Torrest meg Garciát nem tudjuk oda elsütni? 60-t vihetnék mindkettőt.

Torrest meg Garciát nem tudjuk oda elsütni? 60-t vihetnék mindkettőt.
Jól elkanyarodott a mondandóm.Chino írta: ↑2023.07.24. 13:15:31Ha Koundét ennyire megeszik reggelire, akkor ki az a poszton, aki megoldaná akár hosszú időre a jh-kérdést. TAA-Walker-Hakimi-Reece James-Cancelo esetleg Frimpong, bár ő még elég kérdéses. Szerintem már ezzel is kicsit jószívű voltam, ami a topot illeti. Ezek közül ki az, aki mondjuk 60 alatt megszerezhető és fizetni is tudnánk.
Ha már rendszeresen a Realt hozzuk fel példának, náluk van egy SR szintű Carvajal, meg egy Lucas Vazquez. Szerintem bőven előrébb vagyunk náluk.
Ez az évtized kacsája
Ha Koundét ennyire megeszik reggelire, akkor ki az a poszton, aki megoldaná akár hosszú időre a jh-kérdést. TAA-Walker-Hakimi-Reece James-Cancelo esetleg Frimpong, bár ő még elég kérdéses. Szerintem már ezzel is kicsit jószívű voltam, ami a topot illeti. Ezek közül ki az, aki mondjuk 60 alatt megszerezhető és fizetni is tudnánk. A portugál ráadásul nagyon necces kategória, az angolok pedig nem tudom mennyire tudnának ide illeszkedni. Talán TAA. Ezután szakadék Egy Calabria-Pavard-Di Lorenzo stb. szinttel nem tudom mennyivel lennénk előrébb mint Kondéval. Vagy ha Araujot tesszük ki és középen egy Christensen-koundé páros.Troym írta: ↑2023.07.24. 08:07:15Mind Koundet, de méginkább a többieket is egy komolyabb nemzetközi meccsen a balszélső megeszi reggelire.bence0330 írta: ↑2023.07.23. 22:58:15
Szerintem akkor sem kell feltétlen, ha nem állunk át, akkor marad ez a hibrid 3-4 védős rendszer. És van két echte jobb bekk is most az utazókeretben, egyiknek elég jónak kell lennie, hogy Koundéval rotálva ha nem is álomszerű minőséggel, de elégségesen feltöltsük azt a posztot.
Madrid ellen a legjobb középhátvédünket szokta kipakolni Xavi, nemzetközi meccseken meg abszolút kijátszható a védelmünk. (És nem kell rögtön ugrani, hogy sérültek voltak BL-ben, mert a Bayern ellen nem voltak sérültek a kezdő hátvédek, EL-ben meg szintén 4 gólt kaptunk 2 meccsen)
Persze, ha a céljaink kb. annyi, hogy legyen meg a nyolcaddöntő BL-ben, arra jó lesz a Kounde, SR, Dest/Araujo is, akkor tényleg nem kell senki.
Csere 7-8. középpályás már a teljesen felesleges kategória.
Hova?
Gündo, FdJ, Gavi, Pedri, Romeu, Kessie, Roberto ez 7 játékos. Mivel SR a csk, valamennyivel többet kerül pályára. 8. számú középpályás meg azért már tényleg egy fiatal saját nevelés legyen gombokért. Amúgy meg Christensen is tud szűrőt játszani emlékeim szerint, akinek még ez a mennyiség is kevés lenne, sőt Xavi ki tudja mit szeretne Garciával.
A cserecenterrel egyetértek, az kellett volna Roque legyen. Csak lábon lőttük magunkat, mert még a csokipénzt is elköltöttük, ő meg nem tud jönni.
Mind Koundet, de méginkább a többieket is egy komolyabb nemzetközi meccsen a balszélső megeszi reggelire.bence0330 írta: ↑2023.07.23. 22:58:15Szerintem akkor sem kell feltétlen, ha nem állunk át, akkor marad ez a hibrid 3-4 védős rendszer. És van két echte jobb bekk is most az utazókeretben, egyiknek elég jónak kell lennie, hogy Koundéval rotálva ha nem is álomszerű minőséggel, de elégségesen feltöltsük azt a posztot.
Szerintem akkor sem kell feltétlen, ha nem állunk át, akkor marad ez a hibrid 3-4 védős rendszer. És van két echte jobb bekk is most az utazókeretben, egyiknek elég jónak kell lennie, hogy Koundéval rotálva ha nem is álomszerű minőséggel, de elégségesen feltöltsük azt a posztot.gránit írta: ↑2023.07.23. 22:43:20Ha átállunk a 3 középhátvédes rendszere (bárcsak így történne), akkor nem kell jobbhátvéd. Kellett a cserepadra középhátvédet igazolni, mert Araújo és Christensen is sérülékenyek. Hogy Martinez volt-e a megfelelő választás, még nem tudni. Kockázatos, az biztos. Az előző szezonban sokat volt sérült, júniusban műtötték. Középhátvéd mindenesetre kellett. Roque nagy fogás, remélem, télen már jöhet. Ha nem, akkor erre a szezonra kellene még egy csatár, még ha átmeneti megoldás lesz csak.
Nem hittem volna, hogy egy emberre gondolunk. Nàlam is ő lenne a favorit!Troym írta: ↑2023.07.23. 19:24:22Nyilván fogalmam nincs ki mennyibe kerülne, legjobb Hakimi lehet talán azon a poszton, de azok közül, aki mozdítható én Frimpongot hoznám, akár valamelyik támadónk árán is.
Ő előrejátékban olyan, mint anno Alves, szerintem több gólpontja volt Bundesligában, mint a Lewán kívüli többi támadónk közül bárkinek.
Vele át lehetne állni adott meccsen 3 védős felállásra is, de lehetne jhv 4-3-3ban. Plusz 22 éves, kegyetlen gyors, jók a beadásai. Láttam pár meccsen, szerintem elég jó lenne nálunk, főleg, hogy legtöbb meccsen elég magasan játszanak a szélsővédőink is.
Nyilván fogalmam nincs ki mennyibe kerülne, legjobb Hakimi lehet talán azon a poszton, de azok közül, aki mozdítható én Frimpongot hoznám, akár valamelyik támadónk árán is.
Szerinted ki jelenleg az a top Rb akit megérné megvenni?Troym írta: ↑2023.07.23. 14:53:38Lenne egy általános jellegű megjegyzésem.
A mindenkori sportvezetés mindig azt a kommunikációt nyomja, orrba-szájba egész addig, amíg mindenki el nem hiszi, hogy amelyik poszton nem tud / akar / képes megfelelő összegért megfelelő minőségű játékossal erősíteni, ott megpróbálja elhitetni, hogy gyakorilatilag nincs lehetséges megoldás amúgy nem csak számunkra, hanem sehol.
Mondok példát:
- 94 körül lelépett Zubizarreta, onnantól 10-12 évig ment a szöveg, hogy nem mi vagyunk bénák, egyszerűen sehol nincs kapus, aki megszerezhető, jó stb. Volt olyan 5-6 év, hogy zsinórban hoztuk a szerencsétleneket olcsón, hátha bejön. Teljesség igény nélkül érkezett Hesp, Rüstü, Dutruel, Bonano, Enke stb (Valdes és később TS miatt ez megoldódott)
- Utána nem lehetett megoldani a védekező középpályás posztot: Petit, Rochemback, Albertini, Edmilson Davids, stb.
- Pár évre rá jhv "nem volt a piacon"
- Aztán épp középhátvéd
- Aztán támadó Messi mellé
és így tovább és így tovább.
2022-nyárig hallgattuk, hogy a balhátvéd poszton egyszerűen lehetetlen találni bárkit Alba helyett / mellett közben lett volna 20-30 játékos, akivel meg lehetett volna oldani, csak nem akartunk erre ennyit költeni.
De visszatérve a jhv posztra. Alves sem olcsón jött. Magyarán meg lehetett oldani, csak abban az évben kizárólag őrá költöttünk.
Most le vagyunk gatyásodva, elfogadnám, hogy nehéz jó játékosokat találni, Xavi is megjelölte, hogy először kell szűrő, talán egy 8-as, Lewa mellé valaki, utána jhv.
Mit csinálunk?
Elsőre aláírunk egy khv-et cserepadra (???) , majd egy 8-ast (szuper), veszünk egy támadót aranyáron, aki nem is tud jönni (???), utána már alsó polcról választjuk a szűrőt és kb pár euró marad megoldani a jhv posztot, ami szerintem 2017 óta megoldatlan probléma.
Persze a piac alakítja az aktivitásainkat, hosszú is még az átigazolási szezon, de top jhv már nem hinném, hogy érkezik.
Pedig szerintem Inigo + Roque árából / fizujából kijött volna az a top3-5 jhv játékos egyike, akit említesz. ÉS cserébe egy valószínű cserejátékos és egy nem is most érkező 18 éves támadó lett volna az "ára". Nem biztos, de azért 30+30 millióért és 13-15 milliós bérért azért lett volna remény.
Ezért gondolom folyamatosan, hogy gondosabban kellene bánni a pénzzel.
Legtöbbször azért van megoldása egy problémának.
Lenne egy általános jellegű megjegyzésem.
