre. Ebben a szezonban megúsztuk, nem biztos, hogy a következőben megúsznánk. Lesznek érkezők, kérdés, hogy kik.
Soha nem figyeltem a srácot, szóval nem nyilatkoznék, de ennek a statnak így semmi értelme, gyakorlatilag nem is stat. A pontok a támadóknál nagyok, a védőknél-kp-soknál alacsonyak. Két támadót még talán össze lehet hasonlítani, vagy két teljesen ugyanolyan feladatkörű középpályást, de egy középsú védőt meg egy vkp-st semmiképp sem.Nagybarcelona írta: ↑2023.05.25. 18:35:40Nekem is. Xavi nagyon kedveli a játèkát, nyilatkozta is a Sociedad meccs előtt.
https://www.whoscored.com/Players/37242 ... -Zubimendi
A whoscored èrtèkelèsei alapján is Garcia szintjèt hozza, ha hiszünk a statoknak.
Nekem is. Xavi nagyon kedveli a játèkát, nyilatkozta is a Sociedad meccs előtt.
Szerintem is minimum 2 középpályás kell, de ha Kessié megy, akkor 3. És nem a védekezőn van a prioritás, mert oda amúgy van egy klasszisunk (tudom, Xavinak nem jó
Èn is így látom. Kellene 1-2 minősègi kp-s, akik helyzetet tudunk teremteni, de Xavi nem látja De Jongot Busquets helyèn. Így az egyik(egyetlen) kp-s szerintem Zubimendi lesz, ha lesz eladásból pènz. Mindenhol őt írják, Xavi is róla nyilatkozta, hogy kedveli, de 60 millió. Gündogan hírek megritkultak, jelenleg inkább úgy nèz ki marad a Cityben. Minősègi támadóra nem hiszem, hogy lesz pènz, max. Carrasco, Thuram, Auba közül. Messi èrkezèse Alba ès Busquets távozásával mèg esèlytelenebb. Így jó lenne, ha csapatszinten javulnának a támadásaink, amivel nagyrèszt Xavi tud valamit kezdeni. Mindenképpen több helyzetet kell teremteni.Troym írta: ↑2023.05.25. 15:04:28Egyet nem értek, eladunk mondjuk 2-3-4 támadót, hogy hozzunk 2-3-4 támadót, minek csináljuk ha hónapok óta majdnem minden támadónk gödörben van? Meg kéne találni az okait először. Vagy azt gondolja bárki teljes komolysággal, hogy a következő garnitúra nem kerül ugyanebbe a gödörbe?
Idejön Carrasco/Roque / Whai / Auba / mitudoménki mitől lesz jobb?
Olyan nagyon nem hiszek az xg meg egy vagon egyéb statisztikában, de mindenkié +-4 értéken belül van, tehát FT nem 20 gól helyett lőtt 4-et, hanem mondjuk 6 helyett, Fati sem 25 helyett, hanem 8 helyett lőtt 4et, stb. Még egész csapat szinten is kb 10el kevesebb.
Kevés a helyzet, azok se minőségiek, szinte nincs is olyan hogy XY csak 5 méterről bepasszolja a labdát a kapuba.
Ezen kéne javítani mondjuk hogy a beadások menjenek már jó helyre, esetleg néha valami szöglet / szabadrúgás is sikerülhetne, stb.
Ezek a "jelöltek" szerintem nem fognak több gólt összehozni.
Be kellene próbálkozni náluk egy Dest-Nico-EG pack-kal......hátha...Nagybarcelona írta: ↑2023.05.25. 06:07:05Jackson hètvègèn kèt gólpasszt adott, Pino ès Gerard üres kapura bebelsőzte. Nekem nagyon tetszik a játèka, elől mindenhol bevethető, állítólag 30 a kivásárlási ára.gránit írta: ↑2023.05.24. 20:40:11Az mindenesetre tény, hogy a Depay-ügylettel opciót kötöttünk Carrascóra, és 19 millióért megvehetjük.
Jacksont figyeltem a hétvégén is, akkor nem talált be, most viszont megint jól tolja. A legutóbbi 9 meccsén 7 gólt szerzett eddig, és ennek a meccsnek még nincs vége. Meg lehetne szerezni.
Nagyon szépen húzta meg mindkétszer a védője mellett, nagyon gyors.. Az egyiket jobbal, a másikat ballal adta be. Tegnap is lecsapott a labdákra, és elhúzta mindenki mellett. Nagyon nagy segítség lenne Lewandowskinak is, ha lenne mellette valaki, aki minig zavart tud kelteni, és megosztja a védők figyelmét. Őt is kevésbé tudnák így fogni.Nagybarcelona írta: ↑2023.05.25. 06:07:05Jackson hètvègèn kèt gólpasszt adott, Pino ès Gerard üres kapura bebelsőzte. Nekem nagyon tetszik a játèka, elől mindenhol bevethető, állítólag 30 a kivásárlási ára.
Megy itt kettőtök között picit az adok-kapok, ebbe nem is folynék bele. Csak gondoltam leírom, nekem ezzel a kettő linkkel ez egy hasznos hsz volt. Ha valamiről a klub alkalmazottak, ne adj isten Xavi meg kell szólaljon akkor arról érdemes beszélni.Nagybarcelona írta: ↑2023.05.24. 18:23:33
Szerk:
https://www.sport.es/en/news/barca/the- ... a-87801227
Utánajártam, megkerestem Sporton, bár nem èrtem, mièrt jobb belinkelni a Sport újságírójának Adriá Fernandesnek a cikkèt, bárki is legyen ő, aki szintèn másra hivatkozik.
Szerk 2:
https://www.football-espana.net/2023/05 ... it-rumours
A linken ott található Alemany nyilatkozata
"Ezek belsős szituációk, házon belül kell őket megoldani"
Illetve Xavi nyilatkozata a Sportnak.
"Igen, beszèltem vele (Kounde), boldogan távoztunk, minden tiszta. Nem látok semmi problèmát, mindketten boldogan távoztunk a találkozóról"
Az eredeti hír valóságtartalma miatt.
Jackson hètvègèn kèt gólpasszt adott, Pino ès Gerard üres kapura bebelsőzte. Nekem nagyon tetszik a játèka, elől mindenhol bevethető, állítólag 30 a kivásárlási ára.gránit írta: ↑2023.05.24. 20:40:11Az mindenesetre tény, hogy a Depay-ügylettel opciót kötöttünk Carrascóra, és 19 millióért megvehetjük.
Jacksont figyeltem a hétvégén is, akkor nem talált be, most viszont megint jól tolja. A legutóbbi 9 meccsén 7 gólt szerzett eddig, és ennek a meccsnek még nincs vége. Meg lehetne szerezni.
Megbocsátok, de csak azért, mert rendesen igénybeveszed a türelmemet. "Direkt rákérdeztél", én meg szépen és teljesen egyértelműen válaszoltam neked. Idehoztam neked, hogy meglegyen a szó szerinti idézet, de vissza is lehet lapozni egyet hozzá:Nagybarcelona írta: ↑2023.05.24. 18:23:33Már megbocsáss, de ideje lenne akkor eldöntened mit szeretnèl, ès lekötni a szabályokat. Direkt rákèrdeztem. Nem tiltott újságírókra hivatkozni, de minden hírbe belekötsz, ami neked nem tetszik. Tegnap leírtad, hogy nem kell linkelni, mert te csak a vègère odaírod a forrást, ès kèsz. Toni Juanmarti Sport újságírója, leírtam szerintem többször. Kèrdeztem, ha az AS-ben, Sportban, stb.
jelenik meg, akkor hiteles, ha közössègi oldalán, akkor nem? Kezd boszorkányüldözèsbe átmenni ez az egèsz, háromszor leírtad, hogy nem tilos ezzel foglalkozó emberek híreit behozni a fórumra, most megint nem tetszik neked valami. Jó lenne, ha átgondolnád, megfogalmaznád,mert addig nem èrdemes kommentelni az átigazolások topicba.
Az hogy szokásodhoz híven beböfögsz ide egy random nevet, és egy több mint hiányos "pletykát" vagy annak is csak a kivonatát, semmilyen szinten nem meríti ki azt a leírt szituációt, hogy olvasol egy friss cikket a Mundo Deportivo-n vagy a Sporton, és ennek a tartalmát megosztod velünk. Ennél nem lenne szükség közvetlen pontos forrásra, minden másnál igen. Szerintem máshogyan nem lehet értelmezni azt amit írtam. Ráadásul saját magad ismered el, hogy twitterről származik az info. De ha nem onnan származna, akkor sem lenne elég iderakni az újságíró nevét, honnan a bánatból kéne tudnia bárkinek itt spanyol újságírókról, hogy mi a nevük és hol dolgoznak? Ha én nem tudom, aki minden áldott nap végigolvassa a Sportot, akkor más honnan tudná? Biztos van még rajtad kívül valaki, de most nem a kivételeket keressük.