recrea írta: ↑2023.08.14. 11:51:09
Én továbbra sem értem, h minek ahhoz erősíteni, h nézhető focit játszunk vagy legyen 2-3 helyzetünk egy meccsen, esetleg néhány mélységi passzunk (nem a Bayern ellen, elég lenne Getafe ellen). Számtalan csapat megteszi ezt klasszisok nélkül...Newcastle, Brighton, Lipcse, Dortmund, Nápoly.
Egyelőre nagy Xavinak ez a kabát, a többi bullshit.
Így van, a többi mellébeszélés.
Itt van másfél éve, semmi lenyomata nincs a játékra a jelenlétének, visszafelé fejlődünk, de ha jófej vagyok, akkor azt mondom egyhelyben toporgunk.
Felvillanások vannak, és ez nem játékos anyag kérdése, jóval rosszabb kerettel rendelkező csapatoknak is van felismerhető arculata.
Most már kellene valaminek látszódnia, de legkésőbb őszig meg kellene mutatkoznia, hogy miért Xavi a tökéletes edző számunkra.
Az meg, hogy más csapatoknak könnyebb, mert nem bunkereznek, meg faragnak ellenük egy hülyeség, a Getafe pl mindenki ellen így játszik, régen amikor szenvedtünk ilyen csapatok ellen, akkor is benne volt a gól lehetősége a játékban, most meg a teljes nihill.
És ennek mindenki részese aki pályán van.
Sajnos vannak rossz döntések, ezek mellett nem lehet elmenni, mert a vak is látja.
Pl. az, hogy Lewy hónapok óta formán kívül van (nem gólokban mutatkozik ez meg, de abban is, hanem folyamatosan rossz döntéseket hoz, rosszul helyezkedik, elpattannak tőle azok a labdák, amiket meg kellene tartania, stb), vagy hogy az elmúlt 20 év legtehetségesebb khv-jét elpazaroljuk a jobbszélen, vagy hogy Pedrit is komfortzónán kívül játszatja, ezek mind-mind edzői hibák. Mint ahogy az is, hogy az előszezonban mind Fati mind Ferran jobban játszott mint bármelyik másik csatárnak nevezett emberünk, és az hagyján hogy nem kezdet egyet sem kettejük közül, de egy Abdét dob be elsőnek. Hát, érdekes.
Egy meccs volt ez, ettől függetlenül nagy következtetéseket nem lehet levonni, de az számomra kiviláglik már 3-4 éve, hogy nincs arculata a csapatnak, és ezen Xavi sem változtatott eddig.
Ez az én véleményem, sajnos semmi örömet nem látok a meccseinkben már jó ideje. Néha egy Pedri leforgás, egy ARaujo tisztázás, Baldé elfutás, Yamal jelenléte az ami "kielégíti" az igényeimet, de ennyi. Semmi nem mozgat meg, nem csak a játékunk jellegtelen, de a játékosaink is.
Ezért is vagyok pesszimistább a kelleténél, számomra egy Bonano, REiziger, stb csapat is tartogatott izgalmakat anno, vagy a 07/08-as csapat is, ami szintén nem brillírozott, de voltak benne egyéniségek.
Na mindegy, reméljük a legjobbakat, de nekem nagyon nem tetszik az irány, ahova Xavival tartunk.
Cáfoljon rám.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."