Ez olyan, mint egy építkezés első hetében azon aggódni, hogy még nem rakhatod be az ágyad a hálószoba helyére.Nagybarcelona írta: ↑2023.07.23. 10:19:30
Hát szerintem elèg nagy problèma, hogy a La Ligában regisztrálni sincs pènz a játèkosokat. Persze mindegyik regisztrálva lesz valahogy. Ha Bellinghamat ès a 2 èves Griezmann átigazolást nem nèzem
https://www.transfermarkt.com/statistik/saisontransfers
Loic Bade a 119. èrtèkű transzfer a nyáron a maga 12 milliójával, akièrt fizettek is, ès az említett 2 átigazolás után a legdrágább a ligában. Persze a nyár is hosszú, de szerintem vicc ami a La Ligában zajlik.
https://www.theguardian.com/football/ng ... any-france
Itt össze lehet hsonlítani az eddigi törtènèseket.
Egyelőre ott tartunk, hogy a Marseille "lerabolja' a La Ligát
Hát szerintem elèg nagy problèma, hogy a La Ligában regisztrálni sincs pènz a játèkosokat. Persze mindegyik regisztrálva lesz valahogy. Ha Bellinghamat ès a 2 èves Griezmann átigazolást nem nèzemcsababarca írta: ↑2023.07.22. 15:25:51klasszik kattintásvadász cikk, gyerekeknek.Nagybarcelona írta: ↑2023.07.22. 07:47:45https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona ... ter-new-p/
A La Liga 65 új igazolásából 7 van regisztrálva![]()
a jhv. poszthoz kapcsolódva, nem tartom kizártnak, hogy az Robikának van fenntartva, valahol játszatni kell a csk-t is:D
a baj ezzel csak annyi, hogy égetnivaló boszorkányt megszégyenítő megérzéseid szoktak lenni.....csababarca írta: ↑2023.07.22. 15:25:51a jhv. poszthoz kapcsolódva, nem tartom kizártnak, hogy az Robikának van fenntartva, valahol játszatni kell a csk-t is:D
klasszik kattintásvadász cikk, gyerekeknek.Nagybarcelona írta: ↑2023.07.22. 07:47:45https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona ... ter-new-p/
A La Liga 65 új igazolásából 7 van regisztrálva![]()
Ezek szerint nem figyeltem eléggé, ebben az esetben elnézést.Troym írta: ↑2023.07.22. 00:27:05@Chino Csak a jhv posztról volt szó, pl Lewát azért ne keverjük már ide.
Jhv posztra nem 30 ember jött, hanem 6 játékos fordult meg jhv poszton másfél év alatt, közülük némelyik itt volt Xavi érkezésekor, de a lényeg, ahogy a Peter is említette, hogy a probléma nincs megoldva.
Ha szeretnéd beszélhetünk a másik "24" transzferről is, ami szerintem 12 inkább.
Adama, FT, Alonso, Bellerin szerintem kapufa, Alves, Torre talán védhető, de nem a legjobban sikerült, Kessie közepes, Raphinha, Kounde jó Auba, Christensen, Lewa szerintem nagyon frankó. Mit mondjak még?
Gündo szerintem jó lesz, Inigo nem tudom, Romeu meg nem.
Nálam arányaiban ez nem 80% sikeresség, de mindenki értékelje ahogy szeretné.
Nagyjából egyetértek a felsorolással, bár nem teljesen. FT kellett az ezüsthöz, jól játszott pár hónapig (szerintem akár hasznosabban, mint Auba, kb ugyanannyi gólpontot hozott sokkal több melóval), hozta a Citys-spanyol formáját, amíg össze nem omlott. Ezzel nem lehetett számolni. Illetve ha kekeckedni akarok Xaviékkal, akkor talán annyiban igen, hogy túltolta, mikor elkezdett baj lenni, illetve hogy nem a posztjára hozták, láthattuk, mennyivel jobb a jobboldalon, mennyivel jobban élvezi, ott még cselezni is mer és tud, okos megoldásokkal stb. Csak aztán Dembélé maradt, és jött Raphinha is. Most már totál felesleges, még akkor is, ha visszanyeré a formáját. Ha Dembélét végre átrakjuk balra, akkor még lehet itt jövője csereként, de tényleg csaka ha magára talál.Troym írta: ↑2023.07.22. 00:27:05Adama, FT, Alonso, Bellerin szerintem kapufa, Alves, Torre talán védhető, de nem a legjobban sikerült, Kessie közepes, Raphinha, Kounde jó Auba, Christensen, Lewa szerintem nagyon frankó. Mit mondjak még?
Gündo szerintem jó lesz, Inigo nem tudom, Romeu meg nem.
Nálam arányaiban ez nem 80% sikeresség, de mindenki értékelje ahogy szeretné.