Azérrt én nem mondanám, hogy ennyire az edző kezében lennének a dolgok. Ott van ten Hag, aki megkapta a MU-t egy közel top5-ös kerettel, bevásároltak még 250 millióért neki, de túl sok változás nem történt. Ahogy a Pool is elég rapszodikus már évek óta Klopp alatt. Vagy az Arsenalnál Artetanak is kellett egy jó 3 év, meg 250-300 millió euro, hogy valamit fel tudjon mutatni.Peter írta: ↑2023.09.12. 13:07:56A labdarúgás csapatsport, ahol az edző a karmester.
Lehet a pályán bármilyen világválogatott vagy Ajax kettő, az edző munkája, keze nyoma a pályán láthatóvá válik.
Elég jó példa szerintem az Argentín válogatott, amelyik bármelyik korábbi VB-n a játékosok egyéni minőségét tekintve magasabban jegyzett játékosokkal összeállított csapattal nem jártak be sikeres utat, majd egy egyénileg kevésbé minőséginek vélt játékosokból összeállított csapattal célba ért.
A csapat, az öltöző az edző alkotóműhelye.
Gündogan vitte a hátán a Cityt? És a német válogatott?
Mitől lennénk mi jobbak ha itt lenne Rodri, Bernardo Silva, Gündogan, De Bruyne?
Pep csettintett és mindegyik játékos extraklasszissá változott?
Kulcs a karmester, azaz fociban az edző.
Lucho óta milyen szakmai stábok kezeiben volt a karmesteri pálca? Költői kérdés csupán, hiszen a pálya minősítette valamennyi munkáját.
Xavi munkáját is a pálya minősíti (és véletlenül sem Bernardo Silva jelenléte vagy hiánya).
Xavi egy olyan csapatot vett át, ami nem csak számára volt új, hanem alapjaiból kellett felépíteni, még a játékosok sem ismerik, ismerték egymást, rengeteg lyukas poszttal, azok a meghatározó játékosok, akik korábban vitték a szekeret kiöregedtek. Plusz megszűnt a Messi-faktor ami ezelőtt legalább 10 évig meghatározta a csapatot.
Szerintem ez a tiki-taka közel sincs annyira erőltetve, mint az itt közszájon forog. Sajnos főleg a spanyol labdarúgáson látszik, hogy a kis/középcsapatok abszolút odáig jutottak, hogy felhúznak két falat a tizenhatos elé. ami nem csak minket kényszerít szenvedésre. A Realnak is ugyanúgy meggyűlik vele a baja. Átlövések megakadnak a falba, kontrázni lehetetlen, hiába próbáljuk "kicsologatni őket, max. 1-2 ember jön ki zavarni. Nem az összes csapatnál ez a jellemző, de nagy százalékban igen. Ha pedig valahogy találnak egy gólt,még nagyobb a gáz.
Angliában pl. pont nem ez látszik, a kisebb csapatok is fel szokták vállalni a játékot és nem csinálnak egy bunkert.
Szerintem Kloppal sem lennénk semmivel előrébb egyelőre. A kezdőcsapatból 2-3 ember maradt aki már legalább 3-4 éve itt játszik. Ezt még össze kell rakni, és erre gyakorlatilag eddig volt egy éve.