csababarca írta: ↑2023.09.22. 23:03:08
Számomra az a döbbenetes, hogy elment, de mèg rugdossuk.
Tényleg nem értem erre mi szükség van.
Ilyen statot az elmúlt 10 évből bármelyik szezonbsn tucatnyi távozóról lehetett volna írni, mégse tették.
Remélem ez volt az utolsó ilyen jellegű cikk róla, nem kell vele foglalkozni.
Elment, akik itt vannak eddig jók, ennek örüljünk.
(Gondolom majd arról is születik cikk, hogy mennyivel gyorsabb, direktebb a kp, mint Busival volt. Jah nem.
Pedig ez is hozzájárul a statisztikákhoz, jócskán.)
Rugdossa a fene. Megjelent egy cikk, erre reagáltam, amúgy valami pár nappal ezelőtti említésig teljesen elfelejtettem már a fickót.
Csak örülök, és tényleg brutál számok ezek, összevetve Dembélé 0/0/0-jával. Nem mellesleg nem véletlenül ilyen a közmegítélése, amilyen. Van ennek az egésznek egy sztorija is, Xavi kvázi lehozta a lelátóról, kb a világ legjobb szélsőjének titulálta és eképpen is beszélt róla, felkarolta, stb, aztán csendben a hátsó ajtón kisurran Párizsba. És ez csak a sztorijának a vége. Előtte 4-5 évig gyakorlatilag alig tett bármi jelentőset hozzá az eredményeinkhez, pláne a lényegi szakaszban. Talán egyedül Xavi érkezésekor, de igazából Traoré is tökugyanazokat a számokat hozta percarányosan már akkor is. És ha az egybehangzó véleményeknek hiszünk - tévedhetnek is persze, de nem zörög a haraszt - akkor ezért a rengeteg fizuért még professzionálisan sem volt nagyon hajlandó viselkedni évekig.
Valahogy ebben az egészben minden gázos nekem, kb az elejétől a végéig. Őszintén nem tudok még egy játékost mondani Barca-mezben, akinek az egész sztorija ennyire unszimpatikus lett volna, még ha most félre is teszem azt, amiről nem tehet, mondjuk a magas árát és fizetését, sőt, még ha félreteszem azt is, amiről félig tehet csak, vagy nem tudjuk, milyen mértékben, a sérülékenységét. De persze a közmegítélésébe ezek is belejátszanak pluszban, ha igazságos, ha nem, én ezeket még félig félre tudom tenni.
Busquets távozására nyilván ugyanekkora szükség volt, ezzel egyetértek. Szerintem kb egyenértékű előrelépés volt minőségben a két játékos távozása, csak Busiról azért nem néznék meg ilyen hangvételű cikket, mert ő letett pár dolgot az asztalra, és legendaként, korrekt módon hagyta el a klubot. Viselkedésben, hozzáállásban megfelelő koráig a szintjét nézve semmi sara nem volt soha, hogy a végén Xavi túl sokat használta, hát arról ő nem tehetett. Dembéléhez képest szerintem 0%-ban szolgált rá "rugdosásra". Remélem róla nem lesz ilyen cikk, akkor sem, ha a játék szintjében tényleg olyan előrelépés volt legalább, mint a francia távozása. (Pedig a helyettese egy Romeu lett, és nem egy Rodri.)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy