Andris írta: ↑2023.07.12. 10:03:47
Azokkal értek egyet, akik szerint nincs jelentőssége.
Ha igaz, hogy anonim, teljesen demokratikus szavazás volt, akkor meg minden nyavajgó nyugodtan elgondolkodhatna azon, hogy esetleg mi nem érezzük jól a tv képernyő elől azt, hogy ki való kapitánynak, és ki nem, nem pedig az összes játékos, akik minden nap és évek óta együtt vannak.
Btw, szerintem Roberto személyisége, pályán mutatott mindenkori mentalitása sokkal alkalmasabbá teszi őt pl Messinél a csapatkapitányságra... ha azzal oké voltunk, ezzel is megleszünk, minimum.
Szerintem pont az az ijesztő, hogy ez egy demokratikus szavazás volt, és ez mutatja nagyon azt, amit pl Csaba szokott emlegetni, ezt a túlzó belterjességet, hogy mivel katalán és itt van jó ideje, megválasztják. Ha még lenne egy ilyen belső szabály, hogy a legöregebb Masiás kapja meg, akkor kevéssé lenne ijesztő, mert törvényszerű lenne, max idegesítő lenne a szabály. De az, hogy a játékosok nem merik(?), nem akarják(?) olyan emberre rakni a szavazatukat, aki meg is érdemelné a habitusa, szintje alapján, vagy aki legalább kezdő, könyörgöm, hát az nagyon ijesztő.
Messi a végefelé már körbehívta a csapattársakat és lelkesítő beszédet tartott sokszor, felülemelkedve önmagán. Megnézem, hogy ezt mikor látjuk majd Robertótól. Plusz minden idők legjobb játékosa és klublegenda. Nem is említhetőek szerintem egy lapon, mg CSK-kérdésben sem, pedig valóban nem Messi minden idők legalkalmasabbja rá.
Mellesleg szerintem pont ez váltja ki az ellenszenvet SR iránt az egész világon (ez nem csak magyar jelenség). A kutyát nem érdekelné, ha itt üldögélne 6. kp-sként és néha beállna, de már évek óta csk, most meg elsőszámú, a klub valamiféle mesterséges hypot generál köré, vagy nem tudom. És így nem tudunk egy szerény 6. középpályásként gondolni rá.
Azzal egyetértek, hogy ha folytatódik az a tendencia, hogy csökkentjük a sérülések számát, akkor jó ha a percek egyharmadát fogja megkapni még a kiskedvenc mivoltával együtt is, és így a gyakorlatban nem lesz akkora nagy jelentősége, a nagy meccseken főleg nem ő fog játszani a BL-ben.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy