Ezek szerint nem figyeltem eléggé, ebben az esetben elnézést.Troym írta: ↑2023.07.22. 00:27:05@Chino Csak a jhv posztról volt szó, pl Lewát azért ne keverjük már ide.
Jhv posztra nem 30 ember jött, hanem 6 játékos fordult meg jhv poszton másfél év alatt, közülük némelyik itt volt Xavi érkezésekor, de a lényeg, ahogy a Peter is említette, hogy a probléma nincs megoldva.
Ha szeretnéd beszélhetünk a másik "24" transzferről is, ami szerintem 12 inkább.
Adama, FT, Alonso, Bellerin szerintem kapufa, Alves, Torre talán védhető, de nem a legjobban sikerült, Kessie közepes, Raphinha, Kounde jó Auba, Christensen, Lewa szerintem nagyon frankó. Mit mondjak még?
Gündo szerintem jó lesz, Inigo nem tudom, Romeu meg nem.
Nálam arányaiban ez nem 80% sikeresség, de mindenki értékelje ahogy szeretné.
Ugyanakkor továbbra is tartom, hogy ez így nem teljesen korrekt. A jh poszt az egész futballvilágban talán a legkényesebb poszt.
Igazából van kb. 3, de nagyon maximum 4-5 játékos, aki egy felsőkategóriás/top csapat szintjét megüti.
Jó példa a Real, akik már hosszú évek óta próbálják ezt a lyukat befoltozni és semmi nem sikerül, annak ellenére, hogy volt pénzük idejük. Vettek ilyen Odriozolát több mint 30 millió euroért, aki 5 év alatt játszott 25-30 meccset, csak ide-oda dobálják, senkinek sem kell még a keretükben sincs. Carvajal bőven kifújt, keresik is a helyettesét, de ilyen Lucas Vazquezig jutottak, miközben egyszer volt egy Hakimijük az utánpótlásukból, akit simán odaadtak a PSG-nek.
A Bayern már másfél éve dobná Pavardot, de még azok a csapatok sem veszik meg akiknek sima liba lenne. Cancelot is hagyták.
Mazraoui mellesleg a mi "ötletünk" volt először és is jönni akart, csak gazdasági/regisztrációs okok miatt nem tudott jönni.
De lehetne még sorolni itt csapatokat, a lényeg, hogy nekünk szinte 0 mozgástérrel kellett volna azt megoldani, amit számos nagycsapat rengeteg pénzzel és lehetőséggel sem tudott. Xavi leginkább Foythot, később Dalot leigazolását akarta, de előbbit csak kivásárlási áron adta volna a Villareal (azt hiszem 45-47, de majd valaki pontosít) és ő sem egy hatalmas játékos, inkább egy kicsivel az átlag fölött)
Mingu lehet, hogy gyors volt, de ha jelenleg azon a poszton ő lenne fogalmam sincs. Ő max. egy Celta szint, akármennyire szimpatikus.
Araujo jövőjéről semmit sem tudunk, nagyon maximum benyomások lehetnek itt, még a pletykák is egyszer ilyenek-másszor olyanok.
Bellerinről szerintem nagyon sokat beszéltünk, utolsó pillanatig keresgettünk, rá futotta, aki amúgy szerintem egyáltalán nem volt rossz ötlet. Képességeit tekintve top volt a posztján, a sajnálatos baleset megtörte kicsit a karrierjét, de a Betisben egész jó szezont futott, de itt katasztrófa, ahogy utána még a Sportingnak sem kellett.. Érdekes lenne visszaolvasni a véleményeket és jövőjét illető kívánságot is. Mellesleg ingyen jött, pénzért ment.
Alves nagyon jó ötlet volt, amennyiért hoztuk, amennyit keresett, ahogy játszott, ahogy játszatttuk, főleg.
Koundé top védő volt a ligában, egyértelműen Araujo párjának jött, hogy végre az a csapatrész rendben legyen, az már más tészta, hogy Christensen sztem az egész világ meglepetésére ezt hozta. Ráadásul a francia 3 védős rendszerben nagyon jó, és el kéne gondolkozni, hogy a válogatottban is ennyire hülyék lennének, hogy kiszorítja Pavard-ot.
Dest az, akivel kapcsolatban én sem értem Xavit (bár ki tudja mi volt a háttérben), mert szerintem egyáltalán nem teljesített rosszul képességben főleg rendben van, nem véletlen harcolt érte a Bayern velünk és csak a játékos döntése volt hogy ide került. És még akkor is rohadt fiatal volt, amikor odaadtuk a Milannak. Én azt hittem hogy simán kezdő lehet. De majd Bence elmondhatja a pontos okokat, hogy ennyire elhanyagolták.
De ha ennyire a közelmúltra hegyezzük ki, szerintem nem tisztességes. Elküldtük Emersont három meccs után és láttuk utána hogy teljestett. És ezt nem verhetjük Xavira, sőt Semedo is idevehető valamilyen szinten.
Azt akarom kihozni, ahogy a közvetlen Xavi előtti edzők nagyobbakat hibáztak, sokkal kedvezőbb lehetőségekkel.
És még bőven távol az átigazolási szezon vége, a posztra pedig keresünk embert. Ráadásul Araujoról semmit sem tudunk, aki nem edzői döntés miatt jár csak edzeni, 20 másodpercen múlott. Vissza se tudtuk volna adni kölcsönbe.
Még egyszer Sorry, hogy nem figyeltem eléggé, ennek ellenére tartom, hogy nem egészen olyan fekete-fehérek ezek a dolgok ahogy leírtad.